Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

polinka 14:23, 06 lis 2015

Monia potrzebujesz jeszcze tego purpurowego buka na żywopłot?
Jest w moich stronach ale szkółka ma wyłącznie sprzedaż detaliczną w soboty.
Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale do Marty mam 120 km...
Borbetka 17:31, 08 lis 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Głęboki burgund buków ze srebrnymi świerkami wygląda super (wiem coś o tym, bo sama mam w ogrodzie wiele takich połączeń), tylko czy tam na pewno masz sporo miejsca na szerokość na żywopłot bukowy, który po kilku latach 'przybierze" na szerokość? Nie wiem, jak wąsko można ciąć żywopłot bukowy, bo takowego nie mam, może Danusia albo Ewa - Pszczółka coś podpowiedzą (Ewa ma chyba właśnie bukowy żywopłot)?

Agnieszko, z jednej strony mam niecały metr a po drugiej z dwa metry. Myślę, że się zmieści i do cięcia też dojście będzie. Przedzielę ogród na pół tym żywopłotem, a świerki podkrzesam. Mam już trochę dość tych ślimaków, mchu, wilgoci i cienia. Światła i powietrza mi brakuje. Pewnie wielu powie, że to fajnie mieć takie wielkie drzewa w ogrodzie i wokoło, ale sił mi już brakuje do walki z grzybami i robactwem. Tam gdzie wilgoć, wszystko się lęgnie. Kilka świerków już podcięłam i się tak przestrzennie i pusto zrobiło. Do tego będę dążyć.
Borbetka 17:32, 08 lis 2015

Basilikum napisał(a)
hop hop gdzi jestes?

Czytuję, ale się nie wpisuję ja niedobra .
Już się poprawiam.
Borbetka 17:34, 08 lis 2015

polinka napisał(a)
Monia potrzebujesz jeszcze tego purpurowego buka na żywopłot?
Jest w moich stronach ale szkółka ma wyłącznie sprzedaż detaliczną w soboty.
Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale do Marty mam 120 km...

Polinko, Marta mnie zagoniła do swojego centrum i kupiłam przepiękne buki. Listki jeszcze wiszą i mam pomarańczowo, a to dopiero posadzenie. Już nie mogę się doczekać kolejnego sezonu i kolejnego. To miejsce będzie wreszcie uporządkowane, a potem się za tyły zabieram. Będziemy przesuwać domek drewniany. Dziś mi mąż powiedział, że można. Już mam pomysły na zimowe wieczory. Oj, będę rysować.
sylwia_slomc... 17:45, 08 lis 2015

Ooo jakie plany , to teraz tylko sadzić
Zielona 18:07, 08 lis 2015

Domek przesuwać????????? Podoba mi się!

PS Cieszę się, że buki Ci się podobają W dodatku za taką cenę!
Basilikum 18:10, 08 lis 2015

fajnie, ze znow jestes
Borbetka 20:30, 09 lis 2015

A dziś obudził się Pan od buków, co je zamawiałam 3 tygodnie temu w sieci poprzez olx. Do dziś nie było odpowiedzi, kupiłam gdzie indziej, a tu paczka przyszła. Jak tak można handlować?
Basilikum 21:12, 09 lis 2015

odeslalas?
no wariaci jacys
Dominika11 21:14, 09 lis 2015

niepoważny jakiś ten sprzedający