Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Typografia ogrodu 10:15, 06 mar 2016

Do góry
Znów impreza, a ja bez prezentu... Wybacz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:57, 06 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Pokaze wieczorem

Jakoś wytrzymam
Coś jeszcze, coś więcej... 09:54, 06 mar 2016

Do góry
WilczaGora napisał(a)

nie mogę tego czytać, będąc jeszcze daleko w lesie (ale w sumie gdzie może być Wilczyca, jak nie w lesie )
a w temacie śnieżyczek, to sporo mi tych nie wzeszło

Nowo posadzone właściwie w ogóle nie przyrastaja, te cebulki mają ze 3-4 lata i jak widzisz całe 2 kwiatki
Odmachuję
Coś jeszcze, coś więcej... 09:53, 06 mar 2016

Do góry
WilczaGora napisał(a)

no to na pocieszenie
ja jestem w punkcie ZERO
ani zapału, ani energii, ani donic wiosennych
może w następny weekend wystartuję
dziś leje deszcz, to będę się filmowo wyżywać

macham z Wilczej

Czeka mnie stresujący tydzień, musiałem się doładować Jednak moje doładowanie skończyło się "łokciem tenisisty" i z bólu do 6 nie spalem... Wyglądam dziś jak ćpun

Ja ostatnio filmy oscarowe oglądałem i coraz bardziej mi podchodzą, wcześniej były takie... specyficzne
Coś jeszcze, coś więcej... 09:50, 06 mar 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Dzięki Sebuś Kwiatuchy cudne, ale iryski boskie. Też chcę takie w przyszłym roku!

Będziemy znów polować po insektach
Coś jeszcze, coś więcej... 09:49, 06 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ja nawet połowy ogrodu nie uprzatnełam..... Nie ta energia nie ten zapał

Ale pół dnia nad jedna donicą spedziłam

Przywiozłas taką pogodę, że grzechem byłoby tego nie wykorzystać Jednak idealnego porządku na bylinowce nie mam, między roślinami plątaja się resztki roślin, ale liczę na to, że się rozlożą Jak nie to i tak prędzej czy później rośliny zarosna bałagan

Ciekawe jak się prezentuje ta donica, skoro tyle czasu jej poswięcilas
Coś jeszcze, coś więcej... 09:49, 06 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Bylinówka wyczyszczona, szybko poszło Zostały mi tylko rozplenice i róże do ciachania

nie mogę tego czytać, będąc jeszcze daleko w lesie (ale w sumie gdzie może być Wilczyca, jak nie w lesie )
a w temacie śnieżyczek, to sporo mi tych nie wzeszło
Coś jeszcze, coś więcej... 09:46, 06 mar 2016

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Ehh a u cb wiosna a u mnie dopiero wszystko wychodzi idę u cb pospacerować

Tylko chodź krawędziami trawnika, bo jest tak wydeptany, że tylko błoto zostało... Będę miał co dosiewać
Coś jeszcze, coś więcej... 09:44, 06 mar 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

No to uśmierciłam moje Tak to jest, kiedy po raz pierwszy po zimie wpada się do ogrodu i idzie przez niego z sekatorem jak czołg
Będę miała nauczkę.

Marta, przez 2 lata skubalem swoje na początku wiosny, potem drugi raz jak zakwitly i jeszcze trzeci raz skubalem to co było zasuszone jak ruszyły - jedynie w zeszłym roku obcialem zamiast skubac trzeci raz Teraz leniwy jestem i po prostu ciachnę raz w odpowiednim momencie Na pewno nie zabilas swoich, one tak łatwo się nie dadzą
Coś jeszcze, coś więcej... 09:41, 06 mar 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gdzie tam mojej wiośnie do Twojej! Przynajmniej miesiąc mi potrzeba, aby dorównać.

Gdzie tam Trzy cieplejsze dni i juz będziesz miała identycznie
Coś jeszcze, coś więcej... 09:40, 06 mar 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
Ale zmiana w stosunku do ostatnich śniegów.
Też znalazłam dzisiaj pierwsze kwitnące iryski ale u ciebie to już szał.

