Świetna jest
Ja mam tylko Ann Russel i tak wciśniętą w kąt że jej nawet zdjęć nie robiłam Ale kwitnie. Zauważam jak wyjeżdżam rano do pracy, bo przy bramie jest. Potem totalnie o niej zapominam...
Znowu kolano? A w ogrodzie byłaś? Mi lekarz kazał nosić stabilizator, żeby dalej nie uszkadzać. Zauważyłam że bardzo dużo daje. Noga faktycznie nie jest taka zmęczona a i ja swobodniej się poruszam.
Kuruj się, zdrówka życzę
Wymień korę kamienną na grys, wurzuć szmatę, bo aż się nie chce podpowiadac
Masz taką propozycję, drzewo to buk kolumnowy posadzony dalej od okapu dachu. Brzeg trzmielina Frotunego 'Emerald'n Gold. Kreski zielone, to turzyce (Carex 'Evergold').
Iglaki przerób na bardziej uformowane, wszystko można ciąć.
Tam w prawym górnym rogu rośnie sobie taka 'klasyczna choinka'? Czy jakaś karłowa odmiana? Jeśli karłowa to spoko, jeśli nie to za lat parę będzie to ogromne drzewo na kilkanaście metrów w górę i kilka metrów wszerz więc radzę ponownie przemyśleć jego miejsce w ogrodzie.
Ciężko coś więcej doradzić, bo nie napisałaś nawet czego oczekujesz, co tobie się podoba. Ja osobiście widzę tam same iglaki i dosadziła bym sobie choćby jakieś byliny i/lub krzewy liściaste np róże, może jakieś cebulowe by wiosną się coś działo, bo widzę że to rabata przed wejściem do domu, więc patrzy się na nią co dzień, ale to ja, ty możesz chcesz mieć tam tylko iglaki i pytasz jakie inne dosadzić, a może nie..nie wiadomo.