Tulipany też dają radę
To ciemiernik korsykański, ma piękne kwiaty, ale nasz klimat mu nie służy, bo marzną mu wszystkie liście i muszę obcinać.
Dobrze, że rośnie między cuchnącymi, bo nie widać, że od dołu jest łysy.
Wierzba Kilmarnock posadzona
Elisko, te clematisy i róża to był prawdziwy fuks
Nie dość, że wypasione, to jeszcze z renomowanej szkółki i tańsze
Na razie siedzą w budynku, bo u mnie "prawdziwa" wiosna i 0 st.
Na szczęście są rośliny, którym nic nie przeszkadza
Basiu tak odwaliłam, że się schylać nie mogę, starość nie radość kręgosłup.
Jeden kwiat padł, ale były skazany na porazke u nas nie ma takich warunków. A ja dreptać koło kwiatka nie będę.
Agnieszka i Nina dobre synowe, ale z Nina od kwiatow młodsza mam bardzo dobry kontakt.
Więc 2 lata temu powiedziałam, aby synowa miała umiar.
To mi powiedziała, że palmę duża kupi, mama ma miejsce to będzie rosła.
O ten 2 lata go miałam nawet kwitł. To kwiat z buszu potrzebna mu stała wilgoć w ziemi i powietrzu. Takich warunków mu nie zapewnie choćbym cały dzień chodziła koło niego.
dobrze ,że ją zwinęłam w wilgotne serwetki ,to przeżyła
wysyłałam 5 jednakowych paczuszek razem,Do ćiebie najbliżeja tak długo wedrowała...pozostałe dotarly już 3 dnia
Zimno pochmurno i na dodatek nie pada.
Roślinki dostały 3 dni ciepełka ,powytykały noski a tu buch ...znowu ziab:
Masz zasypać lekko i przegrabić, wtedy ziemia będzie wpadała między źdźbła, a zielone zostanie na wierzchu. Nie masz zasypać na amen tylko posypać i przegrabić aby wyglądało to mniej więcej tak
Kwitną turzyce Silver Sceptre. Lada moment trzeba im będzie wyciągać te kwitnące źdźbła. Ruszyły trzcinniki Overdam. Bardzo je lubię w tej wiosennej odsłonie.
Podrosły trzmieliny oskrzydlone i wreszcie można podziwiać owe skrzydełka, od których wzięły nazwę.
W tej ubogiej jeszcze gamie kolorów magnolka z daleka rzuca się w oczy.Sprytna jest. Wciąż nie otworzyła wszystkich pączków.
Cebulowym i pierwiosnkom opady śniegu i przymrozki niestraszne. Piwonie też dają radę.