Ela wysłałam dzisiaj bambusa. Paczka priorytet - pewnie przyjdzie w czwartek. Nie obcięłam mu rozłogów,chciałam żebyś zobaczyła jak wyglądają, one mogą mieć dł.2 m.
Dzięki Agnieszka. Jak co roku nic tutaj się nie zmienia jedynie obszerniejsze vtrawy Rosna. Nie ma co zmieniać ten rok to wyjątkowy już powinny być czuprynki opóźnienie ok 2 tygodni w trawach zimna ziemia.
Dzisiaj szykowaliśmy z eM następna okrągła tam będą różne ale niższe.
Myślałam, że sama nie zrobię, ale eM przywiózł siatkę na Krety zaczęło się od przymiarki a skończyło się na 3)4 pracy zabrakło siatki.
Zwozilismy różności ziemia po kretach, siano po wertykulacji i darń po kancikach. Na spód rozplantowslam chwasty 3 taczki, następnie siano, później siatka, darń i ziemia po kretowiskach teraz musi poleżeć. Później jeszcze nawieziemy ziemi i posypką żwirek drobny z piaskiem
Skalniak uporządkowany, opielony odkurzony z opadłych liści. Już myślałam że ładne. Nie czyściłam w jesieni bo miałam lenia teraz musiałam zrobić. Żwirek był prawie zielony od chwastów i niezapominsjki
Po ulewach pokazała się woda w suchych oczkach
Wichury przerzedziły brzozy mam bardzo dużo opadziny czekam aż wiatry ustaną
Nie lubię kretowisk, bo muszę zbierać ziemię przed koszeniem, ale za to lubię tą ziemię. Odkładam sobie w jedno miejsce i później wykorzystuję. Jest (z reguły, zależy gdzie kret kopie ) taka miękka i puszysta.
Fota że skalniakuem tam było najwięcej chwastów z tej strony trochę pusty Halinki jeszcze nie specjalnie odbiły.
W tym roku ziemi kreciej miałam wyjątkowo dużo. Jedni Kretowiny rozgrabiaja ja zwoze. Przed domem miałam (tam nie ma siatki) miałam wyjątkowo dużo. Pozwoliłam im ryć niech pozbierają np pędraki. Ryly takie kupy na pół taczki. Krety to samotniki, ale u mnie to raczej niemożliwe tyle kopczukoe to cała rodzina ryła.
Kasiu jak byłaś to oczko jest na drugiej połowie za świerkami ok 70 cm z tym że tam teren podwyższony. Woda utrzymuje się na wysokości ok 30;cm od płaszczyzny ogrodu. Tzn w tym miejscu jest mokro. Wszystko sądzę wyżej.
Zaglądam co Ciebie i okazuje się,że znam twój ogród ja tylko z tych rzadko odzywajacych sięPiekną masz już wiosnę.No i to oczko...moje marzenie
Zainspirowałaś mnie tymi kretowiskami...tez zacznę wykorzystywać