Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ania i róże i cała reszta :) 13:29, 18 mar 2013

Do góry
Kondzio, do róż - lilie, lawenda, powojniki, przetaczniki, szałwia, dzwonki różnej maści (uzupełniająco, nie jako konkurencja, czyli w dobranych barwach), bukszpany, cisy. Chyba Cię wzięło .

Aniu
- nie ma za co

I dalej
Comte de Chambord - róża portlandzka

mchowa Little Gem

Mazury i mój kawałek ziemi 21:33, 17 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myślę że szybko wiosenkę przywitam, Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam

Ja na Twoim miejscu posadziłabym te róże do kartonów oczywiście tak jakbyś wsadzała do ziemi z całym dobrym papu dla nich, tylko postaw na jakiejś folii cobyś nie zalała sobie podłogi a potem z kartonami do ziemi, karton się rozłoży przecież
Nigdy nie mów nigdy 19:51, 17 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Rzeczywiście piękny park, ale te ilości kopców, szok! na pewno doprowadza do prządku, bo w końcu miejsce wizytowe;
fajne widoczki pokazałaś, zwierzyna ciekawa, ptaki też, 1 morderstwo po drodze i oszałamiająco temperatura, tyle to u nas nawet nie było;
dalia nowy zakup, to ruszyła

Ale pięknie było dzisiaj...

Wszystkie te nowe zaraz do wsadzenia...a tu temperatura zupełnie niesprzyjająca

Ciekawe jak te lilie, które przyjdą...mam nadzieję, że nie będę musiała od razu te czterdzieści parę do donic sadzić
Mój mały raj na ziemi :) 17:49, 17 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Anula czy ja dobrze kojarzę, że sadziłaś lilie do donic? .... dzisiaj kupiłam sobie 4 szt. Lilii Orientalnej hybrida .... z myślą o donicy właśnie , żeby na tarasie upajać się ich zapachem ... czy to się uda?

pozdrawiam

Madziu,
uda się, uda ! ja tez zapoachu potrzebowałam, więc sobie na tarasie "pod nosem" te donice postawiłam a jak przekwitną, chowam idealne rozwiązanie wg mnie. No i zimuję w garażu, wszystko w zeszłym roku było oki
Ogród Magdalenka 10:59, 17 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Sorki wszytkim, że nie odpowiadam, ale czas leci, spać trzeba.... warunki pogodowe.. -8

Każda lilia urośnie w pojemniku... doniczce... tylko trzeba dobrać donicę do wielkości lilii i pilnować by miała dobrze..... moje rosną na ok. 1,8-2,0m to wysokie lilie, wiec musisz dobrać donice by nie fiknęły razem z nią I pamiętaj ... nóżki lubią w cieniu

Aniu , wkleiłam sobie Twoją fotkę , żeby nacieszyć oczy ... śliczna jest ... i dziękuję za dobre rady

życzę Wszystkim miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:51, 17 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Sorki wszytkim, że nie odpowiadam, ale czas leci, spać trzeba.... warunki pogodowe.. -8

Każda lilia urośnie w pojemniku... doniczce... tylko trzeba dobrać donicę do wielkości lilii i pilnować by miała dobrze..... moje rosną na ok. 1,8-2,0m to wysokie lilie, wiec musisz dobrać donice by nie fiknęły razem z nią I pamiętaj ... nóżki lubią w cieniu

O i jeszcze nóżki w cieniu .... to najlepiej znaleźć miejsce na nie w gruncie .... u mnie z tym ciężko , dlatego oddam cebule w dobre ręce ...

buziam
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:47, 17 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu ale piękna fotka z sójką .... gratki !

... mam pytanko, kupiłam dzisiaj lilie miss feya chcę posadzić do donicy , tak sobie wymyśliłam , żeby mi pachniało na tarasie .... czy coś z tego będzie ? .... byłam już na wątku o liliach .... widziałam jej fotkę, jest śliczna , ale czy w donicy to ma sens?

Tak jeszcze sobie myślę o tej lilii.... a nie lepiej ja posadzić gdzieś pomiędzy trawy, czy pod płot i do gruntu... przekwitnie, przytniesz trochę..zakamufluje się i będzie stała, sama o siebie zadba. To jest wysoka lilia , do donicy to lepsze są z niskich. Poza tym uważam że do donicy to lepsze są kwiaty które dłużej kwitną. Cebula musi się wzmocnić jak przekwitnie, wiec musisz dalej dbać o co co już nie wygląda atrakcyjnie.... w donicy łatwo cebule przesuszyć lub przelać...

Mazury i mój kawałek ziemi 07:46, 17 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ewa powsadzaj te lilie do doniczek i wstaw do chłodnego, bo jak w ciepłym to zaczną za szybko rosnąć i nie zakwitną, a potem jak się ociepli z doniczką wsadzisz do ziemi, przynajmniej nornice ich nie zjedzą ja mam wszystkie wkopane w doniczkach cebule a jak tam w NML z mrozem? jaka trytomę kupiłaś? pozdrawiam

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myśę że szybko wiosenkę przywitam a Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam
Mazury i mój kawałek ziemi 23:47, 16 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Ach Danusiu miałam nie wchodzić do ogrodniczego ale no nie wejdź jak masz go po drodze a za trytomą to 2 lata chodziłam no i musiałam kupić no i nawozy chociaż na inne roślinki nie patrzyłam bo znowu coś bym wzięła ach te nasze hobby a lilie to mi w opakowaniu zakwitną jak ta zima nie odpuści

Ewa powsadzaj te lilie do doniczek i wstaw do chłodnego, bo jak w ciepłym to zaczną za szybko rosnąć i nie zakwitną, a potem jak się ociepli z doniczką wsadzisz do ziemi, przynajmniej nornice ich nie zjedzą ja mam wszystkie wkopane w doniczkach cebule a jak tam w NML z mrozem? jaka trytomę kupiłaś? pozdrawiam

Ogród Magdalenka 22:52, 16 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)

... mam pytanko, kupiłam dzisiaj lilie miss feya chcę posadzić do donicy , tak sobie wymyśliłam , żeby mi pachniało na tarasie .... czy coś z tego będzie ? .... byłam już na wątku o liliach .... widziałam jej fotkę, jest śliczna , ale czy w donicy to ma sens?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:50, 16 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:58, 16 mar 2013

Do góry

Mój mały raj na ziemi :) 18:53, 16 mar 2013

Do góry
Anula czy ja dobrze kojarzę, że sadziłaś lilie do donic? .... dzisiaj kupiłam sobie 4 szt. Lilii Orientalnej hybrida .... z myślą o donicy właśnie , żeby na tarasie upajać się ich zapachem ... czy to się uda?

pozdrawiam
W cieniu - zacieniona 15:32, 16 mar 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Bogusiu! bardzo cenne są podpowiedzi jak sadzisz lilie, kiedyś czytałam u Ciebie, i teraz odświeżone. Dziękuję
Nigdy nie mów nigdy 14:31, 16 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Kindziu, ale nadrabiania zaległości.
Pompka cudna do ciurkadełka.....lilie rosną Ci na potęgę...
...czytam o pachnących i niepachnących (trochę słaba jestem w tym temacie liliowym)
i o hortensjach (zaraz ten link blogowy sobie włączę)
i o wypadzie do B. (mam ją pod ręką, na razie byłam zachwycona azaliami i ciemiernikami, ale cebulki hiacyntowe były niewypałem ...ciekawe jakie będą Twoje doświadczenia)

ale nie ma tu nic o cebulkach w butelkach, a u Hani czytałam info

Powoli do ciurkadełka kompletujemy

Lilie u nas dwa lata rosną, ale zeszłej zimy dużo orientalnych zmarzło Teraz dokupiłam znowu, zobaczymy. Ania Rzeszowianka ma ich dużo i piękniste wszystkie

Nigdy nie kupowałam w Biedronce i tp., pierwszy raz, zobaczymy. Posadzę je jeszcze dzisiaj do donic z ziemią, na razie mam gdzie trzymać

O butelkach nie było u mnie, ja Hani dziękowałam tylko u Niej za sposób...nie pamiętam, gdzie o tych butelkach Hania pisała...
Nigdy nie mów nigdy 13:50, 16 mar 2013

Do góry
Kindziu, ale nadrabiania zaległości.
Pompka cudna do ciurkadełka.....lilie rosną Ci na potęgę...
...czytam o pachnących i niepachnących (trochę słaba jestem w tym temacie liliowym)
i o hortensjach (zaraz ten link blogowy sobie włączę)
i o wypadzie do B. (mam ją pod ręką, na razie byłam zachwycona azaliami i ciemiernikami, ale cebulki hiacyntowe były niewypałem ...ciekawe jakie będą Twoje doświadczenia)

ale nie ma tu nic o cebulkach w butelkach, a u Hani czytałam info

Nigdy nie mów nigdy 12:00, 16 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu to te lilie takie tanie ja po 8 zł zamówilam
pompa też wam się tanio trafiła - tak myślę

Bogusiu zależy jakie, ceny są różniste...Myślę, że te azjatyckie są najtańsze. Te, które zamawiałam w Lilypolu też różne ceny miały.

Pompa taniocha
Nigdy nie mów nigdy 11:57, 16 mar 2013

Do góry
Kasiu to te lilie takie tanie ja po 8 zł zamówilam
pompa też wam się tanio trafiła - tak myślę
Nigdy nie mów nigdy 10:55, 16 mar 2013

Do góry
Musiałam te dwie następne lilie posadzić, dzisiaj takie kiełki, za tydzień byłoby gorzej...

Z tamtej pompy zrezygnowaliśmy, kłopot z transformatorem, żeby nie zamókł i podraża koszt pompy. Wczoraj M kupił w Casto za całe 57 zł z 2-letnią gwarancją...wprawdzie chińszczyzna, tamta szwabska była, ale 3-krotnie tańsza...

Oczywiście próba musiała być

i tak leje...

i tak

M powiedział, że musiał wziąć w swoje ręce...i jest. Tu Jego skromność wylazła...

Twierdzi, że ledy do pompy też znajdzie...
ogrodoweimpresjejolki 08:57, 16 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Lawina zakupów! To rozumiem! Fasolowo i u mnie będzie. A czy tyczki będę kupować, czy strugać, jeszcze nie wiem.Ten towar ze sklepu tak szybko nie znika, jak kłącza albo ekstra cebulki.
Musiałam wczoraj powsadzać lilie do doniczek, bo kły na wierzchu, bałam się, że powyłamują się.
Nie podlewam, ale są w cieple, to i tak ruszą dalej. Na balkonie jeszcze za zimno,żeby je wystawiać. Już są rozhartowane.
Miłego weekendu!

Haniu, oj będzie fasolowo! Jestem jej fanką Wczoraj po kupieniu nasion wyciągnęłam z zamrażarki kolejna jej porcję i miałam wspaniałą kolację

Ja mam podobny problem z kłączami, które już startują

Uśmiech dla Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies