Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z łezką II 12:46, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu jeszcze wracam. Tak patrze na ta dluga rozana pomysle, aby tez cos takiego zrobić. Mam miejsce pod szmaragdami z przodu domu.
Mialam tam posadzic horty, ale sa wysokie maja duzo lisci zacienialy by szmaragdy.
Roze beda w sam raz. Jest to zaciszne miejsce i sloneczne. Musze wybrac jakies odmiany.

Jeszcze widze ta Krobenburg. Ma kwiaty duze, balagan platkowy, pokrecone w kazdy w inna strone, zapach cudowny kolor przepiekny. Bede ja rozmnazac.
Ogladalam filmik o rozmnazaniu to nie takie trudne.
EM sie ucieszy.
Ogród z łezką II 12:28, 06 cze 2018

Do góry
Laguna to przyzwoita roza kwitnie pieknie i ładny kolor ma. U mnie tez ma duzo pakow.
Chcialam kupic swet lagune, ale dobrze, ze sie wstrzymalam. Zobaczylam ja w realu jest jasno różowa i ten kolor w tej rozy mi nie odpowiada.

Jak przysla dam znac.
Ptasi gaj 11:55, 06 cze 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kasiu juz przyznali, ze to pomylka wysla grafin w przyszlym tygodniu.

Czekam z niecierpliwością na Twoje obserwacje Diany, bo mam ją na liście

Porządny sklep
Rododendronowy ogród II. 11:50, 06 cze 2018

Do góry
Bogdziu piekne roze masz, gdzie ty to wszystko miescisz.

Chcialam zapytac moze głupie pytanie. Ja obrywam suche kwiaty u rodkow i azalii mam juz tego sporo wiec troche roboty jest. Chcialabym zaprzestac tej czynnosci czy to jakos wplynie na ich kwitnienie następnej wiosny.

Czy ty obrywasz przekwitle rododendrony czy nie. Masz tego mase.

Pytam znawczynię.

Pozdrawia.
Ogród z łezką II 11:48, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu juz przyznali, ze to ewidentna pomylka w przyszlym tygodniu przysla prawdziwa Grafin... CZEKAJA NA KARTONY.
napisalam, aby podali nazwe tej rozy zrobie wywiad i ew. Zaplace. Wole zaplacic aby dobrze rosla.
Jakies fatum. Jedna z patyka miała wyrosnac uschla i wysylka nie tej co trzeba.

Solidny sklep

Moja pomyłkowa, od Chodunowej (ale to już ze trzy lata temu było), Laguna, nie zapłacona i rośnie jak dzika, to ta duża przy mojej huśtawce. Przez tę pomyłkę róże na huśtawce mam Druga zapłacona, z przyzwoitego źródła i dopiero się zbierać zaczyna...
Ogród z łezką II 11:38, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu juz przyznali, ze to ewidentna pomylka w przyszlym tygodniu przysla prawdziwa Grafin... CZEKAJA NA KARTONY.
napisalam, aby podali nazwe tej rozy zrobie wywiad i ew. Zaplace. Wole zaplacic aby dobrze rosla.
Jakies fatum. Jedna z patyka miała wyrosnac uschla i wysylka nie tej co trzeba.

Ptasi gaj 11:32, 06 cze 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie wygląda na Grafin Dianę. Tamta ma być raczej bordo niż czerwona...i pachnidełko ma być...
Pewnie Ci doślą właściwą. To przecież porządny sklep!

Ale ta też ładna Tylko jak jej na imię???

Kasiu juz przyznali, ze to pomylka wysla grafin w przyszlym tygodniu.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:05, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu jestem nieprzytomna już ale Tobie jeszcze odpisze. Wg Darii to obcinac juz teraz u mnie kwitna obecnie ja nuz dwa krzaki obcielam.
Ostatnia Kisc winogrona i za drugim lisciem 2 cm odcinamy koncowke badyla. Tak zrozumialam. Pozniej obrywamy liscie przed pierwszym kisciem na badylu.

Zrobie fote i pokaze TO Daria to wytlumaczy.

Jak ta piekna roza o ciemnych kwiatach sie nazywa doktor ....

Znaczy ze tych tutaj nie hodować dalej tylko ściąć ?

Nic tu chyba nie widać

Ptasi gaj 11:00, 06 cze 2018

Do góry
Robilam wczoraj rabate zwirowa z rozami, jeszcze nie skonczona ale prawie.

Juki mnie chyba zawioda w tym roku po raz pierwszy.
Ogród z łezką II 10:57, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu rzuc okiem na moim wątku wstawilam fotki Grafin....

Juz napisalam do nich.

Lecę
Ogród z łezką II 10:55, 06 cze 2018

Do góry
Kasiu rzuc okiem na moim wątku wstawilam fotki Grafin....

Juz napisalam do nich.
Ptasi gaj 10:23, 06 cze 2018

Do góry
Czy to roza wg Grafin Diana taka przyszla a tak rozkwita.
Zaraz z telefonu wysle fotke.

To nie ten kolor a miał byc burgund i kwiat inny bez zapachu.
Ptasi gaj 10:22, 06 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Dzięki Elu
Roza to souvenir du docteur jamain

Tak przypuszczalam, bo juz jej szukalam i tylko pod taką nazwa byla w tym kolorze. Mam na tablecie lub w komputerze fote szukam w internecie i porownuje.
Ogród z łezką II 10:06, 06 cze 2018

Do góry

Kasiu piekna rabata kwitnaca mozna zawrotu glowy dostac ktora piękniejsza.
Jak na wyborach miss lolonia stoja w rzedzie i co jedna to ladniejsza.
Pewnie nigdy tak pieknie nie bylo jak w tym roku ja nie pamiętam takiej cudownej wiosny. Za to trzeba chwalic najwyzszego.