Sam się zdziwiłem I nawet błota na butach nie przytargałem, jest dobrze
Coś jeszcze, coś więcej... 09:39, 06 mar 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Tak też myślałem że jest to firletka (oczywiście mam ją w ogrodzie) poszedłem sobie pozwiedzać troszkę z nudów

Ona tylko w masie da efekt, ale co dwa trzy lata mus ją odmlodzic Także sadzonki będą jak znalazł
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:04, 06 mar 2016

Do góry
Zielona, Sebek. Bardzo się cieszę, że Wam się podobają.
Sebek szkoda, że Cię nie było, nie miał kto nam fotek zrobić ☺.
To był spontan, bo ja tylko miałam na szybciutko zrobić zakupy i do domu. Ale fajnie, że na siebie wpadłyśmy.
Mój ogród pod górkę... 00:27, 06 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajne miejsce pod ławkę wymyślilas
I zakupy jakie owocne

Powiem Ci, że te kompostowniki to tam straszyły już od początku, ale nie mogłam przeforsować ich wywalenia. Jak eM zaproponował żeby zrobić tam ławeczkę pod dębami, to padłam

Ogród w skali mikro cz.II 22:39, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Raz mnie zabrakło no i masz...

Fajnie Wam, ja może wyskoczę na giełdę przed świętami?

Sebaaaaa .. To był prawdziwy S - ponton.....spontan ...Jakoś tak we wtorek było nas dwie..a potem ekipa..jakoś tak...podlegała pączkowaniu ... Po postu ..szał ciał

Następnym razem , to chyba serio musimy Cie zabrać , no bo jak t tak....besssss foootek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:34, 05 mar 2016
Do góry
leon60 napisał(a)

gdzie ona ? chyba mam coś z oczami nie tak, nic nie widzę

obejrzałam 3x foty .....ufff dobrze że nie tylko ja nie widzę rzeźby

soków to co Sebek pisze nie polecam...nawet odradzam ...bo to surowizna i trzeba mieć zdrowy żołądek i watrobę.

najlepsze efekty na poprawę samopoczucia i apetyt daje kasza jaglana ...np krupnik albo coś a'la rosół z ta kasza ...najlepiej jałowy na samych warzywach ...najlepiej drobno utartych. http://zdrowienazdrowie.pl/oczyszczajacy-krupnik-z-kaszy-jaglanej/
Coś jeszcze, coś więcej... 22:34, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

ID najpierw muszą zakwitnąć, wtedy je ciachnę

No to uśmierciłam moje Tak to jest, kiedy po raz pierwszy po zimie wpada się do ogrodu i idzie przez niego z sekatorem jak czołg
Będę miała nauczkę.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Ciekawe jak finalnie będzie wyglądać galeria Krupówki... Jak obłożą plastikiem to będzie makabryła roku

Sebek zaufajmy architektom, może nie będzie tak źle?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 05 mar 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
oglądam i ja ...Tyrol zachwyca to urokliwe miejsca ...ale muszę powiedzieć jak ostatnio byłam na Krupówkach to pojawia się już nowa góralska zabudowa w nowoczesnym wydaniu ...wolno idzie ujednolicenie stylu ale...

Ciekawe jak finalnie będzie wyglądać galeria Krupówki... Jak obłożą plastikiem to będzie makabryła roku
Coś jeszcze, coś więcej... 22:07, 05 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Gdzie Cię wywiało tak daleko to nie wiem Ta roślina to firletka smółka Rośnie w zwarte kępki, w dodatku zimozielone Jest tylko jeden problem - jak spadnie deszcz to kwiaty leżą i łatwo się łamią albo w ogóle się nie podnoszą... Jedyny sposób to wetknąć gałęzie w kępy przed kwitnieniem, żeby kwiatostany się w nie zamotały.

Tak też myślałem że jest to firletka (oczywiście mam ją w ogrodzie) poszedłem sobie pozwiedzać troszkę z nudów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies