Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... 10:27, 15 kwi 2021

Do góry
Witam serdecznie.
Irenko, na cienistej już kwiatki wczesnowiosenne przekwitły, teraz czekam na brunnery i hosty.
Asiu, było ciepło, teraz znów deszcz i zimno. Rośliny skulone, czekają na słońce.
Alu, znów u mnie zimno. Kupiłam 100 kg maczki skalnej i miałam rozsypać w ogrodzie, ale teraz deszcz pada i muszę czekać na poprawę pogody.
Kolejnego smoka znalazłam w ogrodzie, ale przez to zimno jakiś niemrawy był.

Nie wiem, jak to jaszczurka, może żyworodna, bo większa od zwinki i miała bardziej krepa budowę ciała.
Basiu, zamiast ciepło, to jeszcze bardziej zimno i deszcz pada. Na razie nie zapowiadają poprawy pogody u nas.
Mentirkowa przygoda z ogrodem 10:21, 15 kwi 2021

Do góry
Kilka zajawek z tego co już mam.

Ogrodowo zakręcona. 10:12, 15 kwi 2021

Do góry
To widzę z tarasu (strona zachodnia), posadzone 3 graby, ich pnie będą w cisach baccata, cisy posadzone pod całym płotem. Przed mam wizję na powtórzenie seslerii z szałwia, może jakaś jeżówka. Tam jest trochę ponad metr szeroko.

Idąc dalej, widok z tarasu:

Pod płotem bardzo mało miejsca, podejrzewam, że tylko wąsko cięty cis wejdzie. Dalej jest buk dawyck gold. Pod bukiem hakone aureola, za bukiem hortensja. Dalej znów wąsko: sesleria, jeżówki, szałwia, rozchodnik, jarzmianki?

Powyżej buk widziany z dołu, od strony zejścia z tarasu na przedepty.

Ogródkowe perypetie:) 10:08, 15 kwi 2021

Do góry
abiko napisał(a)

Te ciemierniki masz wypasione Moje też wreszcie ruszyły.
Współczuję straty takiej pięknej róży
W to miejsce, żeby odgrodzić się od sąsiada może jakieś drzewko rozparte na stelażu?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:06, 15 kwi 2021

Do góry
edi75 napisał(a)
On jest zimozielony..więc zima mu nie grożna.

Szkoda wyrzucać bo z tej rośliny możesz uformować śliczną kuleczkę zastąpi buksa, tylko ciut częściej przycinać i jest świetnaJa moje suchodrzewy rok w rok wiosna mocno golę jak mi pasuje
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:01, 15 kwi 2021

Do góry
On jest zimozielony..więc zima mu nie grożna.
Róże w pojemnikach 09:50, 15 kwi 2021

Do góry
Wczoraj ucięłam większość żółtych liści. Ziemia jest jeszcze lekko wilgotna, bo wczoraj podlałam nawozem na wypadek gdyby jednak roślince brakowało związków mineralnych Na zdjęciach widać, że wychodzą nowe pędy, no ale całościowo to dosyć marnie wygląda

Zacisze Alicji 09:48, 15 kwi 2021

Do góry
Zacisze Alicji 09:44, 15 kwi 2021

Do góry
Zacisze Alicji 09:41, 15 kwi 2021

Do góry
Przedwczoraj przed śniegiem zrobiłam u mnie parę zdjęć.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 09:29, 15 kwi 2021

Do góry
Miluniu to zwykła plastikowa donica z Aldi, ale ładnie wygląda, ja ustawię na postumencie naprzeciwko tarasu, może wieczorami da się coś usłyszeć ...

Piękne są ciurkadełka w dużych misach z kilkoma roślinkami...

