Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z wilkiem zamkn. 22:20, 05 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Madziu zazdroszcze deszczu deszcz to najlepsze lekarstwo na roslinki

taki spokojny deszczyk lubię ,ale nawałnic nie bardzo
na szczęście wszystko szybko wsiąkło

sylwia_slomczewska napisał(a)
Madzia teraz wszyscy mają u wszystkich tyły, zimą nadrabiamy

właśnie ....masz rację -zimą nadrobimy
u Ciebie jestem obowiązkowo ,ale z telefonu nienawidzę pisać .....
wszystko Ci sie rozbujało i jest cudownie

ElzbietaFranka napisał(a)
Madziu witam. Lawenda miodzio szalwia tez.
Bardzo lubie lawende, ale ona mnie nie lubi w zeszlym romu zmarzla kupilam nowa zmarzla i tak 2 lata pod rzad.
Posadze jeszcze tego roku w ustronne miejsce i sobacze co bedzie.

Toszka daje cenne rady. Tez tawule rozsadzalam z jednej zrobilam 3 szt ale do cienia wsadzilam.

U nas w niedziele solidnie podlalo, ale wczoraj patelnia i wiatr więc dzisiaj znowu jadę podlac.

Madziu pieknie wszystko rosnie zrób fote calej rabaty przed domem tej z kamiorami.

Pozdrawiam

dziękuję Elu
rośnie moja lawenda niesamowicie .....nic jej nie robię ,nie dokarmiam ....rośnie w pełnym słońcu
fotkę przedogródka wstawiam ....to miejsce chciałaś ?
Pozdrawiam cieplutko

Ptasi gaj 20:52, 05 cze 2018

Do góry

Przesadzałaś żurawki i Ci nie padły?

Mam dwie do przesadzenia ale boję się ruszać w te upały.

Co to za róża na drugim zdjęciu?
Mirkowy ogród (początki) 19:48, 05 cze 2018

Do góry
Mirka będę wieczorem widzę dużo u ciebie różnych kwiatków i nie tylko.
To czekam
Ptasi gaj 18:17, 05 cze 2018

Do góry

Ścieta Wierzba zaslanieła i robila cien dla innych roslin. Posadze w to miejsce inne drzewo moze klon blotny, deba czerwonego ale jeszcze mysle nad tym w kazdym razie drzewo wyzsze, wezsze, o duzych lisciach i ladnie przebarwiajace sie jesienia oprocz brzozy.
Pieniek zostaje jako element demoracyjny.

Też taki pień zostawiłam i obsadziłam trzmieliną by się wspinała, potem będę ją strzygła.
U siebie napisałam dlaczego tak zaniedbałam się i co mnie tak zajmuje.
Pozdrawiam
Ogród za grosze 16:30, 05 cze 2018

Do góry
Witam Ewo. Setka u Ciebie. Nie udzielasz sie na swoim watku. Roze pod oknami dorodne. U mnie tez kwitna, ale jeszcze nie wszystkie.
Zygzakiem chodze, upal nie do zniesienia.
W domu siedze wieczorami wychodzę ale komary gryza.
Jezowki ladnie rosna u mnie.
Pozdrawiam

Elu, mam sporo pracy i zawodowej i w ogrodzie i coraz mniej siły. Albo nos w komputerze albo w rabatach i padam zanim coś napiszę. Wpadam do ulubionych ogrodów i zasypiam. Wstaję o 5 rano by podlać ogród bo u mnie susza i coś pogrzebać na rabatach zanim zacznie się upał.
Wieczorkiem czasem pogram w brydża pogimnastykować mózg.
Tak spędza czas --- e m e r y t k a .
Mirkowy ogród (początki) 12:49, 05 cze 2018

Do góry
Mirka będę wieczorem widzę dużo u ciebie różnych kwiatków i nie tylko.
Ptasi gaj 12:45, 05 cze 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Ela a czy na tym przyciętym pieńku nie wyrosną nowe gałązki?
Co do Juki to mam jedną i sprawdzę czy ma pąki kwiatowe.
Nowa rabata pod sosnami dobrze się zapowiada
Też robiłam teraz trawiastą rabatę.

Mirka wyrosną na pewno nowe, ale już nie chce wierzby brzydki się przebarwia a liści od groma. Rosła blisko oczka i jak gubiła liście to wszędzie były.

Tak jak napisałam duże liście. Z wierzba podobno solą można ją załatwić.

Ostatnio nie specjalnie na wątkach wpisywałam bo ciągle czasu brak. Nie potrafię jednym zdaniem skomentować to co obejrzałam.
Trzeba odrobić zaległości wpisowe.

Pod sosnami był wieczny bałagan skład wszystkiego przede wszystkim zrobił się drugi kompostownik. Pod spodem mydło i powidło porządek zrobilam.
Ptasi gaj 09:34, 05 cze 2018

Do góry
Dr Ruper nie rosnie w gore tak mu dobrze w tej kepie przy ziemi.

Ogród za grosze 09:31, 05 cze 2018

Do góry
Witam Ewo. Setka u Ciebie. Nie udzielasz sie na swoim watku. Roze pod oknami dorodne. U mnie tez kwitna, ale jeszcze nie wszystkie.
Zygzakiem chodze, upal nie do zniesienia.
W domu siedze wieczorami wychodzę ale komary gryza.
Jezowki ladnie rosna u mnie.
Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:18, 05 cze 2018

Do góry
Witam Milus. Zrobilam rabatke w sosnach ale sie urobilam nie wiem czy dobrze najwyżej będę przesadzać. Jeszcze chodnik zrobie z plyt granitowych mam w poblizu kamieniarza, ale to juz jesienia bo ten upal przynajmniej dla mnie nie do zniesienia.

