Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moje poletko 10:18, 19 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Celinko lilie zakupione fajne zakupy zrobiłaś ja się zastanawiam nad Martagonami bo są niezwykłej urody no i kwitną szybciej niż inne z tego co czytałam a lepiej je sadzić w półcieniu czy słoncu tak jak inne?

Danusiu, martagonów nie kupiłam,te które mi się podobały, już zniknęły z ofert.

Bogdzia ma martagony skocz do niej ! na pewno poradzi! ja w kwestii martagonów -zero doświadczenia

Pozdrawiam
Moje poletko 10:15, 19 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Celinko, widzę, że lilie zakupione, oj będzie co oglądać i wąchać. Czekam lata na efekty
Tymczasem pozdrawiam cieplutko, zimno za oknem brrr...

U mnie też za oknem paskudnie brrrr- wrrrr!
pozdrawiam
Moje poletko 10:12, 19 lut 2013

Do góry
Celinko lilie zakupione fajne zakupy zrobiłaś ja się zastanawiam nad Martagonami bo są niezwykłej urody no i kwitną szybciej niż inne z tego co czytałam a lepiej je sadzić w półcieniu czy słoncu tak jak inne?
Nigdy nie mów nigdy 09:56, 19 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ja też lilie dokupię na moją rabatę pod oknem, ale chyba na giełdę pojadę, bo jakoś w necie nie lubię kupować, nie potrafię się przestawić

Obiecywałam sobie, że tylko w realu kupować będę Ale tu tak kuszą...zresztą lilie kupowałam przez internet, z powodzeniem
Resztę w szkółkach kupować będę, pewnie w Pisarzowicach
Nigdy nie mów nigdy 09:51, 19 lut 2013

Do góry
Ja też lilie dokupię na moją rabatę pod oknem, ale chyba na giełdę pojadę, bo jakoś w necie nie lubię kupować, nie potrafię się przestawić
Moje poletko 09:36, 19 lut 2013

Do góry
Celinko, widzę, że lilie zakupione, oj będzie co oglądać i wąchać. Czekam lata na efekty
Tymczasem pozdrawiam cieplutko, zimno za oknem brrr...
Nigdy nie mów nigdy 09:12, 19 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
A lelije się przykleiły......... ja też nie powinnam kupować.. i co???? Trochę przyjemności sobie odmówić.... Lilie czasami wypadają z rożnych powodów.... wiec trzeba mieć kilka więcej
Ja najczęściej sobie uszkadzam próbując posadzić po raz kolejny coś w miejsce gdzie już coś było I tak moich lili i innych cebulek wykosiłam ho, ho, ho

Tak, wyłażące cebulki to nieustanna przyjemność aż do kwitnienia
Mnie się też zdarzyło dziabnąć cebule, nie pamiętam gdzie posadzone...
Żadnych planów nie robię, przecież i tak bym do nich nie zaglądała...Przesadzenie to często spontan
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:28, 19 lut 2013

Do góry
Ale fajna książka! Też - zimą właśnie - sporo czytam i oglądam obrazki A w sezonie nie ma czasu
Fajny ten groszek w fioletowych strąkach, ciekawe czy smaczny?

Ciekawa jestem czy ta zimująca cebula ładnie przezimuje?

A masz chyba lilie martagony, jak one u Ciebie zimują, przesadzasz je co jakiś czas? Coś je lubi ze szkodników?

pozdrawiam!!
Liliowo i kolorowo:) 08:27, 19 lut 2013

Do góry
Pozdrawiam Danusiu i też zmykam do pracy Mam nadzieję, że ten klimacik w ogrodzie uda mi się stworzyć - na razie zima u nas nie odpuszcza i ciągle szaro buro. U Ciebie podziwiam nieustannie te piękne lilie - marzą mi się i z czasem zagoszczę u mnie też. Jednak jak powiedziałam tak zrobiłam i... zapraszam do siebie na zimowy spacerek żeby poznać topografię Prześliczne, delikatne te białe serduszka.
Nigdy nie mów nigdy 00:10, 19 lut 2013

Do góry
A lelije się przykleiły......... ja też nie powinnam kupować.. i co???? Trochę przyjemności sobie odmówić.... Lilie czasami wypadają z rożnych powodów.... wiec trzeba mieć kilka więcej
Ja najczęściej sobie uszkadzam próbując posadzić po raz kolejny coś w miejsce gdzie już coś było I tak moich lili i innych cebulek wykosiłam ho, ho, ho
Moje poletko 22:38, 18 lut 2013

Do góry
Celina napisał(a)

Poszło zamówienie na lilie Teraz tylko czekać cierpliwie na dostawę
a potem na ciepło, aby ślicznoty wsadzić do gruntu i znowu czekać ,aż pokażą swój wdzięk

Lilia Orienpet PINK APP 6 szt.
Lilia OA COCOPA 6 szt.
Lilia LA EYELINER 3 szt.
Lilia Tango PURPLE EYE 10 szt.

ooooo to poszłaś w tango
ale fajnie będziemy się liliami delektować, ja też zamówiłam i czekam czy dostanę
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:43, 18 lut 2013

Do góry
Sylwia ja takie maciupeńkie kupiłam, bo zbieram pieniądze na lilie na Gardeni
Moje poletko 21:21, 18 lut 2013

Do góry

Poszło zamówienie na lilie Teraz tylko czekać cierpliwie na dostawę
a potem na ciepło, aby ślicznoty wsadzić do gruntu i znowu czekać ,aż pokażą swój wdzięk

Lilia Orienpet PINK APP 6 szt.
Lilia OA COCOPA 6 szt.
Lilia LA EYELINER 3 szt.
Lilia Tango PURPLE EYE 10 szt.
Rododendronowy ogród II. 21:20, 18 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A w ogóle, to u Anki wszystko, jak na drożdżach rośnie!
Te lilie dech w piersiach wstrzymują!
Bogdziu, pozdrawiam

Masz racje Basiu. Roslinki ją kochają i prześciguja się w tym by sie podobac.Odpozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 21:18, 18 lut 2013

Do góry
A w ogóle, to u Anki wszystko, jak na drożdżach rośnie!
Te lilie dech w piersiach wstrzymują!
Bogdziu, pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 20:58, 18 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
ta nasza Ania to chyba te swoje kwiatki czaruje, no kto widział takiego olbrzyma moje w pierwszym roku też niektóre wypadły, bo ich nie okryłam, teraz sypie na jesieni sporo kompostu i igliwiem przykrywam
pozdrawiam Bogdziu

Ance te lilie rosną jak szalone ale i Ty nie masz co narzekac sporo piękności masz a w tym roku jestem pewna ze znów paczki będą do Ciebie rzeką płynęły.Pozdrawiam Aniu.
Rododendronowy ogród II. 20:49, 18 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Nie będe się z Tobą sprzeczac bo faktycznie wschód swoje robi . Aniu czy w związku z tym mam odwołac ze lilie orientalne powinny byc wykopywane bo u Ciebie wytrzymały kilka lat?

W żadnym wypadku... ja podałam tylko, że te dwie odmiany się sprawdziły A dwie odmiany to nie wszystkich setki To mogą być wyjątki które potwierdzają regułę.
I mój Albercik z Tercią.. dla Ciebie

Rododendronowy ogród II. 20:39, 18 lut 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ania specjalne tajemne czułe mowy uskutecznia do swoich roślinek...i nie marzną. U mnie powinny przetrwać a masę ich wymarzło zeszłej zimy...sadzić znowu będę Och, lilie...
Nawet katalpa na wygwizdowiu rośnie Jej pięknie

Trzeba przyznac że u niej wszystko pięknie rosnie. Ona do nich bez przerwy gada , widac to lubią.
Rododendronowy ogród II. 20:34, 18 lut 2013

Do góry
Ania specjalne tajemne czułe mowy uskutecznia do swoich roślinek...i nie marzną. U mnie powinny przetrwać a masę ich wymarzło zeszłej zimy...sadzić znowu będę Och, lilie...
Nawet katalpa na wygwizdowiu rośnie Jej pięknie
Liliowo i kolorowo:) 20:32, 18 lut 2013

Do góry
no cóż prefesjonaliści robią tysiące zdjęć, z których tylko jedno nadaje się do pokazania, a i tak w dzisiejszych czasach Photoshopu to jedno wielkie oszustwo wiem co piszę sama obrabiam zdjęcia w tym programie, dlatego pytałam!!!
Już trochę 'pobuszowałam' po Twoim wątku, jabłone i lilie - to jest to co mnie zainteresowało.
Miłego wieczoru.ewa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies