Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 16 lip 2013

Do góry
Topola napisał(a)
Cześć,
wpadam z rewizytą. No "chłopie" świetnie u Ciebie. Nie będę oryginalny, ale kolekcja i zestawienia kolorystyczne żurawek są po prostu "git". Będę wpadał systematycznie, bo jest co podpatrywać.
Pozdrawiam.

Bardzo dziękuje
Powoli przesiąkam ogrosowiskiem i kto wie może niedługo będą u mnie rewolucyjne zmiany na rabatach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 16 lip 2013

Do góry
No własnie sprawdzałęm i afktycznie troszke się różni nawet nie zwróciłem na to uwage.
Raczej wszystko wskazuje na to, że jednak się wybarwi poźniej na inny kolor bo mam tą żurawke od innego sprzedawcy. Myśle, że na jesień będzie ciemniała.
Osobiście to mi ten kolorek bardzo odpowiada i nawet bardziej podoba od tego , który był na zdjeciu podczas zamawiania
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 16 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Kira Oak Forest

Luki, moja Kira Oak Forest wygląda tak samo, myślałam że przysłano mi pomyloną odmianę, pamiętam, że jak zamawiałam liście miała inne, teraz wpisując w grafikę google jej zdjęcia różnią się od tego co mamy - sprawdź np na plantsgalery, liście dużo ciemniejsze, zdjęcia ze strony Igi też z ciemnymi listkami (zresztą moja jest od niej). Ona aż tak się później wybarwi?
Pozdrawiam
Przyjazny ogród 21:50, 16 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Szaleństwo liliowcowe, piękne
Te zwykłe liliowce mają tą zalete, że kwitną mimo brzydzszej pogody i są cudne. Mam kilka nowszych odmian i żaden z nich pożytek przy takiej pogodzie bo kwiaty teoretycznie kwitną, ale otwierają się góra na 1cm.

Te nowe odmiany są bardziej krępe, wydają się być silniejsze, kwitną na krótszych ogonkach, często tuż nad liśćmi. Po kwitnieniu również liście są ozdobą, są często znacznie szersze od liści starych odmian. Lubię jedne i drugie.

Stare

Z lewej strony nowe kultywary, z prawej starsze.

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 21:47, 16 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witam
Świetny stworzyłeś ogród. Pełno kulek, równiutkie żywopłoty. Wszystko w tak krótkim czasie.
Pozdrawiam i będe odwiedzał

Dzięki za odwiedziny. Ogród ma trzy lata, więc to nie znowu, tak krótko. Bardzo się cieszę, że się podoba.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:20, 15 lip 2013

Do góry
Witam Kasiu i dziękuje za odwiedziny i oczywiście zapraszam do oglądania

Bogdziu, najlepsze dla mnie jest to, że niedługo będzie to widok z mojego pokoju, więc codziennie rano widoczek na poprawe humoru
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:11, 15 lip 2013

Do góry
przemekg napisał(a)
Liliowce masz świetne odmiany nawet w deszczu się ładnie prezentują, a deszczu trochę zazdroszcze wszedzie pada dookoła a u mnie dziś znów bokiem przeszło.
Widzę że z zurawkowymi nowościami jesteś na bieżąco
ostatnio kiry i do mnie zawitały.

Niestety pogoda nie sprzyja kwitnieniu liliowców, połowa nawet nie jest w stanie się otworzyćc przy tak niskiej temperaturze.
To ja już nie wiem co się dzieje patrze na prognozy pogody i niby w całej Polsce pada, a co chwile słysze, że u kogoś susza
Teraz to już będę musiał się ograniczyć tylko do nowości bo w tym roku zbyt się rozpędziłem i już 5 żurawek czeka w doniczach na miejsce na rabatach, którego nie ma
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 15 lip 2013

Do góry
Irenko deszczu oddam ile chcesz tylko musze przegonić chmury na zachód . Nie liczyłem, ale przez ostatnie 4 dni to spokojnie powyżej 10 ulew było.
Rododendronowy ogród II. 23:06, 15 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Przepiękne łany liliowców. Coś cudnego gdy kwitną w takich ilościach

Dzięki Łukasz choc w tym roku gorzej sie prezentuja niż zwykle przez deszcz i przez to ze z powodu deszczu nie obrywam przekwitniętych. Zajrzę zobaczyc co u Ciebie.Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 23:02, 15 lip 2013

Do góry
Przepiękne łany liliowców. Coś cudnego gdy kwitną w takich ilościach
Przyjazny ogród 22:47, 15 lip 2013

Do góry
Szaleństwo liliowcowe, piękne
Te zwykłe liliowce mają tą zalete, że kwitną mimo brzydzszej pogody i są cudne. Mam kilka nowszych odmian i żaden z nich pożytek przy takiej pogodzie bo kwiaty teoretycznie kwitną, ale otwierają się góra na 1cm.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:19, 15 lip 2013

Do góry
Troszke przynudzam, ale jeszcze patriotyczne lilie dorzuce

I piękne Dąbrówka 'Rainbow'

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:15, 15 lip 2013

Do góry
Kira Oak Forest

Root Beer

Berry Fizz

Vienna
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:10, 15 lip 2013

Do góry
No co za beznadziejna pogoda !!!! Połowa lipca, a tu 17 stopni i co chwile pada deszcz, nic nie można zrobić nawet skosić trawy.....

Ogród Sylwii od początku cz.II 15:18, 15 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)

O własnie taka rabat mi się marzy jest cudowna .
Bukszpaniki mam, troszke mniejsze, ale niestety miejsca brak

Łukasz .... u mnie również miejsca brak na kolejne zachciewajki muszę się skupić nad tym co już mam i co ewentualnie można naprawić
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:11, 15 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
hakonechloa All Gold....

O własnie taka rabat mi się marzy jest cudowna .
Bukszpaniki mam, troszke mniejsze, ale niestety miejsca brak
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 12:55, 15 lip 2013

Do góry
Witaj Kraniu
Przemknąłem przez twój wątek i jestem zachwycony pięknem ogrodu. Wszystko tak do siebie pasuje,a otaczające lasy cudownie przedłużają ogród.
Hortensje masz niesamowite, również bardzo podobają mi się podwyższone rabaty z wykorzystaniem podkładów kolejowych.
Kolejne piękne miejsce do odwiedzania

Pozdrawiam
Zielony chaos u Dawida 11:34, 15 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piekne róże, a w szczególności lilie Linda zapisana do zeszytu

Dzięki Lilii będzie więcej po powrocie do domu. Mam tylko nadzieję, że jeszcze będą kwitły
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:11, 14 lip 2013

Do góry
Klimatyzacja niby wygoda, a chwila nieuwagi zbyt wysoka różnica temperatur i gotowe. Załatwiłem się tak w zeszłym roku na dworze 31 stopni a w samochodzie 19.
Dosadzaj lili będzie jeszcze piękniej tych kwiatów to dla mnie nigdy za mało
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:06, 14 lip 2013

Do góry
Dzękuje Agnieszko za odwiedziny i miło mi słyszeć, że można się czegoś ode mnie nauczyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies