taki spokojny deszczyk lubię ,ale nawałnic nie bardzo
na szczęście wszystko szybko wsiąkło
właśnie ....masz rację -zimą nadrobimy
u Ciebie jestem obowiązkowo ,ale z telefonu nienawidzę pisać .....
wszystko Ci sie rozbujało i jest cudownie
dziękuję Elu
rośnie moja lawenda niesamowicie .....nic jej nie robię ,nie dokarmiam ....rośnie w pełnym słońcu
fotkę przedogródka wstawiam ....to miejsce chciałaś ?
Pozdrawiam cieplutko
Też taki pień zostawiłam i obsadziłam trzmieliną by się wspinała, potem będę ją strzygła.
U siebie napisałam dlaczego tak zaniedbałam się i co mnie tak zajmuje.
Pozdrawiam
Elu, mam sporo pracy i zawodowej i w ogrodzie i coraz mniej siły. Albo nos w komputerze albo w rabatach i padam zanim coś napiszę. Wpadam do ulubionych ogrodów i zasypiam. Wstaję o 5 rano by podlać ogród bo u mnie susza i coś pogrzebać na rabatach zanim zacznie się upał.
Wieczorkiem czasem pogram w brydża pogimnastykować mózg.
Tak spędza czas --- e m e r y t k a .
Mirka wyrosną na pewno nowe, ale już nie chce wierzby brzydki się przebarwia a liści od groma. Rosła blisko oczka i jak gubiła liście to wszędzie były.
Tak jak napisałam duże liście. Z wierzba podobno solą można ją załatwić.
Ostatnio nie specjalnie na wątkach wpisywałam bo ciągle czasu brak. Nie potrafię jednym zdaniem skomentować to co obejrzałam.
Trzeba odrobić zaległości wpisowe.
Pod sosnami był wieczny bałagan skład wszystkiego przede wszystkim zrobił się drugi kompostownik. Pod spodem mydło i powidło porządek zrobilam.
Witam Ewo. Setka u Ciebie. Nie udzielasz sie na swoim watku. Roze pod oknami dorodne. U mnie tez kwitna, ale jeszcze nie wszystkie.
Zygzakiem chodze, upal nie do zniesienia.
W domu siedze wieczorami wychodzę ale komary gryza.
Jezowki ladnie rosna u mnie.
Pozdrawiam
Witam Milus. Zrobilam rabatke w sosnach ale sie urobilam nie wiem czy dobrze najwyżej będę przesadzać. Jeszcze chodnik zrobie z plyt granitowych mam w poblizu kamieniarza, ale to juz jesienia bo ten upal przynajmniej dla mnie nie do zniesienia.
Jak zwykle u cjebie wszystko pieknie kwitnie i jest na swoim mjejscu nie spaceruje w nocy.
Ten powojnik w biale kwiatuszki to powojnik mandzurski nawet go trzeba ciac.
Tez go mam kupilam w zeszlym roku posadzilam między jalowcem a jodla niech sie pnie.
Na wiosne scielam 10 cm od ziemi i rosnie nie samowicie ma paczki kwiatowe to zrobie fotę.
Jakie przyspieszenie maja rosliny powinien kwitnac w lipcu a jest czerwiec.
A jeszcze nie dopisałam jak szkolka ściąga to. Musza wyslac wszystkie dobre. Co innego jak ktos zamawia 3 sadzonki a szkolka ze 100 to duza partia i musza dbac o dobry material.
Madziu witam. Lawenda miodzio szalwia tez.
Bardzo lubie lawende, ale ona mnie nie lubi w zeszlym romu zmarzla kupilam nowa zmarzla i tak 2 lata pod rzad.
Posadze jeszcze tego roku w ustronne miejsce i sobacze co bedzie.
Toszka daje cenne rady. Tez tawule rozsadzalam z jednej zrobilam 3 szt ale do cienia wsadzilam.
U nas w niedziele solidnie podlalo, ale wczoraj patelnia i wiatr więc dzisiaj znowu jadę podlac.
Madziu pieknie wszystko rosnie zrób fote calej rabaty przed domem tej z kamiorami.
Wydawalo mi sie, ze sie tutaj wczoraj wpisalam widocznie nie zaakceptowalam.
Odnosnie mleka to slyszalam o opryskach pomidirow i ogorkow to rodzina psiankowatych. Ogorki nie dosyaja plamistosci paskudnego grzyba lisci ktory atakuje i w ciagu kilku dnie po ogorkach.
Zastosuje w tym roku zobacze czy sie sprawdzi.
Moniu rabata jeszcze Łysa ale roslin duzo za 2 lata juz bedzie gesto.
Ty posluchaj Kindzi dobrze radzi.
Zreszta duzo z nas na Ogrodowisku popełnialyśmy i nadal popelniamy (najgorszy to sadzenie blisko siebie) bledy.
I przestrzegamy przed takimi bledami.
Reniu tego klona tez mam na uwadze. Trzeba jechac do dobrej szkolki mam taka na oku solidne drzewka maja tuje mam od nich, ale drogo sprzedają towar bardzo dobrej jakosci.