Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Nigdy nie mów nigdy 20:55, 05 mar 2013

Do góry
Już Cie nie męczę...dzisiaj oczywiście Żeby nie było...

Idź Julciu odpocząć, przecież intensywnie pracujesz, a jeszcze potem ja...

Powoli sobie wszystko spiszę, zastanowię się ile mniej więcej tego wszystkiego trzeba i wycenię.

A potem zastanowić się jeszcze muszę nad kolejnością...przecież najpierw demolkę muszę zrobić i ten bruk. Demolka musi być maksymalnie krótko i sprawnie wykonana, długo wykopanych roślin nie mogę trzymać. Optymalnie by było wykopać i wkopać Muszę się nad tym zastanowić.
Na tym kawałku mam lilie, muszę poczekać aż wyjdą żeby z bryłą przesadzić

Dobranoc Julcia
Popówek 20:26, 05 mar 2013

Do góry
krokusy w trawie będą kwitły już drugi sezon a myślałam , że nie przetrwają mojego koszenia - denerwują mnie po przekwitnięciu i nie omijam przy koszeniu trawy - z tego co widzę tylko z jednego miejsca wypadły, w pozostałych na pewno więcej wyłazi niż w zeszłym roku

ponadto melduję, że powojnik bylinowy wypuścił kiełki urocze, co przy zapowiadanych od piątku mrozach nie napawa optymizmem oraz melduję, że hortensja drzewiasta ma zielone pączki

wyrzuciłam dziś za ogrodzenie malinę dostaną na jesieni - niech rośnie za płotem, dla dzieciaków wsadzę jednak odmianę bezkolcową o bardzo dużych owocach

przy okazji nie wytrzymałam i wsadziłam w ziemię cebulki irysków oraz lilie - wszystko przykryłam ściółką dośc grubo, mam nadzieję, że nie za wcześnie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:46, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Sadzonki winogron Irenkowych będę robić, przysłała mi patyki do ukorzenienia

Nooo, to teraz w domu jestem

Mówisz, lilie sprawdzić jak przyjdą? Czy są wszystkie? Nigdy nie sprawdzałam ilościowo...i znowu nauka
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:36, 05 mar 2013

Do góry
Ja u nich też domawiałam lilie. Pisałam 2 maile, żeby mi połączyli zamówienia i podali wspólny koszt przesyłki. Bez odzewu...to zadzwoniłam, podałam nr zamówień i dostałam maila od nich z nowym, wspólnym kosztem przesyłki. Zapłaciłam i czekam grzecznie...a tu się okazuje, że już wysyłają? Jeszcze nie...nie mam gdzie posadzić jeszcze
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:06, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Marzenko Wielki to on nie jest Ale jest... Ziemia zmarznięta.. na kamień..

A lilie takie mam.. prawie wszystkie poszły do góry... i skubane kwitną,.nie przemarzają... rok temu też tak było. Gdzie wypatrzę to przysypuję lekko korą.

Huuuura wiosna!!!!!
U mnie zapraszam w sbotę na fotki kwitnących krokusów i spotkania z Grupą Wrocławską na powitanie wiosny
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:58, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Swoje lilie w takim razie też muszę sprawdzić.. ja zapłaciłam 2 razy za przesyłkę.....

To Ci bez problemu wyslą , ja muszę sie z nimi skontaktowac bo tylko raz zapłaciłam przesyłkę,a gratiska dostałaś? Ja dostałam 3 cebulki .
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:09, 05 mar 2013

Do góry
Swoje lilie w takim razie też muszę sprawdzić.. ja zapłaciłam 2 razy za przesyłkę.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:00, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Bogdzia, nie połączyli mi zmówienia i przysłali tylko pierwsze zamówienie
42 lilie.... część dla mamy... uff teraz główka pracuje gdzie ja to posadzę

Aniu mnie wczoraj nie zawiadomili a dziś też paczka przyszła i też nie połączyli zamówień. Jedna cebulka lilii martagon jest podgniła i pewnie nie urośnie bo piętka zgniła. No i muszę jutro do nich zadzwonic co dalej bo za przesyłkę płaciłam tylko raz to jak mi teraz wyśla????
Rododendronowy ogród II. 15:57, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu mnie wczoraj nie zawiadomili a dziś też paczka przyszła i też nie połączyli zamówień. Jedna cebulka lilii martagon jest podgniła i pewnie nie urośnie bo piętka zgniła. No i muszę jutro do nich zadzwonic co dalej bo za przesyłkę płaciłam tylko raz to jak mi teraz wyśla????
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 15:12, 05 mar 2013

Do góry
W Lidlu są cebulowe dobrane kolorystycznie Różowe, czerwone, białe, żółte i fioletowe. W każdym zestawie kolorystycznym są m.in. dalie, mieczyki, zawilce, lilie i frezje - łącznie 30 cebul w cenie ok. 12 zł, jeśli mnie pamięć nie myli
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:31, 05 mar 2013

Do góry
Irena..moje lilie nie maja nic wspólnego z dekalogiem, ani nawet koło niego nie leżały... niereformowalny typ jestem

Agnieszko dzięki za wiosnę Moje kolejne już maja pączki

A to obiecany widok plączącego klona, a ja razem z nim.. woda się z niego leje... lecą krople jak łzy i płynie... niesamowite... nigdy więcej klonów o tej porze roku...

Tak wygląda bażyna (dla Agatki)

Liliowo i kolorowo:) 13:22, 05 mar 2013

Do góry
Babcia faktycznie bardziej podobna do mamy, a nie do babci
Mój synuś też się nie spieszy .. jak Grażynka muszę czekać
I rabata z floksami też cudna
Moje wszystkie lilie są zasypane korą.. i nie zauważyłam by im to przeszkadzało
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:04, 05 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie u Was wyłażą????!!!!! Niesamowity ten Twój ogród Aniu. Pędzisz je jakoś????

Krokusek się wywiązał

Lilie jeszcze nie wyłażą, tak płytko siedzą cebulki.. sadzę głęboko..3x wysokość cebuli, a one rozrastają się i wypełzają na wierzch .. może ciężar łodyg je wyciąga też do góry. Tulipany uciekają coraz głębiej, a lilie coraz płycej.
Rododendronowy ogród II. 12:56, 05 mar 2013

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 12:13, 05 mar 2013

Do góry

Mieczyki w donicy bez efektu. Ale lilie, widziałam. Można samemu zrobić i efekt na kilka tygodni jest.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 05 mar 2013

Do góry
Lilie u Was wyłażą????!!!!! Niesamowity ten Twój ogród Aniu. Pędzisz je jakoś????

Krokusek się wywiązał
Zielony chaos u Dawida 10:17, 05 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Dawidzie, czy lilię od Ciebie otrzymaną mogę zostawić na zimę w oczku?
I pytanie drugie: jak zabezpieczasz oczko na zimę? Chodzi mi o zabezpieczenie przed zamarzaniem.
Przez wiele lat radziłam sobie bez problemu, ale dwie zimy temu rybki mi padły.
W poprzednią zimę nie miałam rybek, ale w tym roku już znowu mam.
Chciałabym więc teraz uniknąć tego, co się zdarzyło dwie zimy temu.

Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku.
Buziam

Późna odpowiedź - przepraszam.
Ja zimuję lilie w oczku. Czy zabezpieczam oczko - nie. Od kilku lat nie mam problemów z zimowaniem, więc nic nie robię. Nawet zima dwa lata temu nie zabiła mi ryb, więc chyba jest dobrze.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:31, 05 mar 2013

Do góry
Marzenko Wielki to on nie jest Ale jest... Ziemia zmarznięta.. na kamień..

A lilie takie mam.. prawie wszystkie poszły do góry... i skubane kwitną,.nie przemarzają... rok temu też tak było. Gdzie wypatrzę to przysypuję lekko korą.

A teraz przepraszam, że do Was nie zaglądam i od siebie uciekam.

Agatko dziękuję z krokuska.... oj te pierwsze kwiatki cieszą najbardziej... dlatego mam dużó cebulek i nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych pierwszych malotek.

Zbysiu - jak się chce to i pilnowanie nie pomoże Z chłopem jak z dziećmi.....
Mój mały raj na ziemi :) 14:52, 04 mar 2013

Do góry
jak mi dobrze!!!!
popracowałam pół dnia w ogrodzie !
przycięte co trzeba (trawy, krzaczory), pograbione co trzeba
posadzone co trzeba (lilie: Navona i Willeke Alberti - białe i różowe, zawilce Mr. Fokker- fioletowy)
TO JEST TO co misie lubią najbardziej

tylko niech mi ktoś powie czy budleję się przycina....?

i czy jak cięłam trawy, a one suche, te karpy, to znaczy, że padły czy, że wegetacja nie ruszyła?
bo jeśli padły to oznaczałoby, że większość mi padła oprócz trzcinników co mają się super i już się zielenią

Liliowo i kolorowo:) 13:56, 03 mar 2013

Do góry
Zdjęcie prześliczne i widać jakie te lilie duże, kwiaty wspaniałe mają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies