Miło, że Wam się podoba
Na razie mozolne przygotowanie. Zastanawiam się, jak podziałać dalej z tą przekopaną darnią. Chcę ją zostawić w ziemi, bo doczytałam na innych wątkach, że szkoda roboty na jej wyciąganie i kompostowanie osobno. I teraz pytanie - może posypać rabatę mocznikiem lub polać jego roztworem właśnie dla szybszego kompostowania darni? Mam cały wór mocznika na stanie, tylko nie wiem, czy mogłabym go w ten sposób użyć, czy to dobry pomysł. A może samo towarzystwo obornika wystarczy?
Wpadłam podpatrzeć, fajny trawniczek i pięknie wytyczone rabaty. Masz podobne wejście do domu, jak mój brat. Prosił, żebym mu coś podpowiedziała (coś, przy czym prawie nic nie trzeba robić), ale u niego biegną w tym miejscu przyłącza, więc niestety drzewo odpadło. Wybór padł na hortensje na pniu, tujki Danice i żurawki.
Będzie Aniu pięknie, chyba najgorsza praca za Wami. Przy przekopywaniu gleby potem sadzenie to już relaks.
Witaj trawnik posypany nawozem, to ładnie się zieleni i po 3 latach trochę się rozrósł i nie widać tak dziur, bo wcześniej to była tragedia. Więc tym bardziej cieszę się, że komuś się podoba
Bardzo fajne rośliny zaproponowałaś bratu, myślę, że będzie zadowolony z efektu.
Sadzoneczki dziękują! Oj nawet nie wiesz, jak mnie ręce swędzą, żeby już coś sadzić, ale muszę się powstrzymać nakupię sobie szałwii i seslerii na front, żeby tym zająć swoją uwagę Niestety nigdzie nie widziałam stacjonarnie i muszę zamówić przez internet.
A ze środowej wyprawy do szkółki przywiozłam, a właściwie przywiozłyśmy, 3 krzewy borówki i gruszę. Niestety dla nas tylko jedna borówka, bo już na więcej nie mam miejsca. Resztę będziemy objadać u moich rodziców