Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Nigdy nie mów nigdy 12:11, 10 mar 2013

Do góry
Witaj Kasiu, kamyczek jest, więc teraz już z górki... Brukarz też zamówiony, rabatka zaplanowana, lilie podpędzone...jesteś wielka... podziwiam, pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:09, 10 mar 2013

Do góry
6 stronek musiałam się cofnąć, zupełnie nie wiedziałam o co chodzi...
Twoje kamole balszoje!!!! Mój to ziarenko U mnie poruszenie w domu i w pracy z powodu tego ciurkadełka Wszyscy inżynierowie ( ! ) wokół wymyślają, sami od siebie ( tak się zaangażowali), jak najlepiej go osadzić i na czym Sobie zostawię dobranie pompy i światła. I oczywiście gdzie postawić, muszę centralnie mieć

Trochę o Rubensie i baroku było...

Ale olbrzymią lilię u mnie pokazałaś, przez Ciebie ciągle kupuję i kupuję te cebule A sadzić gdzie? Jeszcze wszystko w rozsypce

Takie lilie jak Ty masz...och, Aniu...

P.S.Jeszcze avatarek...podoba mi się, a ta niebieskość wody...
Zawsze masz fajne avatarki!
Nigdy nie mów nigdy 11:55, 10 mar 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,lilie pięknie ci wybujały.Ja też dokupiłam około 20 sztuk,połowa z tego miniaturki,maja dorastac do 35 cm wysokości.Wysadzę je pod koniec marca do gruntu,bo 2 lata temu jak podpędzałam je w doniczkach,przymrozek je ściął i nie zakwitły juz tego roku.
Miłej niedzieli życze.

Małgosiu, właśnie nie jestem z tego powodu szczęśliwa, nie mam ich jeszcze gdzie wsadzić, tz. znajdzie się, ale docelowe miejsce dla nich jeszcze w lesie...Potem znowu przesadzać będę musiała...

Pod koniec marca już do gruntu mogę? Ania Rzeszowska też tak mówi. Dobrze, że jesteście, wydawałoby mi się, że to za wcześnie
Liliowo i kolorowo:) 09:51, 10 mar 2013

Do góry
mira napisał(a)
Danusiu wpadłam do Ciebie jak do eksperta w sprawie lilii - czy to mozliwe że trąbkowe lilie nie kwitną w pierwszym roku po posadzeniu ?

Może tak byc z reguły kwitna w nastepnym roku, dlatego trabkowe lepiej sadzic jesienia zobacze czy moje posadzone jesienia zakwitna.
Nigdy nie mów nigdy 09:09, 10 mar 2013

Do góry
Kasiu,lilie pięknie ci wybujały.Ja też dokupiłam około 20 sztuk,połowa z tego miniaturki,maja dorastac do 35 cm wysokości.Wysadzę je pod koniec marca do gruntu,bo 2 lata temu jak podpędzałam je w doniczkach,przymrozek je ściął i nie zakwitły juz tego roku.
Miłej niedzieli życze.
Liliowo i kolorowo:) 23:40, 09 mar 2013

Do góry
Danusiu wpadłam do Ciebie jak do eksperta w sprawie lilii - czy to mozliwe że trąbkowe lilie nie kwitną w pierwszym roku po posadzeniu ?
Nigdy nie mów nigdy 18:06, 09 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ale nadrabiania mam u Ciebie
lilie cieszą z tygodnia na tydzień, a kamień to niezły wypatrzyłaś- gratulacje.

Rosną jak wściekłe, a w chłodnym garażu są...
Już myśleliśmy, że trzeba jeszcze będzie raz jechać, szukać. Udało się.

Posiałam białą kobeę, ale to są nasionka! Nie to, co maciejkowe.

Za tydzień, dwa posieję astry, potem cynie...
Nigdy nie mów nigdy 17:54, 09 mar 2013

Do góry
Ale nadrabiania mam u Ciebie
lilie cieszą z tygodnia na tydzień, a kamień to niezły wypatrzyłaś- gratulacje.
Moje zmagania ogrodowe 17:12, 09 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ewelinko jakie lilie kupiłaś? do mnie też już paczki przychodzą

We wrześnie wsadziłam już z 6 (gdzieś nazwy zapisałam, ale nie pamiętam gdzie), teraz dostałam azjatyckie Pixels White i Netty's Pride,kilka mieczyków i pełne malwy.
W kwietniu rozpoczną się największe dostawy
Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 17:07, 09 mar 2013

Do góry
Ymma napisał(a)

wspaniałe zakupy, ja nie wytrzymałam i w środę wsadziłam lilie i irysy do ziemi ..... a teraz mam już 10 cm śniegu ...

dziękuję za namiary na przylaszczki, ceny szalone

pozdrawiam piątkowo

Lilii nie dałabym rady wsadzić, bo ziemia jeszcze mocno zmarznięta, śnieg chyba Twoim nie zaszkodzi, gorzej jakby był sam mróz (chyba).
Zamówiłam sobie białą przylaszczkę, zobaczymy co przyślą
Pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 15:40, 09 mar 2013

Do góry
Jeszcze Wam pokażę jak przez tydzień urosły te azjatyckie lilie

Tydzień temu

i dzisiaj

Nigdy nie mów nigdy 15:33, 09 mar 2013

Do góry
Pojechaliśmy rano do tego Bielska, trzy składy z kamieniami obskoczyliśmy...wszystkie zamknięte. Za wcześnie im jeszcze? Delikatnie mówiąc, mieliśmy dość jeżdżenia. Dla poprawy humory wstąpiłam do centrum ogrodniczego tylko po nasionka astrów. Ale przypomniało mi się o kobei i maciejce i...znowu dwie (tylko dwie) lilie kupiłam...czyli mam ok.50 do posadzenia...gdzie je upcham?

Zakupy

takie mam trzy, na dalie

nasionka

lilijki

i nawozy pod tuje i rh
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:53, 09 mar 2013

Do góry
Kochani...zagladam zostawic Wam ciut mojej wiosny, slonka, ciepla i usmiechu....
Doskonale wiem jaka pogoda jest u was wiec tym bardziej przywoluje juz wiosne i u Was...!!!!
U nas od ok tygodnia popoludniami nawet do 20C, slonko...i deszcz na zmiane...
Zonkile juz kwitna od ok 2 tygodni, na wisterii duzo pakow, drzewa zaczynaja kwitnac....wraca zycie w ogrodzie ....

Zuzulka od tygodnia wygrzewa sie na starycz konarach wisterii a ja nie moge oderwac oczu od blekitu nieba ...

Hiacynty, szafirki, zonkile, tulipanki i nawet lilie juz wystawily swoje glowki......

Zycze Wam wszystkim duzo slonka, usmiechu i aby ta prawdziwa, ciepla i kolorwa wiosna nadeszla jak naszybciej!!!!!!

Dziekuje,ze zagladacie i pamietacie....Ja TEZ PAMIETAM !!!!!

caluje i sciskam Betyska!!!!
Rozpław - Pontederia 13:27, 09 mar 2013

Do góry
Jak przestawię kosz głębiej to będzie rosła ??? Czy lepiej przestawiać kosze na zimę tylko???
Piękna roślina Lilie i rozpław to dal mnie numer jedne w oczku.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:32, 09 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
no Marta masz przekochanego dobrego M) moj mi przyniosl lilie i roze do posadzenia hihihi a Ty juz kupowalas moze roze?? masz gdzies sprawdzony wysylkowy?

Danusia co do róż jestem ciemna jak tabaka w nocy,a firmy wysyłkowe spisałam te co polecają na forum,
ale co się zdecyduję to albo jeszcze nie wysylają,albo produkt niedostępny,albo dostpny od jesieni .Idę pooglądać jak radzilaś Ogród Ewy,może zaś jakiegoś natchnienia dostanę !
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:15, 08 mar 2013

Do góry
Asia no jeszcze mi się nie udało, ale wierzę że się uda. Pierwszy raz w życiu tak planuję w ogrodzie jak teraz. Jedną rabatkę zaplanowałam na jednoroczne we wszystkich kolorach - tzn. ja właściwie zaplanowałam w różu i bieli, ale mój młodszy syn który mi często pomaga w ogrodzie uparł się na aksamitki - ja osobiście za nimi nie przepadam, ale fakt że są niezawodne No różowych aksamitek jeszcze nie widziałam W związku z czym - plany się zmieniły - bo skoro młody chce to niech sieje - i teraz jest plan kolorowego misz-maszu dlatego jednoroczne że jak nas oczy zabolą to tylko przez jedno lato I tak jest z moim planami. Są jednak często modyfikowane Poza tym powiem Ci, że ja z kolei nie mam"ogrodowej wyobraźni i intuicji" o wszystkim muszę najpierw poczytać, przetworzyć, przemielić Bywa to męczące i czasochłonne Ale fajne.
Białe lilie też kupiłam - wsadzę między te jednoroczne - bo tak słoneczko mam - i one już zostaną na dłużej... Tobie też sie wszystko uda - jak nie na jeden sposób to na drugi. No bo dlaczegóż by nie. Masz bardzo ładnie w ogrodzie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:05, 08 mar 2013

Do góry
skoro się nie dało dziś grzebac w ziemi więc załadowałam zabawki i nowe zakupy i pojechałam do mojej pracowni

własnie dostałam moje lilie trąbkowe, botaniczne i martagony - trzeba przyznać że cenny towar więc się zabralam do zabezpieczenia moich skarbów

Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:58, 08 mar 2013

Do góry
Halinko !!! dziękuję, za dorodne lilie. to dopiero ręka ogrodnika. ja lili nigdy nie miałam .
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:49, 08 mar 2013

Do góry
Dobrze jest mieć pomysł, gdzie posadzić roslinkę. Ja planuję cała zimę, a jak przychodzi do sadzenia to zawsze coś nieoczekiwanie staje na drodze realizacji. Często czegś po prostu nie przewidzę. Ale ja niestety tak mam. Np. ostatnio kupiłam białe lilie do posadzenia w przedogródku, ale potem sobie przypomniała, że tam jest cień. Fajnie, że tobie się udaje, już jestem ciekawa efektów.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:36, 08 mar 2013

Do góry
no Marta masz przekochanego dobrego M) moj mi przyniosl lilie i roze do posadzenia hihihi a Ty juz kupowalas moze roze?? masz gdzies sprawdzony wysylkowy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies