Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 21:35, 21 mar 2013

Chcę Wam ogłosiś że u mnie przedwiośnie jest ale w...GARAŻU wysadziłam lilie do donic , kosaćce,róże w kartony i czekam aż zima odejdzie Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających.
danuta_szwajcer 21:40, 21 mar 2013

Ewuś u wszystkich to samo jak cała Polska szeroka, niestety pory roku się totalnie pomyliły a te kupione roslinki tez sa biedne w sumie i cierpia no i jeszcze musza poczekac niestety. Pozdrawiam wiosennie )
Urszulla 21:43, 21 mar 2013

macham o różach poczytałam.
hortensje będą ja też zamówiłam przez internet i oczekuję po świętach.
Ewa4 07:13, 22 mar 2013

Urszulla napisał(a)
macham o różach poczytałam.
hortensje będą ja też zamówiłam przez internet i oczekuję po świętach.

Szkoda że w szkółkach nie ma takiego wyboru jak w internecie i zamawiamy w ciemno ale jaka radość jak przyjdą nie trafiłam na złe sadzonki w zeszłym roku tylko wiedza moja na ten temat była jeszcze uboga teraz to już wiem znacznie więcej i będę bardziej o nie dbac nawóz już czeka tylko widok za oknem nie taki jak by się chciało.Pozdrawiam
Ewa4 07:16, 22 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ewuś u wszystkich to samo jak cała Polska szeroka, niestety pory roku się totalnie pomyliły a te kupione roslinki tez sa biedne w sumie i cierpia no i jeszcze musza poczekac niestety. Pozdrawiam wiosennie )

Dobrze że je uwolniłam z tych woreczków bo aż żal jak one chcą już rosnąć tylko ciekawe co M powie jak do garażu wejdzie .Pozdrawiam
iwonaj 08:43, 22 mar 2013

A do mojego garażu to w ogóle nie da się wejść tylko mój M wchodzi od swojej strony bo wszędzie jakieś kwiaty a to dalie w wiadrach, kanny, a teraz jeszcze nowe zakupy chyba trzeba będzie auto przestawić na dwór ale mój M chyba się na to nie zgodzi
Roberto 08:57, 22 mar 2013

Cześć Ewo w ubiegłym roku używałem na trawnik fajny nawóz długo działający, sypiesz raz w sezonie działa do 180 dni, wychodzi cenowo super i dawka mała do stosowania 1-2 kg. na 100 m2 trawnika. Sprawdza się, można sporo zaoszczędzić. Mają też inne rodzaje do iglaków, do kwiatów. Nazwę napiszę na priv.
Marlenaa 11:51, 22 mar 2013

Ewa4 napisał(a)

Dobrze że je uwolniłam z tych woreczków bo aż żal jak one chcą już rosnąć tylko ciekawe co M powie jak do garażu wejdzie .Pozdrawiam

My jeszcze w budowie, a mąż już zaznaczył, że do garażu z zielskiem mam zakaz wstępu
boguslawa_ma... 15:29, 22 mar 2013

Ewa widzę że masz taki sam problem z cebulami jak ja też wyjełam z woreczków i w kartonie zasypałam ziemią ale trzeba do donic, 30 donic gdzie ja to mam w bloku postawić po świętach coś wymyśle
Maria667 15:40, 22 mar 2013

Ewciu!
Gdzie te hortensje kupowałaś? To jakieś specjalnie wybrane odmiany, czy kryterium była ich uroda (u mnie to podstawowe kryterium)