Ta biala pnaca tez piekna, tylu krolowa Alchymist.
Kasiu jeszcze sie wstrzymuje, ale cyrk z ta grafin diana to chyba nie ona co dostalam kwitnie zupełnie inaczej.
Czekam az 2 kwiat sie rozwinie, na razie nie widze koloru burgund tylko jasna czerwien az w oczy razi i nie pachnie. Na metce Grafin Diana.

Pozdrawiam

Właśnie...ponieważ tyle jest pięknych i ja wybrać kilku nie potrafię, to mam kolorowy przepych

Takiego pięknego i kwitnącego końca maja ja też sobie nie przypominam A przecież w ogrodzie, w moim domu rodzinnym, też sporo róż rosło.

Niedawno myślałam o tej Twojej Dianie...ciekawostka...może się pomylili, przecież najlepszym się zdarzyć może. Przecież ona pachnąca i to dość znacznie, piszą. To nie wygląda na Dianę.
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:53, 06 cze 2018

Do góry
Wydawalo mi sie, ze sie tutaj wczoraj wpisalam widocznie nie zaakceptowalam.

Odnosnie mleka to slyszalam o opryskach pomidirow i ogorkow to rodzina psiankowatych. Ogorki nie dosyaja plamistosci paskudnego grzyba lisci ktory atakuje i w ciagu kilku dnie po ogorkach.
Zastosuje w tym roku zobacze czy sie sprawdzi.

Moniu rabata jeszcze Łysa ale roslin duzo za 2 lata juz bedzie gesto.

Elu ja tym mlekiem już któryś sezon robię, tylko ja podlewam, nie pryskam po liściach, ale nic mi się z ogórkami i pomidorami nie dzieje, żadnych chorób nie dostają
Też mam takie wrażenie początkowe, ale z tygodnia na tydzień, widać, że niektóre roślinki, już maśniejsze się robią, więc mam nadzieję, że już w przyszłym sezonie będzie znacznie więcej widać buźka
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:48, 06 cze 2018

Do góry
Witam Milus. Zrobilam rabatke w sosnach ale sie urobilam nie wiem czy dobrze najwyżej będę przesadzać. Jeszcze chodnik zrobie z plyt granitowych mam w poblizu kamieniarza, ale to juz jesienia bo ten upal przynajmniej dla mnie nie do zniesienia.

Jak zwykle u cjebie wszystko pieknie kwitnie i jest na swoim mjejscu nie spaceruje w nocy.

Ten powojnik w biale kwiatuszki to powojnik mandzurski nawet go trzeba ciac.
Tez go mam kupilam w zeszlym roku posadzilam między jalowcem a jodla niech sie pnie.
Na wiosne scielam 10 cm od ziemi i rosnie nie samowicie ma paczki kwiatowe to zrobie fotę.
Jakie przyspieszenie maja rosliny powinien kwitnac w lipcu a jest czerwiec.

Pozdrawiam

Elu, wpadnę i zobaczę.
Nie spaceruje, bo pogoda nie sprzyja przesadzaniu, czekam na pochmurne dni.
To nie ten powojnik, u mnie jest Summer Snow i tego generalnie się nie tnie, ale że u mnie tak szaleje, muszę go ciut ograniczać.
Przyśpieszenie totalne, kwitną mi trawy i złocienie się szykują, normalnie koniec sierpnia i wrzesień, miało to miejsce, co dalej będzie??Buziaki

Ptasi gaj 04:16, 06 cze 2018

Do góry
Dobranoc odpisze jutro oczy mi sie zamykają.

Dzięki Elu
Roza to souvenir du docteur jamain
Ogród z łezką II 23:58, 05 cze 2018

Do góry

i prawie cała droga różana

Ilse Krohn Superior z Alchymistem w tle

Kasiu piekna rabata kwitnaca mozna zawrotu glowy dostac ktora piękniejsza.
Jak na wyborach miss lolonia stoja w rzedzie i co jedna to ladniejsza.
Pewnie nigdy tak pieknie nie bylo jak w tym roku ja nie pamiętam takiej cudownej wiosny. Za to trzeba chwalic najwyzszego.

Ta biala pnaca tez piekna, tylu krolowa Alchymist.
Kasiu jeszcze sie wstrzymuje, ale cyrk z ta grafin diana to chyba nie ona co dostalam kwitnie zupełnie inaczej.
Czekam az 2 kwiat sie rozwinie, na razie nie widze koloru burgund tylko jasna czerwien az w oczy razi i nie pachnie. Na metce Grafin Diana.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 23:39, 05 cze 2018

Do góry
Dobranoc odpisze jutro oczy mi sie zamykają.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 23:38, 05 cze 2018

Do góry
Kasiu jestem nieprzytomna już ale Tobie jeszcze odpisze. Wg Darii to obcinac juz teraz u mnie kwitna obecnie ja nuz dwa krzaki obcielam.
Ostatnia Kisc winogrona i za drugim lisciem 2 cm odcinamy koncowke badyla. Tak zrozumialam. Pozniej obrywamy liscie przed pierwszym kisciem na badylu.

Zrobie fote i pokaze TO Daria to wytlumaczy.

Jak ta piekna roza o ciemnych kwiatach sie nazywa doktor ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies