Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Kamienny ogród patykiem malowany 22:09, 16 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz piękne zimowe krajobrazy. Spory kawałek jest zagospodarowany i dojrzały. Zastanawiałam się, jak idą ścieżki

Jest jedna główna ścieżka od domu do schodów nad staw.
Potem nad stawem jest urwana bo brakuje mostka i za stawem dalej do pomostu, a przez pomost do altanki.
Reszta trawa.
Kamienny ogród patykiem malowany 21:45, 16 sty 2016

Do góry
Masz piękne zimowe krajobrazy. Spory kawałek jest zagospodarowany i dojrzały. Zastanawiałam się, jak idą ścieżki
Kamienny ogród patykiem malowany 19:17, 16 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sylwia, bo ty chcesz na gotowo. Robisz projekt wg intuicji i upodobań i zostawiasz do dyskusji. Kilka innych spojrzeń i wyłowi się właściwy kierunek

No tak, masz trochę racji...ale ja już tak mam, że jak coś robię to chcę skończyć zanim pokażę...a i to nie zawsze...bo się wstydzę
Moja codzienność - ogród Oli 15:15, 16 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak byś dziś uniknęła błędów?
Jestem przed, więc ciekawi mnie...

Iwonko wystarczyło pustaki wysunąć 2-3cm do przodu by powstał uskok do którego doszłaby folia a spływająca woda trafiałaby tam gdzie należy narysować schemat ?
Twoje oczko wyłożone folią ?
Moja codzienność - ogród Oli 14:56, 16 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Prawdopodobnie pojawi się na ściance gdyż rozchlapująca z wylewki woda spływa pomiędzy mur a folię a na dłuższą metę tak być nie może. Można było to inaczej rozwiązać przy etapie murowania ale kto wtedy o tym wiedział

Jak byś dziś uniknęła błędów?
Jestem przed, więc ciekawi mnie...
Do raju daleko - u Ewy 14:14, 16 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Powspominałam sobie. Buziaczki zostawiam.

Iwonko, fajne wspomnienia Przy okazji obejrzałam wszystkie zdjęcia Bardzo to przyjemne Musimy rozkręcić naszą grupę. Jest nas coraz więcej
Kasya napisał(a)
Ewcia, jakie fajne letnie focie usmiechnięte

Kasiu, byłaś na spotkaniu, to wiesz, jak jest wesoło Wybierasz się w tym roku gdzieś na spotkanie?
Moja codzienność - ogród Oli 12:06, 16 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Linie proste mam przez Ciebie Olu
I przez osypującą się u mnie ziemię zamiast kancików.
Kasia fajnie napisała ChFS. Popieram. Tylko masz powierzchnię większą. Ale część wypoczynkowa przy oczku mogłaby konkurować.
Sama zachodzę w głowę, jak na małej powierzchni obsadzić ściankę, aby był efekt równie zachwycający. Chyba nie potrafię tego wymyślić. Nie umiem pogodzić miejsca do parkowania, które mogłoby być jednocześnie miejscem pod basen i nie kłóciło się z okolicą wody.

Iwonko gdzie mi tam do ChFS ale skoro tak mówisz to dziękuję
Przy oczku/ściance trawy trawy i jeszcze raz trawy. Są lekkie i przy najmniejszym podmuchu wiatru pięknie się kołyszą, szumią a popołudniowe słońce pięknie je oświetla. Od dawna marzyło mi się by móc siedzieć i delektować się pluskiem wody przy szumie traw
Kamienny ogród patykiem malowany 00:18, 16 sty 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Nie no co Ty, Twoją zrobiłam wcześniej...potem jeszcze przy swojej chciałam przysiedzieć...ale skończyło się na szperaniu w necie i spisywaniu informacji na temat roślin....mam już tych kartek tyle, że się pogubić można...muszę z tym też porządek zrobić.

Sylwia, bo ty chcesz na gotowo. Robisz projekt wg intuicji i upodobań i zostawiasz do dyskusji. Kilka innych spojrzeń i wyłowi się właściwy kierunek
Na Łowieckiej 23:45, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, w takiej sytuacji warzywnika bym też nie robiła, póki madz zapasy u babci To wszystko wyjaśnia

Co do chłopców- mam trzech: 25, 18 i 12. Udali nam się chłopcy. Naprawdę. Sami to nawet wczoraj ze Zbyszkiem stwierdziliśmy. Pewnie, że były momenty, że się o nich martwiliśmy. Okres dorastania ma różne stadia. Im później, tym większe zmartwienia bywają. Ale całokształt, nad którym sami ciągle pracują bardzo nam się podoba.
Co do adopcji- to wiekiem tylko ten najmłodszy. Ale wiesz, jak to jest z ostatnim dzieckiem. To oczko w głowie
Buziaki

No to gratuluję synów jeszcze raz!
To zrozumiałe, ze się o nich martwicie - taka natura kochającego rodzica!
Pozdrawiam gorąco!
Do raju daleko - u Ewy 20:18, 15 sty 2016

Do góry
Powspominałam sobie. Buziaczki zostawiam.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:21, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, wpisywałam się wcześniej z telefonu i mi wcięło.
Pamiętam początki twoje, jak się motałaś: kanciaste, czy okrągłe i jak teraz patrzę na twój ogród, to dobrze wybrałaś
Fajnie już wygląda, a jak się wszystko rozrośnie, to ogród będzie niesamowicie zachwycać kolorami. Nie mogę doczekać się u ciebie kolejnego sezonu
Buziaczki zostawiam, bo dawno się tu nie wpisywałam

Sadź serby po całej szerokości tyłu. Ile ich tam wejdzie? Co ile planujesz sadzić ?

Hej Iwonko
Polubiłam krągłości w moim ogrodzie i lubię na niego zerkać
Serby posadzę hm.....albo co metr w jednym rzędzie, albo zrobię co 1,5m w dwóch rzędach.Tak na mijankę ma sąsiadka i robi się wtedy fajna przesłona.

Buziolki odwzajemniam
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:37, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Fajny początek będzie. W ten sposób od jednego detalu, elementu, fragmentu tworzy się styl ogrodu.
zgadzam się w 100%

Iwk4 napisał(a)
Gdyby nie Sylvana, pewnie nikt by na takie rozwiązanie nie wpadł.
dobrze, że jest z nami

Iwk4 napisał(a)
Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć.
i ja też - super, że są tacy ludzie

Iwk4 napisał(a)
Dla liliowców znajdziesz miejsce. Ja je lubię. Mam kilka w ogrodzie.
już znalazłam Dam je pomiędzy lawendę w jednym rzędzie rabaty, którą Ty zaproponowałaś przy okręgu - z jednej będą róże z trawką, a z drugiej lawenda z liliowcami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:36, 15 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Polinko, mam tyle zapinowanych inspiracji, że hektary bym potrzebowała, hi, hi. Dziś je oglądałam przy okazji, jak dziewczynom radziłam i aż serce mi się krajało, ze miejsca brak

Oj, znam to uczucie Ja cały czas myślę gdzie by tu długi pas Gracilimusa wcisnąć I tak myślę już od trzech lat...
Moje małe królestwo 17:32, 15 sty 2016

Do góry
Noooo... Dlatego cię wysłałam do Makowa.
Makowo na Kociewiu 17:31, 15 sty 2016

Do góry
Kasiu, u ciebie ja nie wyobrażam sobie linii prostych. Te półkola u ciebie tak bardzo pasują. Buziaczki.
Ps. Czasami, jak patrzę na twoje kulkowisko, zastanawiam się, czy nie jestem w bukszpanowym ogrodzie.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:25, 15 sty 2016

Do góry
Fajny początek będzie. W ten sposób od jednego detalu, elementu, fragmentu tworzy się styl ogrodu.
Gdyby nie Sylvana, pewnie nikt by na takie rozwiązanie nie wpadł. Cieszę się, że mogłam coś podpowiedzieć. Dla liliowców znajdziesz miejsce. Ja je lubię. Mam kilka w ogrodzie.
Moje małe królestwo 17:19, 15 sty 2016

Do góry
Trzy kulki starczą. Nie rób symetrycznie. Jeśli przedzielisz drzewem, możesz dać kulki różnej wysokości. W szkółkach rzadko da się kupić jednakowe. Kłopot z głowy. Nadal nie jestem pewna tego drzewa. Jak róże, to daj tam dla przeciwwagi pnącą różę.
Sama nie wiem.

Wcześniej nie zauważyłam kompozycji. Teraz do niej się odnoszę.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:13, 15 sty 2016

Do góry
Iwonko Tobie też chciałam serdecznie podziękować za rady i to bardzo cenne, za poświęcony czas i fajny projekcik przy okręgu.
BARDZO DZIĘKUJĘ i przesyłam buziaki

Iwk4 napisał(a)
Hakuro lubi mokro, a u ciebie woda stoi czasami. Wieęc pasuje. Przemek kiedyś pokazywał, żeby já często w sezonie ciąć. Wtedy się ładnie zagęści, a na najładniejsze ma młode przyrosty.
Zanim roślinki się rozrosną, możesz ładnie wysypać korą pod hortensjami. Będzie ładnie.
właśnie o korze myślałam i wtedy będzie tak elegancko
Moja codzienność - ogród Oli 17:12, 15 sty 2016

Do góry
Linie proste mam przez Ciebie Olu
I przez osypującą się u mnie ziemię zamiast kancików.
Kasia fajnie napisała ChFS. Popieram. Tylko masz powierzchnię większą. Ale część wypoczynkowa przy oczku mogłaby konkurować.
Sama zachodzę w głowę, jak na małej powierzchni obsadzić ściankę, aby był efekt równie zachwycający. Chyba nie potrafię tego wymyślić. Nie umiem pogodzić miejsca do parkowania, które mogłoby być jednocześnie miejscem pod basen i nie kłóciło się z okolicą wody.
Moje małe królestwo 17:03, 15 sty 2016

Do góry
Olga, oglądałam wczoraj te różyczki, o których pisałaś. Ładne.
Tylko osiągają różne wysokości. Musisz to wziąć pod uwagę.
Różyczki też chcesz na tej rabacie? I co jeszcze?
Na drzewo jest tam zbyt blisko domu. Możesz puścić bluszcz na ścianę, albo dać kulki na nodze. Np. na różnych wysokościach. Zajrzyj do wizytówki Makowa na Kociewiu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies