Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

pawel_snopek 20:42, 05 mar 2016

Sebastianie mam takie pytanie w poprzednim Twoim wątku na stronie 1278 masz przed kosaćcami takie różowe kwiatki co to jest?? bardzo mi się one spodobały
Sebek 21:44, 05 mar 2016

leon60 napisał(a)

wyjątkowo szybko minęła mi ta zima

Z forum zawsze łatwiej
Sebek 21:47, 05 mar 2016

Zielona napisał(a)
Ale masz kwiatów, Sebek! I jak zawsze zdjęcia tak podrasowane, że aż się chce oglądać i oglądać i oglądać...

PS Nie lubię już ice dance. Mam focha na ich ekspansywność i będę przenosić na peryferia ogrodu jako zadarniacz Opitoliłam je dzisiaj ze złości sekatorem, bo mam wrażenie, że udusiły rosnące w nich tulipany.

Wyczytałem w paru wątkach co zamierzasz z nimi zrobić U mnie w zeszłym roku siedziały zwarte i mam nadzieję, że takie pozostaną, posadzone są gęsto Trawom jeeszcze daję spokój, ID najpierw muszą zakwitnąć, wtedy je ciachnę
Sebek 21:53, 05 mar 2016

pawel_snopek napisał(a)
Sebastianie mam takie pytanie w poprzednim Twoim wątku na stronie 1278 masz przed kosaćcami takie różowe kwiatki co to jest?? bardzo mi się one spodobały

Gdzie Cię wywiało tak daleko to nie wiem Ta roślina to firletka smółka Rośnie w zwarte kępki, w dodatku zimozielone Jest tylko jeden problem - jak spadnie deszcz to kwiaty leżą i łatwo się łamią albo w ogóle się nie podnoszą... Jedyny sposób to wetknąć gałęzie w kępy przed kwitnieniem, żeby kwiatostany się w nie zamotały.
pawel_snopek 22:07, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)

Gdzie Cię wywiało tak daleko to nie wiem Ta roślina to firletka smółka Rośnie w zwarte kępki, w dodatku zimozielone Jest tylko jeden problem - jak spadnie deszcz to kwiaty leżą i łatwo się łamią albo w ogóle się nie podnoszą... Jedyny sposób to wetknąć gałęzie w kępy przed kwitnieniem, żeby kwiatostany się w nie zamotały.

Tak też myślałem że jest to firletka (oczywiście mam ją w ogrodzie) poszedłem sobie pozwiedzać troszkę z nudów
tusiawka 22:26, 05 mar 2016

Ale zmiana w stosunku do ostatnich śniegów.
Też znalazłam dzisiaj pierwsze kwitnące iryski ale u ciebie to już szał.
barbara_kraj... 22:31, 05 mar 2016

Gdzie tam mojej wiośnie do Twojej! Przynajmniej miesiąc mi potrzeba, aby dorównać.
Zielona 22:34, 05 mar 2016

Sebek napisał(a)

ID najpierw muszą zakwitnąć, wtedy je ciachnę

No to uśmierciłam moje Tak to jest, kiedy po raz pierwszy po zimie wpada się do ogrodu i idzie przez niego z sekatorem jak czołg
Będę miała nauczkę.
Piotr_ 22:35, 05 mar 2016

Ehh a u cb wiosna a u mnie dopiero wszystko wychodzi idę u cb pospacerować
Madzenka 22:41, 05 mar 2016

Ja nawet połowy ogrodu nie uprzatnełam..... Nie ta energia nie ten zapał

Ale pół dnia nad jedna donicą spedziłam