Wszystko fajnie tylko deszczu zero Zwlekałem z nawożeniem trawników w nadziei na opady ale chyba muszę z wężem polatać bo trawa nędzna.
Buczek dzisiaj jeszcze ładniejszy, posadziłem też żurawki Lime Marmalade z podziału jesiennego. Muszę jak najszybciej dokończyć tą rabatę i skupić się na stawie. W końcu każde popołudnia latem tam spędzamy.
Dzięki
Ostatnie dni były takie przełomowe. W niedzielę liście pojawiały się z godziny na godzinę.
Do ideału jeszcze dłuuuuuuga droga, ale dziękuję
O, to dziwne. Ja mam tylko kilka podeschniętych końcówek. Może jakaś rdza? Pokaż u siebie na zdjęciu.
Nie tego nie wiedzialam , musi wyglądac wyjatkowo. Ja miałam 4 magnolie , teraz bedzie 7, a problem z miejscem jest mi bardzo dobrze znany, kazdego dnia prónije rozwiazac problemy z sadzeniem roslin gdy brak jest miejsca. Pozdrówka.
Rany Bogdziu niesamowita ta Twoja magnolia . A wracając do tematu - obydwa rododendrony sadziłam w zeszłym roku latem. A podsypałam je nawozem o nazwie Vila do rododendronów, hortensji i innych roślin wrzosowatych. Tak brzmi cała nazwa.
Z nawozów dolistnych mam Florovit. Acha, mam jeszcze nawóz naturalny Biohumus Extra (wiem, że to nie jest dolistny). A azalia jasne, że urośnie. Nie pali się, byleby rosła zdrowo .
Bożenko, kocham magnolie i zastanawiam się jak tu działkę rozciągnąć żeby coś więcej zmieścić. Pięknotki wybrałaś. A wiesz, że jest magnolia o niebiesko-żóltych kwiatach ? Szkoda, że tak szybko przekwitają.
Pozdrawiam
Jadę gdzieś kupić sobie begonie Cudne są, a magnolia prześliczna. Moja jest jeszcze mała, poza tym mam magnolię japońską, więc pewnie poczekam jeszcze kilka lat na kwiaty.
Za dwa lata trzeba od zimy zamawiac żeby dostac. Fajnie że nie zal Ci wyrzucic coś by posadzic cos nowego.Mojego m nie moge tego nauczyc.On kocha drzewa i im wyższe tym jego miłosc większa O wyrzuceniu słuchac nie chce.
Kocham roślinki, zawsze kochałam . Od dziecka zachwycały mnie polne kwiatki i ogródkowe. Teraz mam tylko jeden problem że nie mam gdzie sadzic. Własciwie to jest jeszcze drugi-mój M który nie da mi wyrzucac drzew by znaleźc miejsce na moje nowe miłosci.Na nic moje tłumaczenia ze jak jego swierk jest zielony to magnolia go dobrze zastapi bo zaraz po kwitnieniu też bedzie zielona.I co z takim zrobic?
Magnolia to Alexandrina i jestem za zaskoczona taka ilościa kwiaatów, na tak małym drzewku. W zeszłym roku miała 3 sztuki.
Dodatkowo 2 razy ja poprawiałam, Bo była za głęboko posadzona.