Berberysy zauroczyły mnie od początku ogrodniczkowania. W ogrodzie rośnie ich sporo.
Jesienią odkrywają swoje największe zalety. trawami rzeczywiście tworzą piękne zestawienia.
Dla tego widoku zakradam się aż na rogatki ogrodu.
zmieniłam branżę, prace w ogrodzie na razie zawieszone, rozpoczynam sezon przedświąteczny. może infantylne, ale ile mam radochy. Będzie więcej ale betonowe buciki się skończyły.
Dziękuję Madziulko
moje chryzantemy chyba już wszystkie zakwitły w tym roku ładnie.
Twoje też powinny dobrze przezimować. Tylko nasyp im na zimę na wierzch liści .To będzie im lżej zimować.
O dziwo w tym roku najdłużej trzyma liście ż wszystkich drzew. Nawet Pissardii już łyse. Prawda, że szału nie ma? . I tak jest postęp bo w zeszłym roku zielony był do końca. Może jeszcze ze dwa, trzy sezony i będzie czarował
A dziś posadziłam następnego w zastępstwie orzecha. Całe 50 cm ma. Podobno ma się przebarwiać ładnie. Pożyjemy, zobaczymy.
Ogrogroch, nie dalam sobie rady. Duzo ograniczylam, ale one sa i chyba juz wpisaly sie na amen w moj ogrod. Co jeszcze, tak jak nie widze wiekszych szkod w dole ogrodu, tak pietro wyzej, a jakze Unikajac terenu,, zero,, w ich mniemaniu, przeniosly sie na ...Drzewa. Troche sama sobie jestem winna, bo o drzewach nie myslalam, psikajac tym i owym
Mysle ze znalazlam cos, co w duzym stopniu chroni moje roslin przed tymi paskudami. Ale to temat na,, za chwile''
0 kuli napisalam wyzej, pokaze ja przy okazji
Edys, pamietam nasze pierwsze spotkanie, u Jotki... pamietam Twoj usmiech i taka przyjazna aure, ktora roztaczalas...Pamietam Twoj usmiech i...jezyny, ktore zerwalas z plotu....Nazwalam Cie wtedy Jezynowa Dziewczyna... To zdjecie mi to przypomnialo...Az mi sie lezki potoczyly po policzkach...Kochany Czlowieku...
Cebul zostalo jeszcze srylion trylionow Ale...Co z tego? Sa inne sprawy... bedzie tyle, ile posadze, reszte, moze na wiosne Albo pomiedzy Swietami i Sylwestrem, bo te dni, cieple tutaj beda