Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

iwka 10:43, 06 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

Asiu, nie wysłałam tobie orlików??? Musiałam, bo mam Cię na liście, aż sprawdziłam.. Ale tak czy siak.... siewek mam jeszcze dużo bo rosną gdzie sobie chcą, ja je pielę i wyrzucam, bo zarosłyby mi nawet trawnik.
Swoją drogą muszę uporządkować listę.. bo cześć powysyłane, część dopiero jest na wiosnę.A do części czekam, aż osobiście dam.. Przypominaj się

Majowe orlikowo

Aniu, a mnie na liście jeżówek masz że tak się nieskromnie przypomnę jak bym mogła się jeszcze na kilka sadzonek orlików zapisać za jednym zamachem
pawel_snopek 10:59, 06 sty 2016

Mam małe pytanie czy u ciebie perowskia daje podziemne odrosty ??
LewOgrodowy 11:12, 06 sty 2016

Dziękuję za podsumowanie. Ile tu cennych informacji co kiedy kwitnie, o kwestii wizualnej nie wspomnę. Ach...
Ciekawe, jak u mnie zadebiutują kwiatki od Ciebie.
Anda 11:46, 06 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

Kwitną obficie, potem długa przerwa i kolejne już dużo słabsze.. ale problem jest w pędach. Wypuszcza baty nawet na 2 metry, cienkie, wiotkie i kolczaste. Wszytko pod wpływem kwiatów leży na ziemi. Gałęzie targa wiatr, plączą się we wszytko wkoło i w rezultacie wygląda to tragicznie.
Ja przesadzę te róże w jedną kępę, dam im tylko niskie byliny w nogi i tyle. Zrobię jakąś podporę w formie kręgu i niech się wylewa na boki..
Wtedy będzie urok z tej róży, a tak w szpalerze i z innym dobrem.. wygląda to tak sobie.

Gałązki plączę i podwiązuję, ale i tak to wszytko układa się byle jak.. popatrz na zdjęciu jak wygląda gałązka niepodwiązana i nie podparta.. ona leży

To ciekawe co piszesz, bo moja tak sie nie zachowuje. Moze to wina podkladki? Jestes pewna, ze to ta roza? Wlasnie to mnie u niej ujmuje, ze pozostaje ladnym zgrabnym krzaczkiem i nie wypuszcza dlugich batow. Dlatego dziwie sie, ze Twoja tak sie zachowuje. A ile Twoja ma lat?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwk4 11:54, 06 sty 2016

Aniu, lubię twoje podaumowania miesiącami.
Cieplutko u ciebie od tych kolorów. Energetycznie. Te podwójne orliki są cudne.
malgorzata_s... 13:05, 06 sty 2016

Podsumowanie obejrzała kilka razy i znowu do niego wrócę Uwielbiam
iwonadm 13:13, 06 sty 2016

U Ani wszystko takie bolszoje bo rośnie podlewane z serca marzę o takim buszu uuuuuu
polinka 13:14, 06 sty 2016

Dobrze, że masz czas i chęć na takie podsumowania.Skarbnica wiedzy dla wszystkich początkujących ogrodników.
Anek będę się do Ciebie uśmiechać za kilka tygodni w sprawie pomocy przy planowaniu części leśno-kwiatowej
kasiek 14:56, 06 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)

I dla przypomnienia , że rabatka jest taka malutka jak ja.. a perowskia większa

O Matko, a cóż to jakby lekki wstydzik? Nieśmiałość możne ? O Nie wierzę
Ale pochwalę Cie że ślicznie Ci Babciu (kurcze jak ten wyraz nie pasuje do tego co się na fotce widzi)w tym kwieciu
hanka_andrus 14:59, 06 sty 2016

Zwiewny motylek! Modraszek ogrodowy!