Rozrysuj plan nasadzeń, to sobie popatrzymy. Może coś pozmieniamy
Tulipany, to chyba już posadź do doniczek, do zimnego garażu i na pędzenie zostaw wiosenne. Zapytaj się Przemka z wiejskiego ogrodu. On ci doradzi
Olga, nas jest 6, to muszę więcej wysiać. Ale odstępy w czasie, to dobry pomysł.
Kasiu, o tych karłowych pomidorkach sobie poczytam. Polecasz jakąś odmianę?
Reniu, na wszystko przyjdzie czas. I na warzywka. Na razie możesz w dużą donicę blisko kuchni por i seler sobie wsadzić. Ja w 2015 roku nie miałam i do każdego rosołu warzywa musiałam kupować. Drogo wyszło. Powiedziałam: nigdy więcej.
Gosiu, twoja odwilż bardzo mnie cieszy.
Na zewnątrz mróz, a jak M wrócił po weekendzie do pracy, w służbowym mieszkaniu było tylko +4 stopnie. Ale udało się dogrzać mieszkanie.
Iwonka ja dzięki Tobie jeszcze się za to wziełam, jak napisałaś, że korzenie jeszcze nie przemarzły no i fakt na razie łasnie się trzymają w garażu, część zostawiłam w gruncie a część jeszcze posieje
Zostawiam sobie kawałek miejsca i tam dosiewam i nigdy nie wysiewam całej paczki na raz ale to raczej musisz dostosować do swojej rodziny nas jest 3 i nie potrzebuję wielkiej ilości jednorazowo .
o qrcze, to zimnica! u Nas rano było -9, troszkę śniegu mamy dzieciaki się cieszą, już na dwór chcą wychodzić poczekamy jeszcze, może dopada w ciągu dnia, to może chociaż na sanki się wybierzemy
dużo ciepłych pozdrowień przesyłam
U ciebie może jest lepiej. U mnie nie wiem dlaczego, ale pogodę mam taką jak w Suwałkach. Choć to wcale nie ten sam rejon.
Teraz jest -18.
Ja idę za godzinę. Śpiewamy.
Szkoda mi dziś młodego. Dziś i jutro idzie na kolędę jako ministrant. Musi się w cebulkę ubrać.
Maj u wszystkich zachwyca bo to według wielu z nas najpiękniejszy miesiąc w roku chociaż ja dzięki ogrodowi lubię wszystkie oprócz zimowych.
To "stary" krzaczek azalii japońskiej niestety nazwy odmiany nie znam.