Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:42, 03 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Też sie zachwycam , najbardziej szkoda ze nie w realu.

Chyba musimy sie tam wprosić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 03 sie 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

uwielbiam te kwadraty

Ja TYZ tylko zawsze wytnę w nich fale Dunaju
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:40, 03 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Na pewno wymaga podpór i pięknego romantycznego zakątka w ogrodzie.

Czyli idealna do mojej teściowej, zakupię
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:39, 03 sie 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Marzena własnie robie listę jesiennych zakupów różanych i wpadłam do ciebie i najpierw wyleciała burgundy z listy ,rzeczywiście ten kolor to nie ten kolor ...czy aparat go przekłamał ?
Szukam czegoś podobnego do Williama Szekspira ( mam dwa i mnie oczarował bez reszty)

Z fioletu i purpury mam na liście
- Parole ,heidi klum ,munsted wood ,baronesse, fisherman's friend
z porcelanowych
-Lacre, Afroduta i Maria teresa.
czy coś byś jeszcze poleciła ?

Ogród Kasi Robaczka podziwiałam w realu i nie dziwie się że i ty się nim zachwycasz.

Burgundy rozczarowuje kolorem, ewidentnie musze ja do półcienia przesadzic , kolor nie przekłamany , taki blee jest

Do Williama podobna bedzie Tradescant, Falstaff, Prince. Prince i Tradescant maja małe krzaki po roku. Falstaff wiekszy ale ma długa przewę w kwitnieniu. Gardeners czyli Fishermans mam i to kolor minimalnie jasniejszy ale piekny, pasuje do Williama

Heidi Klum, Old Port, Yong Lycidas to jasniejszy odcien , chłodny, dosłownie ton jasniejsze od wspomnianych ciemnych purpur., wpadający w lekki fiolet. Wszystkie piekne, wszystkie mam i nigdy ich nie zamienie. Planuje do nich dosadzic Lavender
Baronessę i Maria Theresia jakos kwiat mnie nie zachywca, chociaz Ramones polecaja za obfite kwitnienie i wysokosc idelana na obwodki.

Munstead Wood kazdemu i zawsze polecę, jest niepowtarzalna i obficie kwitnie. Lacre i Afrodite nie ma, niec na ich temat nie wiem.

Z ogrodem Robaczka jestem stale i na biezaco, rzadko pisze ale kazdy post czytam . Znasz ogród AnaAn na FOI?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:32, 03 sie 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Artemis też mi się podoba ... a kupiłam jeszcze jedną sztukę Queen of Sweden ... nie mogłam się powstrzymać ... cuuuudna jest

Queen must have! Mam jedną sztuke obok The Alnwick i Geofa H, ktory sie jeszcze nie zniżył do kwitnienia!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:30, 03 sie 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
Jest przeslicznie, przecudownie, wcale sie nie podlizuje Jak ja bym chciała mieć taki gąszczyk to ty sobie nawet niewyobrażasz. Ja ostatnio posadziłam 4 małe hortensje i po dzisiejszym dniu prawie mi padły, wszystkie liście oklapnięte

Podlewaj je ostro, codziennie, świeżo posadzone nie dają rady w te upały. Niestey musisz biegac ze szlaufem ale za rok dadza czadu, niestey taki skwar daje sie we znaki hortensjom i miskantom, też ciagle podlewam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:29, 03 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dużo osób pisze, ze nie podoba im się teraz ogród... Podpisuje listę obecności Jak patrze teraz na mój ogród to mam ochotę znowu wyjechać do Katowic i wrócić nie wiem kiedy

U Ciebie jest pięknie

Sebek przez kilka lat tak miałam... A teraz po uspokojeniu i wyciepaniu bylin lubie letni ogród. Zima te go lubię dzieki trawom i zimozielonym , wiosna tez i jesienią

I teraz czekam na białe zawilce z miskantami i planuje białe tulipany. Wszystkie kolorowe wykopie na różanke a w pozostałych miejscach będzie biało i purpurowo jak u Danusi. Po co eksperymentować, wystraczy kopiować najlepszych , znaczy sie inspirować
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 03 sie 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Oszczędzaj siły na cały przyszły tydzień. Mnie się wydaje, że zostanie teraz pobity rekord z 29 lipca 1921 roku. Boję się, że jak wrócę znad Kamiennej, to zastanę w ogrodzie widok przypominający Saharę.

Jakiś subtropikalny klimat mamy.... A potem pewnie wichury, gradobicie. Jak to mawia moja mam KONIEC ŚWIATA!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 03 sie 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Hahaha...Tradescant czerwony

A czemu Burgundy Ci się nie podoba????
Hortensja też śliczna!
Ja nie wiem co Ci nie pasi

Nie lubie takich upałów bo róze maja dziwne kolory, zwłaszcza burgundy, ktora robi się purpurowo-brązowa bleeeee

Nie po to jeżdże na wakacje na wysypy aby było max +28 stopni aby w moim ogrodzie groziło mi +40!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:23, 03 sie 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Kurcze Marzen, całkiem nieźle to wygląda z góry

Lubie sie gapić z gory na moje kwadraty. Ale najlepszy punkt widokowy jest z pokoju corki, na ogród w calosci. A ona ma wciąż zasloniete żaluzje. Chyba ja musze wyksmitować coby sie z sypialnią do jej pokoju przenieśc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:20, 03 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Słuchaj, a co Ty robisz ze masz taki zwirek ładny? Pryskasz w nim chwasty, czy dziabiesz? Twoje jeżówki, zielone oko, też mają taki cudny kolor? biskupi?

Dłubie... Nie uzywam roundapa w ogrodzie tylko za płotem.... Tak Green Eyes sa biskupie, piekne SOM
Moja codzienność - ogród Oli 19:17, 03 sie 2015

Do góry
System przesuwany mam marny. Po 5 latach juz sie psuje, nie polecę....
"W kolorze blue" 19:16, 03 sie 2015

Do góry
Baraga tutaj się nie ogląda, tutaj się czyta Ciety jezyk Ensaty uwielbiam a że przy okazji przy pieknym domu powstaje piekny ogród, to tak mimo woli

Gosia zamowiłam srodek na glony, dzownili ze nie ma, juz zamieniają na inny i wysyłaja uprzedziłam że jak zabije moją żabe zwrócę
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:09, 03 sie 2015

Do góry
Oj zazdroszcze płazy.... Bo temperaturę mamy prawie jak Ty
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 19:08, 03 sie 2015

Do góry
Oj te stipy piękne są i masz racje gdy rosną w kupie i są młode! Idę po wedla Tiki taki
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 18:22, 03 sie 2015

Do góry
No tak, to jest najgorsze jak koncepcja się ciągle zmienia, wiem coś o tym

Jak skończycie to fotki wstaw.

Madżenka mi pisała, że blado różowe róże ładnie się komponują z perowskia.
Tylko chyba by to musiały być róże co późno kwitną, bo przecież perowskia teraz chyba zakwita.

Buziaki przesyłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 02 sie 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, ale Pastella jak Aspiryn, mam obie, w sporych ilosciach. Aspiryn doceniam teraz, pozostałe spią, a u niej non stop paki, kwiaty. Aspiryn prowadzi nawet, Pastella taka mdła

A, widzisz, to z Falstaffem wiesz więcej, bo ja swiezynka w temacie. Ale kwiaty, całe 2 sztuki mnie powaliły.

Ja następny dom już w innym klimacie, dosłownie, tak, ze kolejne wyzwanie na emeryturę

Jeju Ty następny dom? też trzeci ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:19, 02 sie 2015

Do góry
I wczorajsze graby i oskubane Elaty

Ogród Mirelli 22:18, 02 sie 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Perowskie ma Madżenka w zestawieniu z hortkami i Beta https://www.ogrodowisko.pl/watek/1779-dla-odmiany-czas-na-zmiany?page=620

u Marty zielonej też chyba jest.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/886-perowskia-lobodolistna-perovskia-atriplicifolia

Ooooo super dzięki, bo tego nie widziałam i nie czytałam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 02 sie 2015

Do góry
W celu uspokojenia odczuć estetycznych kwadratowe rabaty

KOnwalnik w "grafitowym" kamieniu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies