Na jaką wysokość powinny być ułożone obrzeża z kostki? Równo z glebą?
Muszę coś zrobić u siebie, bo kancikowanie o kant .... - na okrągło trzeba robić albo patrzeć na niechlujne krawędzie.
No, Juzek, szacun! Ty robokop normalnie jesteś
Będzie pięknie, tego jestem pewna.
Dziś kupiłam kolejną skalnicę Stwierdziłam, że za 5 zeta, to mogą być jednoroczne. Są piękne Ale podsypię im dolomitu i mączki bo one chyba wapiennie lubią. Zobaczymy.
Aaaaa! Miodunka to nie Opal To Silverado, w innym miejscu mam opal, ja te nazy już mylę Wybacz!
Warzywka i ziola narazie ciasno, bo musialam przesadzic z rozbieranej drewnianej rabaty. Na nastepnej juz bede sadzic normalnie
to serce jest nagrobka dziadkow mojego meza, ktory zostal rozebrany
beda jablka
japonski klo, ktory byl bardzo chory i usychal.Po jesiennym drastycznym przycieciu wypuszcza zdrowe pedy.Mam nadzieje, ze ciecie pomoglo.Do tego nie ma tam zywoplotu juz, jest za to mini oczko wiec generalnie poprawily mu sie tam warunki.
Musze jesienia posadzic wiecej narcyzow, tulipanow czarnych i fioletowych oraz bialej szachownicy.
Sadzonki żurawki Malachite ukorzenione w zeszłym roku
Dostałam też kępkę rozplenicy i mocno ją podzieliłam. Wyschła po przesadzaniu, ale w tym roku widzę, że nawet najmniejsze ździebełko wypuściło zielony listek.
Ja planuję polenić się w przyszły weekend
Tulipany się na słońcu rozszalały, chociaż część nadal w pąkach.
A to miejsce to szaleństwo kolorystyczne. Dosadziłam do juz rosnących cebule Van Eijk... a wyszło, jak widać
Rozstawiłam dalie na rabatach. Bije się z myślami czy już wysadzać czy w doniczkach do 15tego zadołować...