Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

anula_wn 10:18, 20 mar 2013

kaisog1 napisał(a)
Anulka sałatę za płytko popikowałaś Wyciągneła sie tak z braku światła. Dla sałaty to za wcześnie na siew...szczególnie przy takiej "wiośnie"

tak myslałam Gosia, ze za mało słońca ! no cóż, może jednak się nie zmarnuje, co...?
a pikowac powinnam głębiej? bałam się wsadzac całą łodyżkę do ziemi......
noemi 11:37, 20 mar 2013

anula_wn napisał(a)

Madziu,
uda się, uda ! ja tez zapoachu potrzebowałam, więc sobie na tarasie "pod nosem" te donice postawiłam a jak przekwitną, chowam idealne rozwiązanie wg mnie. No i zimuję w garażu, wszystko w zeszłym roku było oki

Anula dziękuję ... zakręciłam się z tymi liliami Kupiłam złą odmianę, teraz poszukam pachnącej i wypróbuję Twoją metodę .... tak mi się wydawało , że Ty miałaś lilie w doniczce. Bo w gruncie też masz co nie?

A co do warzywek, sałatę w zeszłym roku kupiłam gotowe rozsady , bo nie poradziłam sobie z pikowaniem, przerywaniem ... i super rosły. W tym roku też tak zrobię. Tylko tej przyjemności z siania nie ma i radości jak zaczynają kiełkować ....takie maleństwa zielone

Buziaki wiosenne przesyłam
anula_wn 11:55, 20 mar 2013

Noemi,
oj mam lilie w kilku miejscach - m.in. pod garażem, czyli tam, gdzie w tym roku będzie taras planuję też tam lawendę, bo mi zapachu 2 lata temu brakowało ! więc dokupuję to co pachnie

wiesz, z tym sianiem to staaasznie dużo zabawy ! może z sianiem nie, ale z ...pikowanie m plecy bolą i praca dośc żmudna.... moze też powinnam była poczekac na gotowce

ściskam czekając na wiosnę !
Loosiuu 17:32, 20 mar 2013

Oj nie trafiłem z tą wiosną Ale dzisiaj astronomiczna już, zawsze coś
noemi 18:56, 20 mar 2013

anula_wn napisał(a)
Noemi,
oj mam lilie w kilku miejscach - m.in. pod garażem, czyli tam, gdzie w tym roku będzie taras planuję też tam lawendę, bo mi zapachu 2 lata temu brakowało ! więc dokupuję to co pachnie

wiesz, z tym sianiem to staaasznie dużo zabawy ! może z sianiem nie, ale z ...pikowanie m plecy bolą i praca dośc żmudna.... moze też powinnam była poczekac na gotowce

ściskam czekając na wiosnę !

Anula trzymam kciuki za Twoje siewki ... a z gotowych rozsad w ostateczności można skorzystać ....

życzę Tobie i sobie żeby nam pięknie pachniało w ogrodzie

anula_wn 19:07, 20 mar 2013

dzięki Noemi
zobaczymy co będzie i kiedy ......

a zapachnie u nas, zapachnie ! i będziemy się pławić w tym zapachu już o tym marzę !!!
Kondzio 19:09, 20 mar 2013

Widziałaś już urosły hi hi hi
anula_wn 19:14, 20 mar 2013

Filip, no widzisz, pudło ! a ja mam tak dość tej zimy...................
anula_wn 19:16, 20 mar 2013

Kondziu ! no cudne są !!!! w tym śniegu też, tfu tfu
dziękuję
Mala_Mi 21:43, 20 mar 2013

Aniu , moja sałata też taka, ale rok temu nie była lepsza a wyrosła
Ja nie lubię pikować takich malot. wiec sieje po nasionku do mikro palet... potem to łatwiej przepikować czyli przesadzić do większej doniczki lub od razu do gruntu, sałata jest wytrzymała na mrozy..