Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek Iwony 17:51, 27 kwi 2015

Do góry
Przyszłam Ja widzę trzy wiśnie w narożniku. Wejdą? Np. Kiku-shidare-zakura. Ja się zakochałam Fakt, ze kwitną tak jak magnolie, wczesną wiosną, ale czy nie za to je kochamy? Magnolia tez by tam fajnie wygladała.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:36, 27 kwi 2015

Do góry
Śliczna ta magnolia i jak czytam, nie będzie wielka, znowu mam kolejna pokusę ciekawa byłam, co kupiłaś, bo Bogdzi zdobycze słynne już
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:08, 27 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
U nas tez jak piszesz - z wierzchu zrosilo, glebiej piach. No trudno, moze jeszcze popada pozdrawiam, Malgosiu!

masz juz miejsce na magnolke??

Zamierzam z nią dzisiaj polatać po ogrodzie, mysle że posadze ja w tyle rabaty, na tle lasu, bo jak magnolia kwitnie to tam właściwie jeszcze wtedy niczego nie ma tylko konary ciemne i las a ona biała jest to powinna fajnie wyglądac i z okien salonu i jadalni byłoby ja dobrze widac....zobaczymy.......tak to jest jak człowiek najpierw kupi a potem mysli..
Ogród pod trzema dębami 14:56, 27 kwi 2015

Do góry
Piękna magnolia, jaka to? Klonik zacny
Ogród z łezką II 14:36, 27 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Jak można było jej nie zauważyć!!! cudna i te narcyzy z tym łososiowym środkiem, ogród już wiosenny u mnie róże już w pąkach, pewnie jutro zakwitną daliom nic nie będzie moje dawno w gruncie, tylko zapomniałąm, w którym miejscu
a wycieczka po parku zachwycająca

No nie? Moja jedyna magnolia się eMusiowi w oczy nie rzuciła...

Róże w pąkach??? Irciu...aż nieprawdopodobna ta Twoja wiosna!

Tylko, że te dalie mają zielone nad ziemią...

Park w Pszczynie na prawdę warto zobaczyć, zawsze się zastanawiam czy oni tam nawożą rośliny...
Pszczelarnia 14:36, 27 kwi 2015

Do góry
Ta magnolia pod domem jest niesamowita, ale to raczej nie gwiaździsta, ma bardziej zaokrąglone płatki
połączenie żonkili i brunery rewelacyjne, u mnie tez takie jest przekrój gleby...ciężka sprawa, ale trawniczek na niej ze stokrotkami idealny
a co do bukszpanów, tez moje stare nic nie chorują, rosną świetnie, ale też jakby inne listki są, może w tym tkwi tajemnica, inna odmiana?
I mam pytanie, co to za śliczne bielutkie żonkile, na jesień poszukam?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:21, 27 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
ta rzeka szafirków w korycie bukszpanowym bajka. Miszczu nie mam faworytki, Suzan piękna a gwiaździsta ach
macham

Z magnolią stellata mam ten problem, że te piękne białe kwiaty za tło mają białą ścianę domu - i nie jest ona w ogóle widoczna...Magnolia - nie ściana
Mus znaleźć dla niej inne miejsce, a w to posadzić jakąś inną
Pszczelarnia 13:51, 27 kwi 2015

Do góry

Jaka to magnolia?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:08, 27 kwi 2015

Do góry
Muminek cudny! Ale kwiatki biedne
pozdrowka, Aniu, dzieki za odp. powyzej. Magnolia przepiekna!
Ogród dla zapracowanych 11:52, 27 kwi 2015

Do góry
Magnolia również,a ciemierniki jej dorównują
Makowo na Kociewiu 11:49, 27 kwi 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Jakieś drzewo liściaste chyba bym tam posadziła. Pięknie kwitnące.

Borbetko jakie ? Umbra, śliwa wiśniowa, magnolia, ???
W Gąszczu u Tess 11:10, 27 kwi 2015

Do góry
pogrzeb lekko przy korzeniach- ma juz kły pod samym wierzchem
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 11:02, 27 kwi 2015

Do góry
tila napisał(a)
A jaka lekką,cieniutką trawę proponujecie na rabatę w połaczeniu z werbeną patagonską.??

Nasz Magnolia ma z prosem.

Tu pisze o tym połaczeniu tak: "z odmianą Heavy Metal- to pionowa odmiana, nie wykłada się. ładnie się łaczą, przenikają."
Pięknie, czyż nie?

magnolia napisał(a)
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:01, 27 kwi 2015

Do góry
Cudnie na froncie a Muminek najfajniejszy
Piękna ta magnolia, zapadam znowu na chorobę magnoliową, ale na razie myślę nad likwidacją wrzodu na szlaku, tam gdzie ambrowiec, nie mam pomysłu póki co.. to tak jak te kółeczka, co likwidowałam
u mnie kwiatki szarpie Miśka, bluszcze, sałaty wykopała i selery, ale to idzie przeżyc, najgorzej ze ślimakami, wczoraj ciut kropiło i wylazły, walka była straszna, bo zżeraja główki tulipanów, objadły mi z korzeni moje cudne chochle, będą mizeroty w tym roku, a tak nawiasem ciągle żerują na różnych trawach, szok po prostu..
Trzymaj się, powoli tylko wspomnienie będzie, wiesz..Dżaga 8 grudnia odeszła wraz z moją kiepską wiadomością o mnie...
Ogród w skali mikro cz.II 10:54, 27 kwi 2015

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ania Mathildis tak mi zmyła głowę ,źe nic tylko fotki wstawić
Mozga sobie szaleje

Wiąz camperdownii ..śliczne ma te kffiatuchy choć gdyby miał takie jak magnolia to byłby drzewem idealnym

Mój wiciokrzew ja nie wiem co to za wariat , ale miał kwiaty chyba do listopada teraz wnet będą znów to najdłużej kwitnąca roślina w moim ogrodzie powinna dostać medal

To będą moje anźeliki mam przynajmniej taka nadzieję

Kwiaty skimmi z bordowo - różowych zrobiły się białe

Dobrej niedzieli życzę

i to rozumiem
moje Angelique w podobnym stadium
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:51, 27 kwi 2015

Do góry
Magnolia się zmobilizowała i proszę jaka piękna niespodzianka
A wiele to drzewko przeszło, np. zjedzenie do samej ziemi przez mojego byłego psa. Ale ponieważ jest twarda, a ja jej dałam szansę to się odwdzięczyła chyba pierwszy raz tak cudny kwiat ma. Niestety nie wiem jaka to jest bo dostałam ją w formie 40 cm patyczka od sąsiadki z 8 lat temu
Jakby ktoś ją rozszyfrował to będę wdzięczna
Od tej samej sąsiadki ją dostałam co mi obiecała wczoraj bordowe ciemierniki

A kwiatów na drzewie jest tyle

Ogród pod trzema dębami 10:34, 27 kwi 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Bratki kupowałam one tylko w pierwszym roku po zakupie są ładne.
Te większe pod koniec lutego mniejsze trochę później bo były tam prymulki ale mi padły od mrozu.
Kupowałam na takich wielkich tacach więc wydatek niewielki.

Magnolia zawsze mi się podobały ale mam je od niedawna, teraz choruję na bordową tylko nie wiem gdzie ją wcisnąć.
Czarnego Tulipana widziałam w Smetowicach
Nasz przydomowy ogródek 10:11, 27 kwi 2015

Do góry
Też poluje na begonie ale jeszcze nie znalazłam fajnych.
Zbyszku powiedz jakie one preferuja stanowisko?
Poza tym jak zwykle u Ciebie ślicznie, kolorowo a magnolia mmmmm zazdroszczę
Czosnek ozdobny (Allium) 10:03, 27 kwi 2015

Do góry
niektóre w maju, inne w czerwcu
Rododendronowy ogród II. 09:17, 27 kwi 2015

Do góry
O matko jaka ta magnolia cudowna, kiedy my będziemy czekać w kolejce po zakup Ty Bogdziu będziesz już miała spory okaz Miejsce na dwie magnolie znalazłem(oczywiście dwa stare krzewy na śmietnik muszą iść), jeszcze koniecznie na trzecią muszę coś wykombinować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies