Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

UlaB 16:51, 05 mar 2016

Gardenarium napisał(a)
Co zrobić, żeby chciała więcej jeść?

to jest ciężki temat....
U mojego dziadka skończyło się na kroplówkach, ale był wtedy juz mocno schorowany i chyba nie miał jzu siły jeść. Ale wcześniej było podobnie jak u Violinek, tyle że mój dziadek dostawał wtedy pół szklaneczki piwa - taka forma nagrody

Rozumiem, że wyniki lecą na łeb na szyje?

Rany, jak kwieciście u Ciebie. Pięknie!
U mnie w tym roku wymarzł jeden carex variegata - zdziwiłam się z lekka.
leon60 17:02, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)
Padlem na widok rzeźby - coś niesamowitego! Brawo dla wykonawcy

gdzie ona ? chyba mam coś z oczami nie tak, nic nie widzę
Kasya 17:10, 05 mar 2016

Gardenarium napisał(a)

a co to za trawa tak pieknie wyglada po zimie ?
jazzy 17:50, 05 mar 2016

Ciemierniki cudowne! Już drugi rok się nimi zachwycam i obiecuję sobie, że się obkupię, ale jeszcze jakoś nam nie po drodze
Dużo sił i cierpliwości życzę Danusiu
Mary 18:00, 05 mar 2016

leon60 napisał(a)

Ja też jestem ślepa jak Ty, Ola
Zielona 19:39, 05 mar 2016

Danuś, jak Ty dajesz radę podlewać takie ilości doniczek? Nigdzie nie widziałam tylu ciemierników rozstawionych wokół domu. Przepięknie to wygląda. Domyślam się, że po kwitnieniu znajdą nowe miejsce, ale na razie wyglądają u Ciebie bosko!

Zdrowia dla Mamy, ale też dla Ciebie. Potrzebujesz teraz sporo siły, bo musisz jej mieć za Was dwie.

Rzeźby, preriowe łąki na wzgórzach... Już się ustawiam w kolejkę na pierwszy seans

Uściski, cudowna Córko swojej Mamy!
Pola 20:40, 05 mar 2016

Gardenarium napisał(a)

Zapowiadam mycie na ...hmm, czwartek? Ale zapraszam do zaglądania codziennie

Danusiu, ja jestem często u Ciebie, i podczytuję chętnie twoje rady, ale nie zostawiam śladu
22:34, 05 mar 2016
leon60 napisał(a)

obejrzałam 3x foty .....ufff dobrze że nie tylko ja nie widzę rzeźby

soków to co Sebek pisze nie polecam...nawet odradzam ...bo to surowizna i trzeba mieć zdrowy żołądek i watrobę.

najlepsze efekty na poprawę samopoczucia i apetyt daje kasza jaglana ...np krupnik albo coś a'la rosół z ta kasza ...najlepiej jałowy na samych warzywach ...najlepiej drobno utartych. http://zdrowienazdrowie.pl/oczyszczajacy-krupnik-z-kaszy-jaglanej/
kasia 22:35, 05 mar 2016

Danusiu, ze mną mieszka starsza osoba, opiekuję się nią jakby była moim trzecim dzieckiem. Na początku gdy razem zamieszkaliśmy miała strajk głodowy ale słodyczy mogła zjeść na śniadanie, obiad i kolacje . Zaczęłam bardzo pilnować godzi posiłków a że miałam maluśkie dzieci , babcia jadła razem z nimi kilka razy dziennie małymi porcjami. Dla niej i dzieci często gotowałam zupełnie inne potrawy. Cierpliwość opłaciła się, apetyt wrócił, słodycze mam w domu wyliczone i dzieci i babcia dostają malutką porcje w nagrodę po zjedzonym posiłku. Moje starania trwają już 7,5 roku. Danusiu pomyśl dla mamy o masażach i rehabilitacji, wysiłek fizyczny wzmaga apetyt. na starość dziecinniejemy trzymam kciuki cierpliwości
kasia 22:38, 05 mar 2016

Zasłony w kolorze śmietanki - śliczne, lubię zaśłony i dywany najlepiej wełniane nic na to nie poradzę, mam w sobie chyba jakiś pierwiastek orientu ha ha