No własnie sprawdzałęm i afktycznie troszke się różni nawet nie zwróciłem na to uwage.
Raczej wszystko wskazuje na to, że jednak się wybarwi poźniej na inny kolor bo mam tą żurawke od innego sprzedawcy. Myśle, że na jesień będzie ciemniała.
Osobiście to mi ten kolorek bardzo odpowiada i nawet bardziej podoba od tego , który był na zdjeciu podczas zamawiania
Luki, moja Kira Oak Forest wygląda tak samo, myślałam że przysłano mi pomyloną odmianę, pamiętam, że jak zamawiałam liście miała inne, teraz wpisując w grafikę google jej zdjęcia różnią się od tego co mamy - sprawdź np na plantsgalery, liście dużo ciemniejsze, zdjęcia ze strony Igi też z ciemnymi listkami (zresztą moja jest od niej). Ona aż tak się później wybarwi?
Pozdrawiam
Te nowe odmiany są bardziej krępe, wydają się być silniejsze, kwitną na krótszych ogonkach, często tuż nad liśćmi. Po kwitnieniu również liście są ozdobą, są często znacznie szersze od liści starych odmian. Lubię jedne i drugie.
Niestety pogoda nie sprzyja kwitnieniu liliowców, połowa nawet nie jest w stanie się otworzyćc przy tak niskiej temperaturze.
To ja już nie wiem co się dzieje patrze na prognozy pogody i niby w całej Polsce pada, a co chwile słysze, że u kogoś susza
Teraz to już będę musiał się ograniczyć tylko do nowości bo w tym roku zbyt się rozpędziłem i już 5 żurawek czeka w doniczach na miejsce na rabatach, którego nie ma
Dzięki Łukasz choc w tym roku gorzej sie prezentuja niż zwykle przez deszcz i przez to ze z powodu deszczu nie obrywam przekwitniętych. Zajrzę zobaczyc co u Ciebie.Pozdrawiam.
Szaleństwo liliowcowe, piękne
Te zwykłe liliowce mają tą zalete, że kwitną mimo brzydzszej pogody i są cudne. Mam kilka nowszych odmian i żaden z nich pożytek przy takiej pogodzie bo kwiaty teoretycznie kwitną, ale otwierają się góra na 1cm.
Witaj Kraniu
Przemknąłem przez twój wątek i jestem zachwycony pięknem ogrodu. Wszystko tak do siebie pasuje,a otaczające lasy cudownie przedłużają ogród.
Hortensje masz niesamowite, również bardzo podobają mi się podwyższone rabaty z wykorzystaniem podkładów kolejowych.
Kolejne piękne miejsce do odwiedzania
Klimatyzacja niby wygoda, a chwila nieuwagi zbyt wysoka różnica temperatur i gotowe. Załatwiłem się tak w zeszłym roku na dworze 31 stopni a w samochodzie 19.
Dosadzaj lili będzie jeszcze piękniej tych kwiatów to dla mnie nigdy za mało