Oni z tego co wiem tną do kwiaciarni i na zamówienie , oraz przy wyjściu można nabyć Przy nas dziewczę ścinało.
W necie wystarczy wpisać Lawendowe pola Małopolska
Piekne lany lawendy. Napisz Sylwia gdzie tyle lawendy. Uwielbiam lawende.
Czy ta lawenda kontraktowana namydelko i perfumki.
Motyli nie ma moze gdzie indziej maja smakolyki.
Jak scinaja lawende to tragedia dla owadow wiec lepiej ze ich duzo nie ma.
Zawsze scinalam kocimietke jak zaczela lawenda kwitnac wtedy owady przenosily sie na lawende wmiedzyczasie kocimietka sie drugi raz odrodzila i przelatywaly na koci, wtedy scinalam lawendy.
Nie wyglupiaj sie nie sprzedawaj dzialka piekna, tylko nie napalaj sie.
Powoli zrobisz porzadek z tym wszystkim. Nie wszystko jest z gorki nieraz pod gorko jest, ale czego sie nauczysz tu dopiero wiedza jest.
Toszka pomoze, wybitna znawczyni od gleby i nie tylko.
takie najsmaczniejsze wytarte o kieckie lub nogawke
Elu mam 2 takie młodniki lilii..na lilię już Cię zapisałam wcześniej ..jesteś 7 ..
Ciebie to podziwiam ,wielki piekny ogród 2 domy do ogarnięcia no i jeszcze dbanie o najbliższych...(.wiesz co mam na myśli) ...Ela jesteś wielka.Wcale mnie to nie dziwi ,że czasami masz wszystkiego dość...czasami też tak mam ...nawet zaczynam rozumieć bezdomność...
Swiat pędzi jak oszalały..tak jak wiosna w tym roku,w lipcu to nie bedzie miało juz co kwitnąć
powojniki już szaleją
Teraz nie mam czasu, ale podziele sie co sadze o prosie nie jestem z niego zadowolona dlaczego napisze mozna wybrac inne trawy. Odnosnie melioracji tez napisze bo tez mam gline i wiem co to znaczy stojaca woda.
Moze wieczorem bo ide teraz "tyrac" po dzialce czyli robic jak wół.
Witam Mirka
Męczyłam się ze stopą pół zimy i też mam takie oycinki co prawda dopiero początek czerwca, ale już nie będę siała jeżeli nie zacznie natychmiast rosnąć.
Widziałam u Irenki ma taka wysoka nie wiem czy zeszłoroczna. Ale w szkolkach w oo 5-6 złotych więc mam dosyć własnego siewu.
Nie tylko trawy ale wszystko rośnie. Idę zaraz kosić trawę a potem zabieram się za porządki na rabacie z tawulach i szmaragdami mam dużo cięcia.
Jeszcze jedno masz duzo tej czarnej folii czy pod zwirkiem tez jest.
Dookola kazdego krzaka lub drzewa zrob nie kladz folii co najmniej pol metra od pnia ziemia i korzenie musza oddychac a przez folie nie da rady.
Przysyp tylko kamieniem. Nawet jak sie pojawi chwast w tym miejscu to go usuniesz.
Pod zwir jest dobrze dawac kartony ziemia oddycha.
Miejsce i widoki wspaniale. Dom z tarasem tez. Jeszcze dluga droga przed toba, aby to wszystko ogarnac. Chyba, ze masz worek z pieniedzmi zaplacisz i wszystko firma zrobi po ktorej trzeba poprawiac.
Jest zarys ogrodu nalezy tylko wszystko wypelnic z umiarem.
Ile ma dzialka?
Skarpa zrobiona. Czy murek bedzie oblozony jakims kamieniem? Jezeli nie to trzeba go zamaskowac bluszczem lub innymi roslinami z gory i od dolu.
Jezeli chcesz sadzic rosliny zapoznaj sie z temperaturami w rym rejonie, aby nie sadzic roslin ktore przemarzaja.
Jak masz projekt to dobrze go przemysl. Ja tez mialam i wszystko do gory nogami przewrocilam. Wg projektanta musialabym np kupic 120 donic barwinka kupilam 10 i po 2 latach mialam tyle ile trzeba. Jezeli bym kupila 120 donic teraz od kilku lat bym wyrzucala barwinek.
Glina z jednej strony dobra bo urodzajna szczegolnie dla róż z drugiej tragedia do sadzenia.
Jeszcze odnosnie miejsc ktore pewnie przeznaczone sa pod trawnik.
Nie ryzykuj posiania trawy jezeli jest podloze gliniaste. Trzeba co najmniej 10 cm dobrej ziemi. Zebrac z wierzchu i nasypac ziemi. Zrob nawodnienie przed zalozeniem trawnika aby pozniej nie rozgrzebywac. Mozna to zrobic samemu to nie trudne w sklepach sa dostepne materisly a w internecie instrukcje jak to zrobic.
Elu witam. Ty mnie pytasz o oczko? To ja powinam sie zapytac jak to robisz, ze na srodku oczka tobie piramida z lilii wodnych rosnie.
Moje liscie lilli mierzylam ma 35 cm srednicy zaby sie wygrzewaja na nich.
Wczoraj mi zakwitla lilia piekny kwiat zrobie fote bo co dopiero sie otwieral.
Masz pieknie a ten widok ze srebrnym swierkiem powala.
Moje oczko sztuczne z folia zrobione pod nature, ale jeszcze duzo brakuje.
Zielenina soczysta, wielka, kwitnaca. Nie trzeba nawet plukac pod kranem tylko besposrednio wytrzec o kiecke i jesc.
Mlodnik lilii imponujacy. Ja bym sie chetnie zapisala, ale juz mam dosyc wszystkiego od 2 mcy takiego zap.... Nigdy w ogrodzie nie mialam. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej podpieram. Juz niczego nie chce tylko spokoju.
O matko, to Ci się różanka jak ta lala kroi Będę podziwiać
Kronenbourg najładniejsza w lekko rozkwitniętym pąku. Czerwona z żółtymi zewnętrznymi płatkami. Potem robi się malinowa i, faktycznie, ma nieporządny kwiat. Średnio długo trzyma kwiat...myślę, że teraz już bym jej nie wybrała...