Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Już nie działka - już ogród (u Topoli)

Już nie działka - już ogród (u Topoli)

Topola 21:47, 16 lip 2013

Luki napisał(a)
Witam
Świetny stworzyłeś ogród. Pełno kulek, równiutkie żywopłoty. Wszystko w tak krótkim czasie.
Pozdrawiam i będe odwiedzał

Dzięki za odwiedziny. Ogród ma trzy lata, więc to nie znowu, tak krótko. Bardzo się cieszę, że się podoba.
Topola 21:49, 16 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Żywopłoty ja ta lala! Ten pęcherznicowy szczególnie mi się spodobał
A wycinania darni nie zazdroszczę, nad wąskim paskiem umęczyłam się okrutnie

Czy hortensjom i rh na tej nowej rabacie nie będzie zbyt słonecznie? Co innego azaliom, one lubią słońce!

Pęcherznice - uwielbiam. Tak, wycinanie darni to paskudztwo, ale damy radę. Będzie im dobrze, ta rabata jest z tyłu domu i przez pół dnia zacieniona, ale dzięki za troskę .
Topola 21:54, 16 lip 2013

Margolka napisał(a)
Wpadłam się przywitać
Jestem pod wrażeniem, naprawdę masz talent! Pieknie to wszystko wygląda
Naprawdę lubisz zdejmowanie darni??? Rany... ja sie w tym roku tak namęczyłam z tym cholerstwem, ze na sam dźwiek słowa "darń" dostaje gesiej skórki

Pozdrawiam. Małgosia

Dzięki za odwiedziny i miłe słowa. Jakoś tak wyszło, że mnie również się podoba. To pewnie cały czas drzemie we mnie "uśpione" wykształcenie leśnicze; "darz bór" .
Przy ściąganiu darni, trzeba wypracować odpowiednią technikę .
Topola 21:56, 16 lip 2013

Margolka napisał(a)
Rosliny piekne, to i fotki piekne

Nie chce jojczyć, ale mówiłam "dzień dobry" z tydzien temu i zero odzewu Nie wiem, czy dzien nie dobry, czy nie gadasz ze mna, czy nie masz czasu, bo robisz fotki, lub (ewentualnie) zdejmujesz darń?

...oj, przepraszam, już nadrabiam. Każdy dzień jest dobry, więc witam, dziękuję i zapraszam ponownie.
Mirka 21:57, 16 lip 2013

Margolka 22:21, 16 lip 2013

Topola napisał(a)

...oj, przepraszam, już nadrabiam. Każdy dzień jest dobry, więc witam, dziękuję i zapraszam ponownie.

Zrehabilitowałeś sie, więc pewnie będe cię odwiedzać Zawsze mówiłam, że trzeba mówic wyraźnie, "duzymi literami", bo jak człowiek tylko popiskuje, jak małe, szare coś (czytaj: nornica), to mozna sie "zapiskać" na smierć

polinka 22:31, 16 lip 2013

Widzę, że działasz ostro z darnią aż kolejka się ustawia Ale Ty chyba teraz będziesz na brak czasu narzekał bo połówka już na niebie Chociaż nie wiem czy kolega z tego grona?
Darz Bór
Anita1978 22:43, 16 lip 2013

Ciekawy ten Twój ogród, ma swój charakter! Jak na pierwszą wizytę przystało , przychodzę z kwiatkiem
atena35 09:26, 17 lip 2013

Topola napisał(a)
No i pojawiły się pierwsze mieczyki; kupione jako "green star" , a wyszło, jak wyszło:

Ładnie wyszło Może jeszcze "dojrzeją" na green
Jak patrzę na hortensje wydaje mi się, że to jakieś pajączki ją utkały prześliczna.
IzaK 09:32, 17 lip 2013

Witaj... Chcialam się przywitać
"Pochodzilam" po Twoim ogrodzie i tyle pięknych słów już tutaj padlo na jego temat więc ja tylko rzeknę: cudowny!!!
Mam nadzieję, że i mnie za jakiś czas uda się stworzyć coś na miarę ogrodowiskowego azylu