Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Czas na zmiany.... 21:14, 19 lut 2013

Do góry
Wolałabym już dać bez...... albo kępy z traw , a wokół nich na wiosnę dosadzić cebulowe... krokusy , tulipany Po miedzy trawy dać lilie
Nigdy nie mów nigdy 18:58, 19 lut 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Dlatego jesienią w koszyczkach sadziłam, za lilie się na razie nie brały.

Kasiu, niewiele zjadły mi w ogrodzie bo je wszystkie (ponad 500) wykopałam, wysuszyłam, poskładałam w pudełeczka i do mojej budki gospodarczej i nie zwracałam na nie uwagi aż ... do czasu ponownego wsadzania do ziemi. I co ? Resztki mi zostały, taką ucztę miały przez lato, a opuchlaki szalały

Lilie może tak smaczne nie są

Popatrz, we trzy (ja, Ty, Celinka) mamy dzieciaki z lutego !

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:25, 19 lut 2013

Do góry
Wreszcie łapie oddech... ale jak się nie zmęczyć, jak już 500 stron wskoczyło
Dziękuję wszystkim zaglądającym, bo tylko dzięki temu te stronki lecą.. nawet ja gaduła sam do siebie tyle bym nie napisała.

Bogdziu - jak zawsze jesteś pierwsza Dziękuję z kotki, kotki będące obiektem westchnień niejednego orodowiczanina.. są śliczne i ja nie mam bazi i już chyba mieć nie będę..bo ogród za mały się zrobił..

Hogata- Agata - zajrzyj tam , jak masz po drodze, a jak masz po drodze od siebie do szkółki to i masz już do mnie niedaleko...zapraszam.... jaką kawusią poświetujemy te 500.

Celinko - mnie chyba też już nie dziwi ta ilość stronek.... aż boję się myśleć jak zacznie się sezon w ogrodzie... a tu tyle kwiatuchów do pokazania w różnych stadiach rozwoju... Natomiast nie wiem co to za śliczny ptaszek.. u mnie takich nie ma Trze budki zwiesić koniecznie... właśnie kiedy na to najlepsza pora.... trzeba Bogdzi lub Mariusza zapytać

Gosia - u nas jak u Ciebie z pogodą, chociaż jesteśmy na dwóch krańcach Polski.... wydawało mi się, że Zielona Góra to musi już być zielono

Ela-Eliza - dziękuję za takie piękne życzenia i piękne tulipany...... jestem za ..niech się spełnią

Basiu - to ta w Krzemienicy.... dam znać.. nie zostawię Cię poza jakimkolwiek spotkaniem u nas Lilia pokazana przez Grażynkę to Martagon ... obiekt westchnień sporej grupy osób z Forum..... kupiłam sobie różne, ale białych nie było... . Jak będą to też sobie kupię.. już miejsce im znajdę... Piękne drobne lilie o fajnych liściach.... botaniczne.... mam na razie szt. 1, ale dokupiłam trochę ..szaleństwo, ale który ogrodnik nie ma szaleństwa w oczach

Zbyszek - Ty wiesz co mi dać ..by banan zrobiła się na głowie na 360 stopni I sam nie wiem czym się bardziej zachwycać Tatrami czy goryczką ..ale chyba wszystkim jako całość.

Grażynko - odwzajemniam..... = 500 zapis rewelacyjny
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:22, 19 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
taaa, pożyjemy, zobaczymy...
U mnie całą noc padało...ale mrozu nie ma, śnieg mokry jak diabli

U nas dosypało śniegu, ale nie jest źle, damy zimie jeszcze dwa tygodnie

asc napisał(a)

Fruwamy, fruwamy, lecę sprawdzić gdzie

Syla napisał(a)

Ja jeszcze nie wiem po co jadę na Gardenię ..... raczej jedynie popatrzę energii od Was pospijam nagadam się do syta a i jeszcze coś wymyślę ..... jestem dzisiaj nie do życia

Lilie będziesz sadziła przy ścianie ??? obok żywopłociku ???

Sylwia ja tez jadę w celach towarzysko -oglądających
Lilie będę sadziła przy tarasie kuchennym na tle żywopłotu grabowego, chyba z 10 już tam jest, nie wiem czy przeżyły

irena_milek napisał(a)
sukulenty faktycznie jak sztuczne wygladają
już się martwię ciut, no bo 21 blisko, jednak nadal wierzę, że nie zawiodę się i przy okazji ciebie
nasypało śniegu, ale już topnieje, darmowe podlewanie

Irenko damy radę nawet jak dosypie, byleby 5 marca była już wiosna

stychaz napisał(a)

Ja też Wiosna ma być jak najszybciej i basta !!!

Będzie, będzie i basta!
Nigdy nie mów nigdy 14:53, 19 lut 2013

Do góry
grazyna napisał(a)
O właśnie te nornice, mi zżarły 3/4 cebulek, które miałam
Wiem, że są pożyteczne (zjadają larwy opuchlaka) ale są i szkodnikami.
Dlatego w tym roku mówię stop cebulowym, niech zjadają larwy a nie moje tulipanki

Pozdrawiam Kasiu

Dlatego jesienią w koszyczkach sadziłam, za lilie się na razie nie brały. Zresztą zawsze coś zostaje, wszystkiego nie zeżrą
Nigdy nie mów nigdy 13:17, 19 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasiu, chyba też wirusa na lilie złapałaś

dla mnie Kasia to jest w ogóle cebulowy szaleniec!!! od kiedy ją znam to wiecznie jakieś cebule kupowała
Rododendronowy ogród II. 13:00, 19 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jakąś paczkę dostałam, czyzby lilie? lecę zobaczyc.

Uwielbiam te emocje paczkowe
Rododendronowy ogród II. 12:59, 19 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Z jakiego sklepu ?
Rododendronowy ogród II. 12:55, 19 lut 2013

Do góry
Nigdy nie mów nigdy 12:37, 19 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Kasiu, chyba też wirusa na lilie złapałaś też mogę spać jak ty, razem z pachnącymi kwiatami

Irenko ja mam wirusa na wszystko co pachnące i kolorowe
Nigdy nie mów nigdy 12:18, 19 lut 2013

Do góry
Kasiu, chyba też wirusa na lilie złapałaś też mogę spać jak ty, razem z pachnącymi kwiatami
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:05, 19 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sylwia ja takie maciupeńkie kupiłam, bo zbieram pieniądze na lilie na Gardeni

Ja jeszcze nie wiem po co jadę na Gardenię ..... raczej jedynie popatrzę energii od Was pospijam nagadam się do syta a i jeszcze coś wymyślę ..... jestem dzisiaj nie do życia

Lilie będziesz sadziła przy ścianie ??? obok żywopłociku ???
Moje poletko 10:18, 19 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Celinko lilie zakupione fajne zakupy zrobiłaś ja się zastanawiam nad Martagonami bo są niezwykłej urody no i kwitną szybciej niż inne z tego co czytałam a lepiej je sadzić w półcieniu czy słoncu tak jak inne?

Danusiu, martagonów nie kupiłam,te które mi się podobały, już zniknęły z ofert.

Bogdzia ma martagony skocz do niej ! na pewno poradzi! ja w kwestii martagonów -zero doświadczenia

Pozdrawiam
Moje poletko 10:15, 19 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Celinko, widzę, że lilie zakupione, oj będzie co oglądać i wąchać. Czekam lata na efekty
Tymczasem pozdrawiam cieplutko, zimno za oknem brrr...

U mnie też za oknem paskudnie brrrr- wrrrr!
pozdrawiam
Moje poletko 10:12, 19 lut 2013

Do góry
Celinko lilie zakupione fajne zakupy zrobiłaś ja się zastanawiam nad Martagonami bo są niezwykłej urody no i kwitną szybciej niż inne z tego co czytałam a lepiej je sadzić w półcieniu czy słoncu tak jak inne?
Nigdy nie mów nigdy 09:56, 19 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ja też lilie dokupię na moją rabatę pod oknem, ale chyba na giełdę pojadę, bo jakoś w necie nie lubię kupować, nie potrafię się przestawić

Obiecywałam sobie, że tylko w realu kupować będę Ale tu tak kuszą...zresztą lilie kupowałam przez internet, z powodzeniem
Resztę w szkółkach kupować będę, pewnie w Pisarzowicach
Nigdy nie mów nigdy 09:51, 19 lut 2013

Do góry
Ja też lilie dokupię na moją rabatę pod oknem, ale chyba na giełdę pojadę, bo jakoś w necie nie lubię kupować, nie potrafię się przestawić
Moje poletko 09:36, 19 lut 2013

Do góry
Celinko, widzę, że lilie zakupione, oj będzie co oglądać i wąchać. Czekam lata na efekty
Tymczasem pozdrawiam cieplutko, zimno za oknem brrr...
Nigdy nie mów nigdy 09:12, 19 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
A lelije się przykleiły......... ja też nie powinnam kupować.. i co???? Trochę przyjemności sobie odmówić.... Lilie czasami wypadają z rożnych powodów.... wiec trzeba mieć kilka więcej
Ja najczęściej sobie uszkadzam próbując posadzić po raz kolejny coś w miejsce gdzie już coś było I tak moich lili i innych cebulek wykosiłam ho, ho, ho

Tak, wyłażące cebulki to nieustanna przyjemność aż do kwitnienia
Mnie się też zdarzyło dziabnąć cebule, nie pamiętam gdzie posadzone...
Żadnych planów nie robię, przecież i tak bym do nich nie zaglądała...Przesadzenie to często spontan
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 08:28, 19 lut 2013

Do góry
Ale fajna książka! Też - zimą właśnie - sporo czytam i oglądam obrazki A w sezonie nie ma czasu
Fajny ten groszek w fioletowych strąkach, ciekawe czy smaczny?

Ciekawa jestem czy ta zimująca cebula ładnie przezimuje?

A masz chyba lilie martagony, jak one u Ciebie zimują, przesadzasz je co jakiś czas? Coś je lubi ze szkodników?

pozdrawiam!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies