Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

ewa004 10:56, 21 mar 2013

Aniu zajrzyj do mnie ,wkleiłam to coś co myślę że to szałwia
JulkAd 12:52, 21 mar 2013

Dziękuję Ci ...wiesz za co Dobra Kobieta z Ciebie
Milka 13:23, 21 mar 2013

Grechutę z przyjemnościa posłuchałam, bo lubię Marka

śnieg i u mnie nie topnieje, ale póki co nie pada; mrozy w nocy, w dzień 0-do +1, a Misiu chociaż odzyskał swoje ulubione sciezki
dzięki za głos w sprawie donic
Mala_Mi 13:24, 21 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Dziękuję Ci ...wiesz za co Dobra Kobieta z Ciebie

M do mnie mówi "dobra kobieto"...... jak nikogo nie ma to dodaje ciąg dalszy "chłe, chłe"
Popatrzyłam na hasło i na słonko robiące chłe, chłe.. i mi się skojarzyło
Gabriela 13:33, 21 mar 2013

Śniegu mam trochę mniej, ale świeże dostawy już zapowiedziane w najbliższych dniach i pewnie przybędą niezawodnie i za darmo
Zostawiam dzisiaj kwiatki, co robić, nic tylko rozdawać...

Bogdzia 14:31, 21 mar 2013

Aniu życzę wiosny w sercu i w ogrodzie.

KasiaBialofi... 14:36, 21 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Grechutę z przyjemnościa posłuchałam, bo lubię Marka

śnieg i u mnie nie topnieje, ale póki co nie pada; mrozy w nocy, w dzień 0-do +1, a Misiu chociaż odzyskał swoje ulubione sciezki
dzięki za głos w sprawie donic

To ja tez posłucham bo to mój ukochany muzyk jest.
boguslawa_ma... 15:20, 21 mar 2013

WitajAniu
Wczoraj dostałam lilie w torfie doradz mi czy posadzic je do koszyczków i tylko jak będzie ciepło wysadzić z koszykami do ogrodu czy czekać jeszcze?Widziałam u ciebie te duże po kilka obok siebie
mam koszyki 23 cm myślę że po 3 sztuki będzie dobrze.
AgnieszkaW 15:24, 21 mar 2013

Aniu, ciepło pozdrawiam w ten zimowy - ups! - wiosenny (chyba) czas
Mala_Mi 15:44, 21 mar 2013

Gabrielo, Irenka, Bogdziu - dzięki za oznaki wiosny.... nie ma jej za oknem, to róbmy ją sobie w sercach.... razem łatwiej czekać...

Kasiu - nie poznałam Ciebie Nowy avatarek...zresztą bardzo fajny

Agnieszko - wiosna...ach gdzież ty???? Bawi się w chowanego......

Bogusia - jak jeszcze nie rosną za bardzo to możesz je przetrzymać w chłodnym pomieszczeniu, ale kontroluj czy nie rosną, moje takie leża w torfie i puki 2-4 cm nie osiągną to nie sadzę..leża przysypane z lekka torfem w kopertach papierowych (podpisane by się nie pomieszały) i wyjęte z worków foliowych bo mogą się tam zepsuć (zgnić). Te co rosną, z braku miejsca sadziłam i po 3 cebulki do doniczki, ale potem je rozdzielę.. odstęp pomiędzy liliami to tak 20cm minimum... wiec koszyk 23 cm.... jest mały na 3 cebulki. Możesz posadzić, ale będziesz musiała za rok-dwa je przesadzać.. zależy jeszcze jakie lilie... Może lepiej posadzić w stare doniczki, możesz dno im wyciąć i potem tak zakopać..
Koszyki musisz z powodu gryzoni, ja nie lubie koszyków bo kiepsko się pasują one na rabatach... tak jedna cebule wsadzę pomiędzy inne rośliny i sobie się rozrasta... A tak koszyk ma 23 cm..za mały na 3 szt, a za duży na 1 szt Na działce człek oszczędza każde kawałek miejsca by wykorzystać.... jak to cebule azjatyckich, to posadź i 3 w koszyk, pilnuj tylko potem czy im nie za ciasno ... Lilie na szczęście dobrze znoszą przesadzanie .

Acha do gruntu możesz cebule (które nie rosną,) posadzić jak tylko ziemia się z lekka nagrzeje.. normalnie to już można by sadzić, rok temu pod koniec marca już sadziłam lilie... Te które wyrosły już (trzymaj jak w najchłodniejszym miejscu..tak z +5) musisz potem zahartować...

Moje gupie rosną.. już 1/3 w doniczkach...nie mam gdzie ustawiać.