Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

leon60 20:26, 10 sty 2015

a ja zachwycam się rozchodnikami
beta 11:31, 11 sty 2015

martaibartek napisał(a)
Piękna jest! Też mam zamiar w tym roku ją zakupić.
Kiedy ona wyłazi z ziemi? Planuję ją z berberysami (zgapiam od ciebie)+ trawy.
+

Martuś...trudno mi powiedzieć kiedy ona wyłazi gdyż zakupiłam ją w kwietniu zeszłego sezonu...miała może z 10 cm wysokości....ale myślę że zaczyna start tak jak większość roślinek ....
to odmiana "blue spire", sadzona co 50 cm

buziaki zasyłam i jestem u Ciebie na bieżąco...zainspirowałaś mnie... zaczynam naukę szycia na maszynie
beta 11:34, 11 sty 2015

leon60 napisał(a)
a ja zachwycam się rozchodnikami

Ola ten rozchodnik to Sedum Matrona....jeśli chcesz to na wiosnę mogę podesłać kilka szczepek?...co prawda mam je pierwszy sezon, ale myslę że da się coś podskubać
leon60 11:54, 11 sty 2015

beta napisał(a)

Ola ten rozchodnik to Sedum Matrona....jeśli chcesz to na wiosnę mogę podesłać kilka szczepek?...co prawda mam je pierwszy sezon, ale myslę że da się coś podskubać

Kochana jesteś ale jak młode to nie ma co, niech się rozrosną
Ciekawi mnie kto go tak nazwał matrona to mi się kojarzy ze starą zgryźliwą babą a on taki ładny
martaibartek 13:08, 11 sty 2015

Beatko dzięki za info. Ile ty masz tam tych sadzonek? wygląda jak pole perowskia/ej

Cieszę się, że zaczynasz szyciową pasję.
Ja w chwili obecnej działam tylko z takimi domowymi przeróbkami- zasłonki, poszewki, przeróbki dziecięce. Na większe projekty brakuje czasu niby zima, pracy w ogrodzie nie ma, ale za to zawodowo mnóstwo.
Trzymam za ciebie kciuki. Pozdrawiam!
beta 19:12, 11 sty 2015

leon60 napisał(a)

Kochana jesteś ale jak młode to nie ma co, niech się rozrosną
Ciekawi mnie kto go tak nazwał matrona to mi się kojarzy ze starą zgryźliwą babą a on taki ładny

hahaha...stara zgryźliwa baba...ja tez jestem nim zauroczona...trzyma fason, i nie rozłazi się jak ten zwykły....
beta 19:15, 11 sty 2015

martaibartek napisał(a)
Beatko dzięki za info. Ile ty masz tam tych sadzonek? wygląda jak pole perowskia/ej

Cieszę się, że zaczynasz szyciową pasję.
Ja w chwili obecnej działam tylko z takimi domowymi przeróbkami- zasłonki, poszewki, przeróbki dziecięce. Na większe projekty brakuje czasu niby zima, pracy w ogrodzie nie ma, ale za to zawodowo mnóstwo.
Trzymam za ciebie kciuki. Pozdrawiam!

Marto, mam tam ok 23 sadzonki...

to smutne, że różne życiowe sprawy aż tak potrafią zdominować człowiekowi życie, że nie ma czasu na rzeczy które lubi robić...ale jestem przekonana, że jak tylko się wyzwolisz z obowiązków służbowych to ruszysz z kopyta...a jak będzie z moim szyciem to czas pokaże
Tess 20:14, 11 sty 2015

beta napisał(a)
wstawię jeszcze jakieś inne ujęcia

generalnie jak dla mnie jest ona bezproblemowa....kwitnie nieprzerwanie prawie 3 miesiące....przyciąga masę owadów....nadaje się na suche bukiety...w/g mnie same zalety

Kusisz, oj, kusisz...
Jak nisko perovskię przycinasz wiosną?
Ewkakonewka 22:49, 11 sty 2015

I co uszyłaś? Moja maszyna nietknięta tej pięknej zimy
Perovska zapowietrza mnie jak zawsze, czekam tylko na wiosnę i sadzę, sadzę
beta 07:52, 12 sty 2015

Tesiulka...w sumie po zimie to jeszcze jej nie cięłam....ale po majowych przymrozkach opitoliłam...miała może z 5 cm wys...dobrze przycięta nie pokłada się....

buzikai

Ewuś...póki co tylko szycie ręczne...małe formaty-serduszka, rybki i itp....maszynę mam w domu od dwóch dni...dziś planuję się zabrać...perwoskie sadź...niesamowicie wdzięczna i bezproblemowa...najlepsza opcja na piach