Ogród z koroną w tle 09:29, 15 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
No patrz jak fajnie się rozwinęłąś i pochwała za zerwanie szmaty oczywiście się należy

Dziękuję Danusiu i witam się ciepło z Tobą.. Mój ogród to w duże części zasługa ogrodowiska Sympatia z cisami to pokłosie przeczytanego całegą tutejszego wątku i Waszych rad

Co do szmatki... teraz rośliny mam wolne od szmatek.. Wczoraj wyrwałam ostatnią o której kompletnie zapomniałam ...za co mój trzcinnik KF napewno mi podziękuję bo dusił się baardzo.. teraz wszedzie u mnie kartony królują

Ogród do odnowy 09:13, 15 kwi 2021

Do góry
obiela, Leonard Messel, Kojou-no-mai jeśli nadal tak będzie siąpić to kwiaty się nie rozwiną - są zbyt delikatne

Ogród do odnowy 09:09, 15 kwi 2021

Do góry
Dosyć deszczu już, za mało mam beczek by nazbierać nadmiar deszczówki, zaczynają zbierać się jeziorka

ostatnie przylaszczki

Hortensjowo 08:49, 15 kwi 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Tylko trochę słońca i będzie efekt wow

Ojej... no widzę ze u niektorych juz wiosna w pełni
Wysłałam kalafiora fioletowego - wyrosły 2 całkiem rożne rośliny - o co chodzi 08:14, 15 kwi 2021

Do góry
Jak w temacie - wysiałam fioletowego kalafiora i z nasion wyszły 2 całkiem odrębne rośliny różniące się wszystkim z wyjątkiem lekko fioletowej łodyżki u obydwu roślin.

Sama ziemia nie była zanieczyszczone, bo używałam jej do wszystkich rozsad i nigdzie nic takiego nie wyrosło. No i obydwie rośliny maja lekko fioletowe łodygi. O co tu chodzi?

Róże w pojemnikach 07:43, 15 kwi 2021

Do góry
Ola4411 napisał(a)
Dzień dobry, poszukuję przyczyny nagłego pogorszenia się stanu róży w doniczce. Spora część liści z dnia na dzień stała się żółta i taka ,,nadgryziona". Czy przyczyną może być nadmierne nasłonecznienie w ostatnich dniach? Czy może raczej chloroza wywołana niedoborem składników mineralnych (chociaż systematycznie podlewam różę nawozem uniwersalnym) lub jakiś szkodnik? Dodam że liście bywały takie ,,nadgryzione" już wcześniej, jednak nadal były zielone. Bardzo proszę o rady

Róże nie są roślinami do uprawy w domu i ich żółknięcie ja najbardziej kojarzę z tym, że jest im za ciepło, wilgotność powietrza jest za niska i dlatego żółkną, czyli zrzucają liście. Wygryzione dziury podobne są do działalności opuchlaka, ale skąd opuchlak w domu (latem się zdarzają że łażą po suficie)

Pokaż jak wygląda ta róża w całości, w czym rośnie, bo jeszcze jedną możliwą przyczyną jest to, że stoi w osłonce w wodzie..
W Dolinie Muminków 07:22, 15 kwi 2021

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziś było chlodnawo po 17 po pracy ale się wybrałam i w ogród. Wymieniłem 8 tuj zdechlaków i oplewiłam reszte.

Też nie lubię wiatrów bo mnie wtedy glowa boli.

Kurczę A Ja w domku siedzę. Wyszłam w sobotę niby piękne słońce, ale wiatr był duży i znów jestem chora. Jak zatoki ok to teraz pęcherz- masakra jakaś. Byle do wiosny. Choć narazie śnieg pada.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 07:10, 15 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
W ubiegłym roku kupiłam trzy Rosji w Biedronce, miały być Percy Weissman

W tym roku kupiłam jednego, tym razem Cunningham's White

Haha akurat

Ja niestety nadrabiam zaległości po urlopie. Dom póki co czeka. Ale może choć jutro umyję lodówkę...

Pozdrawiam!

Karolina, one w pąku są różowe, a potem bieleją, nie jest pomylony.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 06:57, 15 kwi 2021

Do góry
Sebek napisał(a)
Pelargonie już? U mnie snieg. Dużo śniegu

U nas na szczęście śnieg już nie pada, ale dziś rano pogodynka znowu przesunęła słońce o kolejny dzień
W przyszłym tygodniu depresja murowana.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies