Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Milka 09:27, 03 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, dziękuję, już więcej psów i kotów na moim koncie nie będzie. Miałam dużą rodzinę, i te zwierzaki, były non stop w domu, dodatkowo do ogarnięcia, przypilnowania, nakarmieniua, Ten został w spadku po mężu, Nijak go było wydawać, ani do schroniska zawozić. Został moim towarzyszem na dobre i złe.

To całe moje zdrowie, może?

Ale teraz zero dodatkowych obowiązków, a nawet jeżeli sie pojawi jakiś futrzak, to nie mój problem będzie, tylko właściciela.

Ja też już nic nie przygarnę. Cały zwierzyniec młody, to przy dobrej opiece będzie z nami długo.
Tutaj twój Frodo z Sonią mi się kojarzy, tylko inna kolorystka.
Dobrego dnia, radości i humoru

Głaskanie psiaków innych, to sama przyjemność i nie twój kłopot o całą resztę. Buziaki Hanuś
oliwka 09:37, 03 maj 2021

Haniu, podzielę się z tobą moją psią historią. Nasz staruszek piesek ma 16 lat, nie wiemy jak długo jeszcze będzie z nami. Jest u nas od 3 lat i wydaje się, że pomimo, że nie słyszy niedowidza, nie czuje zapachu to ma się dobrze. Wzięłam go do nas, żeby na stare lata miał godne życie. Ciekawostką jest fakt, że Bruno mnie nie lubi. Daję mu jeść, głaszczę, a i tak się mnie boi, na spacer nie mogę go wyciągnąć, zapiera się wszystkimi łapami. Rezygnuje dopiero za drzwiami, bo wie, że nie ma szans i musi zejść po schodach Pies za to kocha mojego męża, Cieszy się przy nim jak szczeniak. I powiedz mi gdzie tu sprawiedliwość ?
A tak serio, to cieszę się, że nie mnie wybrał za swojego wybawcę. Mąż nie przepadał za pieskami, ale teraz musiał go pokochać tak jak pies pokochał jego

Haniu cieszę się, że po szczepionce już lepiej. U nas wczoraj cały dzień lało, na spacer ciężko było się wybrać. Na szczęście w sobotę udało się uskutecznić górski spacer. Dzisiaj mocno wieje ale to dobrze, bo wiatr przegonił chmury deszczowe. Przesyłam uściski i dziękuję za przepis na zdrowe smoothie z pędami groszku
hankaandrus_44 10:06, 03 maj 2021

Irenko, Tyle miłych słów , to tylkom od Miłki! Buziam. I dziękuję.

Oliwko, tez spróbuje tego koktajlu, jak mi groszek wyrośnie. Aże juz wykiełkował, to jest nadzieja nie tylko na pędy ale i na strączki.

Nigdy nie wiadomo ze zwierzakami w która stronę ich przywiązanie skieruje się. Frodo nie był psem do głaskania. Do spacerów, jak najbardziej, ale przytulania nie lubił. Pewnie dzieci go oduczyły. Początkowo miał 2 dziewięciolatki za właścicielki. Miał uraz do osobników tego wzrostu.
Basilikum 10:07, 03 maj 2021

Haniu ja dopiero do Ciebie dotarlam i takie smutne wiesci Mocno Cie tulam
hankaandrus_44 10:12, 03 maj 2021

Izabelko, powoli się otrząsam, idę do sklepu, i się okręcam w poszukiwaniu psa, wstaję rano, i pierwsza myśl, czemu on tak długo śpi i mnie nie obudził. NO myśli koło niego jeszcze się kręcą.

Dziękuję za miłe wpisy. Pogody życzę.

Milka 11:09, 03 maj 2021

Ale ślicznoty jednak przyzwyczajenie, to druga natura. Potrwa to jeszcze, zanim przestaniesz go szukać, buziaki
Dorota123 12:43, 03 maj 2021

Bardzo fajny pomysł z tą mini szklarenką, mam trochę desek po rozbiórce błoazerji to może coś wykombinuję.
Cudowne te pomarańczowe tulipany.
Basilikum 13:12, 03 maj 2021

A ja taki podobny Inspektion mam. No tylko ja möge rano i wieczorem wyskoczyc w kapciachby zamknac i otworzyc
hankaandrus_44 13:49, 03 maj 2021

No i to jest zaleta ogrodu koło domu. Ale kombinuję, bo może to ustrojstwo do otwierania i zamykania okien wypatrzę, jak już sobie taki ekstra przyspieszacz wybuduję.
Pogoda zgniła jesienna za oknem, wiatr, deszcz i zimnica. I żeby nie widok świeżych listków na drzewach, to można by było się pomylić.
Izabelko, podeślij od południowego zachodu trochęciepła, bardzo Ciebie proszę. , Zaczaruj te wyże i niże na naszą korzyść!

Magleska 13:54, 03 maj 2021

Haniu Witam się serdecznie u Ciebie ,czasem tu do Ciebie zaglądałam ,bo często się mijamy na różnych wątkach

nie nadrobię tyle stron ,ale zaznaczam od teraz i będę zaglądać

bardzo współczuję straty przyjaciela .....niestety za krótko żyją te nasze kochane czworonogi .....

fajny pomysł na inspekt -kombinuję ,jak u siebie zrobić -już Sylwii z rancza prosiłam o fotki ,a teraz jeszcze tu u Ciebie fajny -zapisałam sobie go

Pozdrawiam cieplutko w tym kolejnym zimnym dniu