Moje też tylko na naturalnym Zielonego na wybiegu szybciutko zabraknie, do gołej ziemi potrafią wyskubać
Z własnego doświadczenia owies kupuj tylko łuskany, w łuskach nie bardzo chcą jeść, trzeba gotować. A tak to pszenica, jęczmień słonecznik, kukurydza bez problemu, a najbardziej moim smakuje mieszanka zbóż dla gołębi, jedyne co z niej zostawiają to groch. Ja naszym codziennie oprócz tego gotuję albo obierki z ziemniaków i warzyw( ubijam je tłuczkiem), albo ryż, lub makaron nitki i mieszam ze zmielonymi skorupkami z jajek, czasem serem białym lub mlekiem w proszku plus kasza manna i mąka kukurydziana, wyjadają do czysta za każdym razem taką brytfannę w jeden dzień
Uwielbiają kapustę białą lub pekińską jeśli dasz w całości, dziobią bez opamiętania. Przy Waszej ilości kurek to tego ziarna będzie schodzić sporo
witam Danusiu i Witku
nieustanne sledze i zachwycam się waszymi poczynaniami cały czas w myślach organizuje sobie wypad z namiotem do waszego zaczarowanego ogrody oczywiście nie omieszkam popracować (wpasowuje się w moje terminarze)......a propo koronkowej roslinki ..czy to odmiana lilaka
pozdrawiam serdecznie gaby