Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 11:47, 10 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Kamień świetny, będę dokładnie śledzić jego przeistaczanie się w ciurkadełko, jak możesz napisz mi na czym go ustawisz, bo to jednak spory ciężar, ja się też przymierzam, nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie, bo ja z tym tematem raczej sama jestem, jak nie załatwię wszystkiego to nie będzie, a ja bardzo chcę

Jeżeli chodzi o wszelkie parametry, co kupić...to raczej też na mojej głowie M wykonawstwem się zajmie

Myślę, że kupię taki czarny plastikowy pojemnik do wkopania, a na to jakaś konstrukcja metalowa, na której kamień się oprze. Będę meldować
Kindzia 11:50, 10 mar 2013

romka napisał(a)
kamyczek, dziurka, zakupy, roślinki.... oj Kasia moja fajną sobotę widzę miała!
a ja w gościach byłam prawie cały dzień, niedawno wróciłam
śniegu u mnie po kolana...

Cały dzień praktycznie miałam zajęty, bo albo jeżdżenie, albo patrzenie na powstającą dziurkę, albo sianie, albo brukarz...
Miałam diabolo przystrzyc i nici z tego wyszły...Za tydzień

Niektórym się powodzi

Po kolana???!!! U nas ani krztyny...2 stopnie na plusie teraz
Kindzia 11:52, 10 mar 2013

Bogdzia napisał(a)
Fajny kamyczek Kasiu i M też fajny że nie marudzi.

Mój M pracowity bardzo, ambitny na dodatek...nie ma dla Niego czegoś, że się nie da...
A poza tym, mimo tych 29-iu lat po ślubie, ciągle zakochany i nie odmawia mi niczego, na czym mi bardzo zależy Miałam szczęście...
Kindzia 11:55, 10 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,lilie pięknie ci wybujały.Ja też dokupiłam około 20 sztuk,połowa z tego miniaturki,maja dorastac do 35 cm wysokości.Wysadzę je pod koniec marca do gruntu,bo 2 lata temu jak podpędzałam je w doniczkach,przymrozek je ściął i nie zakwitły juz tego roku.
Miłej niedzieli życze.

Małgosiu, właśnie nie jestem z tego powodu szczęśliwa, nie mam ich jeszcze gdzie wsadzić, tz. znajdzie się, ale docelowe miejsce dla nich jeszcze w lesie...Potem znowu przesadzać będę musiała...

Pod koniec marca już do gruntu mogę? Ania Rzeszowska też tak mówi. Dobrze, że jesteście, wydawałoby mi się, że to za wcześnie
eliza3 12:11, 10 mar 2013

Witaj Kasiu, kamyczek jest, więc teraz już z górki... Brukarz też zamówiony, rabatka zaplanowana, lilie podpędzone...jesteś wielka... podziwiam, pozdrawiam
Mala_Mi 12:50, 10 mar 2013

Wydajność pompy do wielkości zbiornika chyba i do wysokości ponoszenia wody, czyli wysokosci kamienia.. .... ale to już mój M się tym zajmuje
Mala_Mi 12:53, 10 mar 2013

Ja swoje lilie wyniosłam do chłodnego pomieszczenia, tylko wyjęłam z worków foliowych, a wsadziłam w papierowe, posypałam z lekka torfem i leżą.. i będę obserwować pogodę i lilie
Te co ruszyły z wegetacją już dość mocno, czyli maja po 2-3 cm przyrosty, posadziłam do doniczek i wyniosłam do chłodnego pomieszczenia.
Ja jeszcze nie przygotowałam miejsca gdzie je posadzę Jakby co to będę sadzić do donic... a potem na miejsce stałe.
bociek 13:31, 10 mar 2013

Kindzia napisał(a)

miotlaste w tragicznym stanie...do ostrzyżenia?

To jest tragiczny stan???? Kasia, przesadzasz One sa naprawde w calkiem niezlym stanie. Na razie je zostaw, przystrzyc mozesz zawsze, ale moim zdaniem nie ma powodu do narzekan

Kamien fajny
Gosiniak 14:40, 10 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Jeżeli chodzi o wszelkie parametry, co kupić...to raczej też na mojej głowie M wykonawstwem się zajmie

Myślę, że kupię taki czarny plastikowy pojemnik do wkopania, a na to jakaś konstrukcja metalowa, na której kamień się oprze. Będę meldować

O to koniecznie pokazuj, opisuj itd. a ja będę chłonąć wiedzę, już co nieco wiem, Ania pokazała u siebie kamienie, ależ ona wielkie ma.
Spokojnej niedzieli życzę
JulkAd 15:03, 10 mar 2013

Ja tez koniecznie relację chcę zobaczyć z ciurkadełka, bo mnie interesuje
...miłego popołudnia Kasiu