Widzę ze magnolia już prawie wybrana, jesli chcesz na nie poparezec to już wybieraj sie do szkólki bo przekwitną i nic nie zobaczysz. Ogródek po deszczu śliczny.
Szafirki bombowe, z tulipanami mam podobny problem, ubiegłoroczne są mniejsze, niższe i jest ich zdecydowanie mniejsza ilośc, a z posród tych które dosadzałam jesienia mam niespodzianki kolorystyczne.........cóż tańsze zakupy w dyskontach oraz na straganach sa obciążone ryzykiem ale czytałam na forum że wielu dostawców boryka sie z takim problemem i pomyłkami, nawet znana ceblowa firma wysyłkowa na literke B.
Dzieki za fotki magnolii.
Georg henry kern to magnolia o najwolniejszym tempie wzrostu, więc nie spodziewałam sie że urośnie raczej interesowało mnie kwitnienie - ale skoro kwitnie to jest ok. Moja Susan w pierwszym sezonie miała 1 kwiat, za rok 9 kwiatów i dopiero w tym roku się rozkwieciła tak naprawde.
Pozdrawiam!
magnolia Galaxy
nie mam tu szczęścia do goryczek bezlodygowych ale chyba jedna już będzie kwitla
rutewki Alba też szię szykuja a delavayi jeszcze male
Przywrotnik normalny od Gosiaka i miniaturka
Ewo z ogrodu z futrzakami i kamieniami dziękuję za odwiedziny. Masz piękne futrzaki, ja kocham wszystkie futrzaste stwory, chociaż sama nie posiadam. Jeden podobny do twoich niekiedy wpada do nas w odwiedziny.
Mnie dzisiejszy deszcz też ucieszył bo wczoraj zauważyłam więdnące rośliny i chciałam już zrobić użytek z węża do podlewania.
Pozdrawiam trzy odwiedzające mój wątek Anie. Cieszę się że moja magnolia dzięki Ani z Kwiatowego Ogródka już ma swoje imię. Dziękuję Aniu.
Malgos zagladam do Ciebie choc nie piszę .Wiem ze nadal czekasz na wnusia . Widziałam piękny ogród i slę pozdrówka oraz zyczę szczęsliwego rozwiazania.
Byłam w Łańcucie, w parku pooglądać jak się wiosna rozgościła.
Jednak magnolia która tam rośnie jest najpiękniejsza jaką widziałam.
Zdjęcia są słabe ,bo z telefonu ,ale pokaże ją
[img
I takie nowo posadzone obok storczykarni rosły ,możliwe że ta ciemna to Genia
Magnolia cudna i duet z ubiorkiem też muszę o tym ubioru poczytać
U mnie też tulipki chyba są wyżerane....mniej ich zdecydowanie w tym roku....
Buziaki!
no miskanty tam są, ale ja nie wiem ile czasu im zajmie rozrosnięcie się ?
na srodku są czosnki, wiec potem trawy mogą to zasłonic
te 2 zielone obok siebie to carex palmowy, nie wiem ile mu miejsca trzeba
za 2 lata mogę rozsadzic trochę.. za malo miejsca na 2 lata ?
dlugosc tej rabatki to ok 2m a szer ok 1,30m
a na tej rewolucyjnej to nie ma juz miejsca... z tylu są pnącza, akebia i powojniki, poza tym budleja jak urosnie to zasloni caly tyl
i jeszcze roze tam są...4 krzaki w sumie na calej dlugosci
i piwonie 3 zwykle i 1 drzewiasta
no i 3 drzewka: jabłonka royality, nigra i magnolia susan
do tego jakies lilie wyłażą...
aaa...zapomnialam dodac ze na tyłach wsadzilam szt ML
chce troszke sie osłonic od sąsiadów, wiec cos wyzszego chciałam
roze będą munstedad wood i burgundy iceberg i chippendale
Gabrysiu- ta pomyłka z klonami to o tyle mnie wkurza , że dość długo sobie rosły i były spore czas mijał. ale co tam- już teraz to tylko sie modlić by te egz. się u mnei przyjęły, bo an takie to bym z 8 lat musiała poczekać (ta odmiana raczej wolno rośnie).
Danusiu- mam 12 arów, więc masz prawie raz tyle kochana. Ja spędzam sporo czasu w ogrodzie, ciągle cos grzebię.
Magnolia- goście zauważyli, znają nasz ogród. ja stip nie czesalam , nie chce mi się i czasu już mi brak, ale rosną więc ok.
Na to klony dlatego się własnie zdecydowałam bo są wiekowe (fajne duże okazy) i wybaczyłam im że "mialy ciężkie życie.", no i mega blisko mnie
Agniecha- no okazy naprawdę ogromne, myslę że jak sie przyjmą to smiało mogę powiedzieć że to był strzał w dziesiątkę.
Jolas- daj mi emial na priv to podeslie fotki jak znajdę cosik. Te klipsy w ogrginale są mega droguie, ale wiesz-zapytaj u Madzia70 bo ona miała chyba tańszy taki sysytem coś mi sie kołacze po głowie.
Nawigatorka- napisz mi na priv bo musze Połóweczke zapytać
Odnośnie szmaty to: pod żwir tam gdzie wcale nie mam roslin mam tę plasikową matę a tam gdzie mam rosliny to mam taką tkanię czarną (poza rabatą lawendową i donicą czyli w sumie tylko pod miskanty i tam gdzie kulki z beatlesami) i wyciętem tam są wilachne dziurska dla roślin.
A tutaj podsyłam Ci link o magnoliach nazwanych żeńskimi imionami,często są sadzone u nas w ogrodach Więcej tu jest opisane o "Betty" ale niżej masz je wymienione.
Basiu, deszczu starczy, wczoraj intensywnie sadziłam, przenosząc kolejne byliny ze starego do nowego, chyba tego nie skończę Kukliku, moja malutka magnolia w nowym też jeszcze nie kwitnie, trzeba poczekać, a Ty mogłaś się cieszyć dłużej kwiatami swojej, zawsze jest dylemat z deszczem, albo za mało, albo za dużo
Małgosiu, już się umówiłam z Danusią, wstąpimy najpierw do Ciebie, adres mam Pszczelarnio, pamiętam Napia, dzięki, lipa w młodych, koronkowych listkach
zabrałam z lawend wszystkie krokusy, już rosną w nowym miejscu, po sasankach jest czas dla narcyzów i tulipanów, chociaż tych ostatnich niewiele u mnie, białych narcyzów jesienią dokupię więcej, są takie szlachetne