Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 16:15, 07 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Do siebie też muszę zaprosić przebiśniegi, koniecznie, a kiedy się je sadzi?
pozdrawiam

Gosia, cebulki to wsadzałabym jesienią, a takie to podkradnę rodzicom jak przekwitną i ziemia rozmarznie, bo potem ich nie znajdę, ale czy się przyjmą to za rok napiszę
Pozdrawiam
Welka 16:31, 08 mar 2013

Witam!
Pogoda u mnie się popsuła, znów wieje, na minusie jeszcze nie jest, ale od jutra ma być, więc powrót zimy.
Zaczynają przychodzić zamówienia poczynione w styczniu czy lutym, dziś cebule lilii, mieczyków i kłaczą malw pełnych

kwiatki od moich prywatnych i szkolnych chłopaków

Wszystkiego dobrego wszystkim Paniom
Pozdrawiam
KasiaBialofi... 16:47, 08 mar 2013

Witam! Masz wspaniałe widoki wokół domu. A ogród wcale nie taki nieogrodowiskowy, bo tutaj są też takie bez bukszpanów, kulek i kancików
Ymma 20:56, 08 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!
Pogoda u mnie się popsuła, znów wieje, na minusie jeszcze nie jest, ale od jutra ma być, więc powrót zimy.
Zaczynają przychodzić zamówienia poczynione w styczniu czy lutym, dziś cebule lilii, mieczyków i kłaczą malw pełnych

Pozdrawiam

wspaniałe zakupy, ja nie wytrzymałam i w środę wsadziłam lilie i irysy do ziemi ..... a teraz mam już 10 cm śniegu ...

dziękuję za namiary na przylaszczki, ceny szalone

pozdrawiam piątkowo
monteverde 21:03, 08 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Witam!

kwiatki od moich prywatnych i szkolnych chłopaków

Wszystkiego dobrego wszystkim Paniom
Pozdrawiam

Ewelinko jakie lilie kupiłaś? do mnie też już paczki przychodzą
Welka 17:06, 09 mar 2013

bialofiolet napisał(a)
Witam! Masz wspaniałe widoki wokół domu. A ogród wcale nie taki nieogrodowiskowy, bo tutaj są też takie bez bukszpanów, kulek i kancików

Witam!
W sumie u mnie jeden bukszpanik jest, mam jakąś tuję kulkę i niedawno przeszedł nóż do kantów, więc i chęci są, ale nadal do przykazań Danusi mi daleko i pewnie pozostanę grzesznikiem, bo za dużo roślin mi się podoba i nie umiem (może lepiej nie chcę ) się ograniczyć.
Pozdrawiam
Welka 17:07, 09 mar 2013

Ymma napisał(a)

wspaniałe zakupy, ja nie wytrzymałam i w środę wsadziłam lilie i irysy do ziemi ..... a teraz mam już 10 cm śniegu ...

dziękuję za namiary na przylaszczki, ceny szalone

pozdrawiam piątkowo

Lilii nie dałabym rady wsadzić, bo ziemia jeszcze mocno zmarznięta, śnieg chyba Twoim nie zaszkodzi, gorzej jakby był sam mróz (chyba).
Zamówiłam sobie białą przylaszczkę, zobaczymy co przyślą
Pozdrawiam
Welka 17:12, 09 mar 2013

monteverde napisał(a)

Ewelinko jakie lilie kupiłaś? do mnie też już paczki przychodzą

We wrześnie wsadziłam już z 6 (gdzieś nazwy zapisałam, ale nie pamiętam gdzie), teraz dostałam azjatyckie Pixels White i Netty's Pride,kilka mieczyków i pełne malwy.
W kwietniu rozpoczną się największe dostawy
Pozdrawiam
Welka 17:16, 09 mar 2013

Prognozy pogody u mnie się na szczęście nie sprawdziły, był piękny i słoneczny dzień, jakieś +5, trochę wiało, ale nie powstrzymało mnie to od siedzenia na dworze. U rodziców na skarpie trochę chwastów wyrywałam i odnalazłam pierwsze krokusy (mam takie same, ale u nich rosną na pięknym słoneczku, u mnie posadzone bardziej w cieniu).

musicie uwierzyć na słowo, ze ten niebieski rozmazany punkcik na środku to przylaszczka

Welka 17:17, 09 mar 2013

Pozdrawiam