Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

makkasia 13:20, 15 sty 2016

Ewa777 napisał(a)

Małgosiu, a ja dziś uświadomiłam sobie, że zapomniałam o okryciu magnolii Kupiłam dwie w tym roku - są młodziutkie, a spore mrozy już u nas były. Nie wiem, czy teraz je okręcać, czy tak zostawić
Gosiu, dopytaj jeszcze kogoś i może jeszcze zabezpieczysz platana. Do piątku będzie jeszcze zimno, potem trochę się ociepli, ale w połowie stycznia będą znowu duże mrozy. Szkoda by było go stracić, zwłaszcza, że niełatwo było go zdobyć i dowieźć do ogrodu. Daj mi znać, co radzą inni, to też się dostosuję z moimi magnoliami

Magnoliom dałaś w nóżki grubą warstwę kory mam nadzieje
czytałam o spotkaniu pomorskich Ogrodomaniaczek, jestem za
u mnie biało i lekka odwilż
ściskam
Ewa777 16:35, 15 sty 2016

Flower1 napisał(a)

U mnie tez kiepsko z miejscem ,sama zobaczysz .Upchnełam grzadki za garazem ale nie żaluję ,dzieci maja radosci z truskawek i poziomek.

Na poziomki i borówki zrobiłam w ubiegłym roku skrzynkę Gosia z ciociogrodu nazwała ją jagodnikiem - co mi się bardzo spodobało
Ewa777 16:39, 15 sty 2016

makkasia napisał(a)

Magnoliom dałaś w nóżki grubą warstwę kory mam nadzieje
czytałam o spotkaniu pomorskich Ogrodomaniaczek, jestem za
u mnie biało i lekka odwilż
ściskam

Magnoliom dałam w nóżki korę i opatuliłam je włókniną - mam nadzieję, że to wystarczy
Cieszę się, że podoba Ci się pomysł spotkania Oby tylko szybko przyszła wiosna U mnie nadal mroźno, a śniegu mało.
Ewa777 17:14, 15 sty 2016

Komputer już doszedł do siebie, to spróbuję zrobić jakieś podsumowanie z ubiegłego roku. Zacznę jednak od spotkań, bo były dla mnie bardzo ważne Spotkałam ludzi ogrodowo zakręconych, do tego bardzo serdecznych, miłych i gościnnych.
Pierwszą osobą jaką poznałam była Gosia z ciociogrodu i jej wspaniała rodzina Gosia od pierwszego spotkania stała się dla mnie bardzo bliską osobą Gosiu - pozdrawiam Spotkanie odbyło się w lutym u Gosi Z wrażenia nawet nie wzięłam aparatu Spotkałam tam bardzo dużo ludzi z Ogrodowiska Było wesoło - niezapomniane chwile

W kwietniu spotkałam się z kolejną wspaniałą Gosią (Gosie - to cudowne dziewczyny ) i Elą (Mały ogródek Eli) - byłyśmy razem w centrum ogrodniczym

W maju przyjechała do mnie Gosia z samych gór

W lipcu wyjazd do Pęchcina na zjazd ogrodowiskowy. Tam to się działo - tylu wspaniałych ludzi w jednym miejscu Macham do wszystkich, których wtedy poznałam osobiście

Flower1 17:15, 15 sty 2016

Ale super spotkania U nas tez kiepsko ze sniegiem ale chyba nadchodzi sniezyca
Ewa777 17:28, 15 sty 2016

Potem była moja wakacyjna przygoda z ludźmi z forum Niestety nie mogę znaleźć zdjęć - gdzieś mi się zapodziały! Ale jak tylko znajdę, uzupełnię moje podsumowanie
W sierpniu odwiedziła mnie Gosia z Lublina To było bardzo miłe spotkanie. Z rodziną Gosi nie można się nudzić
malgorzata_s... 17:33, 15 sty 2016

Ewuś wzruszyłam się Też jesteście dla mnie jak rodzina Buziaki
Iwk4 20:18, 15 sty 2016

Powspominałam sobie. Buziaczki zostawiam.
Kasya 20:21, 15 sty 2016

Ewcia, jakie fajne letnie focie usmiechnięte
Ewa777 13:52, 16 sty 2016

Flower1 napisał(a)
Ale super spotkania U nas tez kiepsko ze sniegiem ale chyba nadchodzi sniezyca

Magda, dosypało u Ciebie? U nas odrobinkę
Myślę, że dołączysz do naszych spotkań