Jak zwykle u cjebie wszystko pieknie kwitnie i jest na swoim mjejscu nie spaceruje w nocy.

Ten powojnik w biale kwiatuszki to powojnik mandzurski nawet go trzeba ciac.
Tez go mam kupilam w zeszlym roku posadzilam między jalowcem a jodla niech sie pnie.
Na wiosne scielam 10 cm od ziemi i rosnie nie samowicie ma paczki kwiatowe to zrobie fotę.
Jakie przyspieszenie maja rosliny powinien kwitnac w lipcu a jest czerwiec.

Pozdrawiam

Japoński ogród Reni i Matiego 09:11, 05 cze 2018

Do góry
Ty posluchaj Kindzi dobrze radzi.
Zreszta duzo z nas na Ogrodowisku popełnialyśmy i nadal popelniamy (najgorszy to sadzenie blisko siebie) bledy.
I przestrzegamy przed takimi bledami.

Reniu tego klona tez mam na uwadze. Trzeba jechac do dobrej szkolki mam taka na oku solidne drzewka maja tuje mam od nich, ale drogo sprzedają towar bardzo dobrej jakosci. [/quote!

Ja szukałam w Pisarzowicach Ale nie mieli muszę zaglądać bo roślinki ciągle się zmieniają. Kuknę jeszcze do kapiasa
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:59, 05 cze 2018

Do góry
Zycie na gospodarce a jeszcze jak jakas hodowla nie jest lekkie.
Sa narodziny i padniecia zwierzat.

Iza jak pisalas, juz nie wyrabiasz tak to jest jak sie wszystko naraz wali na glowe.

Hafty i pomysly w deche.
Padalo czy nie padalo u ciebie.
LeŚnicZaNka 08:45, 05 cze 2018

Do góry
A jeszcze nie dopisałam jak szkolka ściąga to. Musza wyslac wszystkie dobre. Co innego jak ktos zamawia 3 sadzonki a szkolka ze 100 to duza partia i musza dbac o dobry material.
LeŚnicZaNka 08:42, 05 cze 2018

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Elu powiem ci ze wole pare zl wiecej zaplacic i kupic konkretniejsze cos niz taniej byle co z roz jestem zadowolona ale mysle ze u Hyzego jeszcze lepsze sadzonki by byly zawsze u jego kupowalam i bylam mega zadowolona

Ja tez kupowalam w tym roku od Hyzego. Mam blisko szkolke i oni od niego sciagaja roze i bardzo ladne. Dostalam katalog Hyzego ma ładne roze.

Roza czy ma listkow 5 czy 7 w przenosni nie ma znaczenia, najwazniejsze aby byla przyslana zdrowa anie latyczek z 2 lisciami.

Nie do uwierzenia, ze u ciebie nie pada.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:36, 05 cze 2018

Do góry
Madziu witam. Lawenda miodzio szalwia tez.
Bardzo lubie lawende, ale ona mnie nie lubi w zeszlym romu zmarzla kupilam nowa zmarzla i tak 2 lata pod rzad.
Posadze jeszcze tego roku w ustronne miejsce i sobacze co bedzie.

Toszka daje cenne rady. Tez tawule rozsadzalam z jednej zrobilam 3 szt ale do cienia wsadzilam.

U nas w niedziele solidnie podlalo, ale wczoraj patelnia i wiatr więc dzisiaj znowu jadę podlac.

Madziu pieknie wszystko rosnie zrób fote calej rabaty przed domem tej z kamiorami.

Pozdrawiam
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:16, 05 cze 2018

Do góry
Wydawalo mi sie, ze sie tutaj wczoraj wpisalam widocznie nie zaakceptowalam.

Odnosnie mleka to slyszalam o opryskach pomidirow i ogorkow to rodzina psiankowatych. Ogorki nie dosyaja plamistosci paskudnego grzyba lisci ktory atakuje i w ciagu kilku dnie po ogorkach.
Zastosuje w tym roku zobacze czy sie sprawdzi.

Moniu rabata jeszcze Łysa ale roslin duzo za 2 lata juz bedzie gesto.
Ptasi gaj 23:58, 04 cze 2018

Do góry

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:41, 04 cze 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Kasia napisze też u Ciebie odnośnie podlewania pomidorów mlekiem, ja podlewam tak co 2-3 tygodnie, na konewkę 10-litrową daję litr mleka, a resztę dopełniam wodą, leje w korzenie i tak samo robię ogórkom... nie mam problemów ani z ogórkami, ani z pomidorami. Teraz swoim pomidorkom dałam gnojówkę z pokrzywy, a za tydzień wrzucę im mleko
buziaczki

Tez czytalam o mleku ale o pryskaniu wtedy grzyb plamistosc sie nie czepia.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:38, 04 cze 2018

Do góry
Kasik napisał(a)
Queen of Sweden

Piekna roza, kupilam w tym roku 2 szt. Z odkrytym korzeniem i dobrze sie maja. Ta twoja to pewnie 2-3 latka dorodna
Japoński ogród Reni i Matiego 23:17, 04 cze 2018

Do góry
Ty posluchaj Kindzi dobrze radzi.
Zreszta duzo z nas na Ogrodowisku popełnialyśmy i nadal popelniamy (najgorszy to sadzenie blisko siebie) bledy.
I przestrzegamy przed takimi bledami.

Reniu tego klona tez mam na uwadze. Trzeba jechac do dobrej szkolki mam taka na oku solidne drzewka maja tuje mam od nich, ale drogo sprzedają towar bardzo dobrej jakosci.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies