Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Typografia ogrodu 16:33, 12 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Widze ze sie nie przerazilas kawalkiem mojego "warsztatu" pracy.mam nadzieje ze sie przyda i czekam na efekty

Kochana, sprawiłaś mi wielką radość i bez tego Twojego kawałka "warsztatu" miałabym wielki kłopot...
Typografia ogrodu 12:50, 12 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Asiu wielkie DZIĘKUJĘ za przesyłkę z zawartością

Nie było mnie w domu, dopiero dzisiaj odebrałam i skaczę z radości!

Buziaki dobra dziewczyno

Widze ze sie nie przerazilas kawalkiem mojego "warsztatu" pracy.mam nadzieje ze sie przyda i czekam na efekty
Typografia ogrodu 12:46, 12 lis 2015

Do góry
Asiu wielkie DZIĘKUJĘ za przesyłkę z zawartością

Nie było mnie w domu, dopiero dzisiaj odebrałam i skaczę z radości!

Buziaki dobra dziewczyno
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:36, 10 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Małgosiu jak tam po remontach? Zakończyłaś już wszystkie w tym roku czy nadal walczysz?

Z remontem skończyłam a teraz walczę z wirusem...
Leżę jak neptek z temperaturą i solidną infekcją.....nie mam ochoty na nic a takie miałam plany ogrodowe, wyjazdowe i inne...
Pozdrawiam Joluś!
Mój ogród pod górkę... 07:53, 10 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Świetne porównanie! Pół roku a jaki ogród dojrzały

Dzięki Nawet nie przypuszczałam w marcu, że będę się mogła cieszyć jeszcze w tym sezonie takimi widokami
Typografia ogrodu 22:14, 08 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Mam nadzieję, że i ja niedługo dołączę do klubu Rudolfowego

Gwiazdki będą sklejkowe i papierowe 3D do powieszenia. Zobaczymy czy dobrze wyjdą w dużym formacie.

Orientujesz się czy mogę brystol prysnąć farbą olejną?

Hmmm tego jeszcze nie robilam.ale masz na mysli spray? Mysle ze.cienka.warstwa powinna byc ok.albo kup od razy barwny albo metalizowany papier - tyle ze ten chyba tylko w malych arkuszach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:02, 08 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Niestety i jesień do mnie zawitała...Graby żółte i liście opadają. Trawy też powoli zaczynają się przebarwiać tzn. brązowieją tylko Bakopa jak na złość dalej kwitnie i nic sobie nie robi z przymrozków...
Połowa listopada, wrzosy czekają na posadzenie do doniczek okiennych a mi żal tej Bakopy wyrzucić...

Tak juz ? Co sie ta jesien do Ciebie nie spiezyla )). Fajnie masz jeszcze latem czuc )))
Typografia ogrodu 21:58, 08 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dolacz do naszego "stadka" szablon juz prawie masz.

Ja lubie dekoracje swiateczne przed świętami.pozniej mnie denerwuja i szybko je chowam.
A jakie gwiazdki bedziesz robila? Ja moze ze sklejki jakies wytne

Mam nadzieję, że i ja niedługo dołączę do klubu Rudolfowego

Gwiazdki będą sklejkowe i papierowe 3D do powieszenia. Zobaczymy czy dobrze wyjdą w dużym formacie.

Orientujesz się czy mogę brystol prysnąć farbą olejną?
Typografia ogrodu 21:42, 08 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

No cudowny ten Rudolf! Zdolne dziewczyny jesteście z Olą

U mnie w tym tygodniu zaczynam "produkcję" gwiazd

Ten sposób na wieniec mikołajkowy jako początek czasu dekoracji i u siebie wprowadzę...przynajmniej dłużej będę się delektować świątecznym wystrojem

Dolacz do naszego "stadka" szablon juz prawie masz.

Ja lubie dekoracje swiateczne przed świętami.pozniej mnie denerwuja i szybko je chowam.
A jakie gwiazdki bedziesz robila? Ja moze ze sklejki jakies wytne
Typografia ogrodu 21:22, 08 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nasz Rydolf w trakcie produkcji-jeszcze przed szlifowaniem i malowaniem.Ola dzieki za.motywscje i rady wyrzynarka dala rade

No cudowny ten Rudolf! Zdolne dziewczyny jesteście z Olą

U mnie w tym tygodniu zaczynam "produkcję" gwiazd

Ten sposób na wieniec mikołajkowy jako początek czasu dekoracji i u siebie wprowadzę...przynajmniej dłużej będę się delektować świątecznym wystrojem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:59, 08 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czy Twoje graby zaczynaja żółknąć? Bo mojej juz gubią liście..

Niestety i jesień do mnie zawitała...Graby żółte i liście opadają. Trawy też powoli zaczynają się przebarwiać tzn. brązowieją tylko Bakopa jak na złość dalej kwitnie i nic sobie nie robi z przymrozków...
Połowa listopada, wrzosy czekają na posadzenie do doniczek okiennych a mi żal tej Bakopy wyrzucić...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:56, 08 lis 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)

Wysoka trawa to miskant Morning Light. A może chcesz jeszcze wyższą?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:54, 08 lis 2015

Do góry
Rumianka napisał(a)
Przyszłam do Ciebie z rewizytą. Wzruszająca jest Twoja historia powrotu na łono swojej działki z dzieciństwa. Zanim byłam zalogowana, to dość długo podczytywałam Twój wątek i po cichu kibicowałam wyłaniającym się rabatom z trawami. Teraz widzę, że wątek przekroczył 800 stron i ciężko jest nadrobić, czytając wszystko, ale spróbuję...

Elisko witaj Dziękuję za kibicowanie! Coś się tam wyłoniło ale to jeszcze nie koniec trawiastych rabat

Nie czytaj całego wątku, przeleć pismo obrazkowe z tego roku i będziesz w domu Choć z drugiej strony jest tu dużo cennych porad doświadczonych ogrodników i miłe zimowe rozmowy
Borówcowy raj 17:34, 08 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Monia potrzebujesz jeszcze tego purpurowego buka na żywopłot?
Jest w moich stronach ale szkółka ma wyłącznie sprzedaż detaliczną w soboty.
Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale do Marty mam 120 km...

Polinko, Marta mnie zagoniła do swojego centrum i kupiłam przepiękne buki. Listki jeszcze wiszą i mam pomarańczowo, a to dopiero posadzenie. Już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu i kolejnego. To miejsce będzie wreszcie uporządkowane, a potem się za tyły zabieram. Będziemy przesuwać domek drewniany. Dziś mi mąż powiedział, że można. Już mam pomysły na zimowe wieczory. Oj, będę rysować.
Czasem słońce czasem deszcz 17:22, 08 lis 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Niestety też nie ma patentu na swoje hortensje, moje też leżą, Polinka kiedyś pisała że są jakieś tajniki cięcia żeby się nie kładły, będę Ją męczyć o przepis. Moje wszystkie mają takie zielone podpory, w lecie niewidoczne, ale teraz drażnią oko i w sumie nie bardzo zdały egzamin

W przyszłym roku planuję poprawki

To jakbyś pisała o moich Też miały zielone podpory, które się nie do końca sprawdziły i teraz szpecą. Też liczę że w następnym sezonie się wzmocnią. Jak się dowiesz jak je ciąć to krzycz mi
Moja "przyziemna" :) pasja 17:07, 08 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

I ja podzielam zdanie o wiśniach
Bardzo mi się podobają z berberysami.

Pozdrawiam Jagoo

Poli, Twoja opinia perfekcjonistki jest dla mnie bardzo ważna . Dzięki!

edit :*
Czasem słońce czasem deszcz 17:02, 08 lis 2015

Do góry
babka napisał(a)

Ewa to jest piękne !! Nie mów proszę, że Twójemu ogrodowi czegoś brakuje, jest idealnie !
A co masz do swoich hortensji? Pytam bo z kolei moje są wiotkie i się kładą, na zimę chyba muszę im podpory zostawić. Czy może jest jakś inny sposób, np powiązać je ??

Niestety też nie ma patentu na swoje hortensje, moje też leżą, Polinka kiedyś pisała że są jakieś tajniki cięcia żeby się nie kładły, będę Ją męczyć o przepis. Moje wszystkie mają takie zielone podpory, w lecie niewidoczne, ale teraz drażnią oko i w sumie nie bardzo zdały egzamin

W przyszłym roku planuję poprawki
Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 22:57, 07 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Dzięki Waldek za cierpliwość.
Ogród podlewam raz w tygodniu, teraz skoncentruję się na zimozielonych. Smaragdy przed zimą dostaną konkretną dawkę wody. Muszę się pochwalić, że zauważyłam u siebie wzrost populacji dżdżownic, jest ich naprawdę o wiele więcej niż w poprzednim roku.
Widać, że gnojówki i kompost im służą;
)

Pozdrawiam z Doliny Baryczy

A co my robimy tymi sposobami o których piszę ja, Toszka, Mazan i jeszcze parę innych osób? Dokładnie to samo co natura. Z tym, że edafon w naszych ogrodach jest niszczony i dlatego musimy robić wszystko, aby o niego dbać, i stwarzać mu odpowiednie warunki do egzystencji. Przecież to on daje początek życia naszym roślinom w ogrodzie a nie sztuczne nawozy. Liczę Paulinko na to, że już niedługo pochwalisz się także piękną próchnicą która będzie powstawać w Twoim ogrodzie.
Czasem słońce czasem deszcz 18:48, 07 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Fajnie to wygląda!

cieszę się że się bodoba, chociażjak powszechnie wiadomo pomysł nie był mój
Moja codzienność - ogród Oli 17:29, 07 lis 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Od czwartku to moja jedyna ulubiona trawa, która kwitnie Jest moc!

nie można przejść koło niej obojętnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies