Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:08, 19 kwi 2015

Do góry
Zimno i magnolia słabo się otwiera

Piwonia ma pąk gruby

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:50, 19 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Pokazowe cięcie cisów Anitko, super ten łuk wygląda na żwirowej powierzchni
Magnolia zgodna z etykietą, z reguły to nie to samo, ale należy cieszyć się z kwiatów

Agatko, wynika , że będzie miała w sumie 7 kwiatów Ciekawe jak dlugo kwitnie. Moja Susan potrafi kwitnac nawet 3 tygodnie. Pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:45, 19 kwi 2015

Do góry
Pokazowe cięcie cisów Anitko, super ten łuk wygląda na żwirowej powierzchni
Magnolia zgodna z etykietą, z reguły to nie to samo, ale należy cieszyć się z kwiatów
Czekam na buki z niecierpliwością, jak one potrafią nas przyprawiać o zawrót głowy, już nie mogę się doczekać tej purpury....Genie rozpoznaję....piękna
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 14:40, 19 kwi 2015

Do góry
Forsycja zaszczepiona na pniu 'Maluch' w końcu jasna pani świeci

I magnolia 'Genie' kupiona u Koniora w ubiegłym roku - zaznaczam- nie dla mnie, nie zawiodła mnie, bo mimo młodego wieku, pięknie zakwitła

Trochę wokół niej łyso, bo wszystko jeszcze schowane w ziemi Tam jest posadzona trawa 'Red baron', ale jeszcze nie wystartowała i chyba będę musiała dać jej nowe towarzystwo zimozielone
Ogród wśród pól i wiatrów 14:23, 19 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Ale cudownie u Ciebie, podobają mi się te rabatkę w kostce i kulasy górą

Dzięki Agania Mnie oczarował Twój spektakl magnoliowy i sasanki.
U mnie zaledwie jedna magnolia a sasanek wcale - mus nadrobić
Kwiatuch malutki dla Ciebie

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:41, 19 kwi 2015

Do góry
Gosiu Ty masz seslerię heuflera- kwitnie na czarno

ta z fot moich to sesleria skalna- careulea- zaczyna teraz zielonymi kłoskami i szybko bieleje
a sesleria jesienna kwitnie w czewcu- to ta zrzeki Oudolfa - kwitnie na biało, potem robi beżowa,liście jasnozielone, sztywne

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:33, 19 kwi 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Kwiatuchów to u mnie nie za wiele Kasiu.
Kwitną hiacynty, magnolia i śliwa pissardi. Na tulipanki trzeba jeszcze z tydzień poczekać, ładnie ruszyły po Azofosce.
A słoneczko pojawia się i znika
Rano troszkę popadało ale zaledwie kostkę zrosiło. Ciepły wiosenny deszczyk pożądany

Też azofoską karmiłam
Mimo to patrzę na nie i widzę, że te z tamtego roku, mogą w tym kwiatków nie wydać, jeno same liście....coś nie we wszystkich pąki widać. Może za mało dożywione w zeszłym roku....
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:29, 19 kwi 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ojejku, to super, że podgoniłaś wszystko
Na fotki kwiatuchów też czekam
U mnie śnieg z deszczem i trochę gradu ...gdzie to słońce, co u Ciebie świeci???

Kwiatuchów to u mnie nie za wiele Kasiu.
Kwitną hiacynty, magnolia i śliwa pissardi. Na tulipanki trzeba jeszcze z tydzień poczekać, ładnie ruszyły po Azofosce.
A słoneczko pojawia się i znika
Rano troszkę popadało ale zaledwie kostkę zrosiło. Ciepły wiosenny deszczyk pożądany
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:17, 19 kwi 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Świetna ta jabłonka i magnolie w sąsiedztwie piękne...

Tu prawie w każdym ogrodzie jest magnolia
Wszystko teraz stoi w miejscu.. za zimno. Wyleciałąm na chwilę pogrzebać za ślimakami, bo mi zjadają lilie, najgorzej, że w środku, pod ziemią. Szałwie wyszatkowane... mam nerwa.. wszytko co ledwo wylezie z ziemi już zżarte. Na razie malutkie ślimory, ale niedługo będą wielkie.

Te są jeszcze duże... i niestety daje się utłuc tylko te gdzie mam korę, bo część siedzi w korze a nie w ziemi.. Tam gdzie ziemia, to są nie do znalezienia.
Ale za zżarte lilie mam nerwa wielkiego, bo lilie wtryniają pod ziemią.
Te gówno urośnie do 15cm!! To dopiero potrafi zjeść..
Ogłaszam stan wojenny, niech tylko do karmy dojadę.

Acha, nawet to mojej trawy hakonechloa się dobrały!!

U Ciebie to wiewiórki.. dużo milsze zwierzątka
Do raju daleko - u Ewy 11:32, 19 kwi 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ale fajne zamówienie Szkoda, że u mnie nie rosną coś clematisy. Przemarzają zupełnie, albo aż do gruntu- później wolno puszczają pędy i w sumie niewielki z nich pożytek. Zniechęciłam się i teraz nie mam już żadnego

Gratki Ewcia za chóry anielskie! Skąd Ty masz tyle czasu?

Kasiu, boję się tych clematisów, ale spróbować muszę Jak nie będą rosły, nie będę się na nie upierać.
Innymi roślinami, które chciałabym mieć w ogrodzie to magnolia i kloniki palmowe. Kloniki co jakiś czas kupujemy i niestety padają. Teraz mamy 2 Magnolię mieliśmy na początku, kiedy było straszne wygwizdowo, więc przemarzła. Teraz jest trochę roślin, więc może się uda.
Ogród piękny mieć... 10:41, 19 kwi 2015

Do góry
Magnolia wczoraj, chyba podmarzła mi ..
Działka wkoło Lubczyka :) 10:28, 19 kwi 2015

Do góry
Albo z Basiowego planu zrobię rabatę, ale lustrzane odbicie, bo w tym ustawieniu daleko wychodzi mi magnolia i z tarasu ciężko ją widać!
Pomysł na ogród 10:12, 19 kwi 2015

Do góry
Skula napisał(a)
magnolia jest ładna jak kwitnie i mam jedną przed domem
w pozostałym czasie nie wygląda za bardzo oględnie
traw mam już naprawdę dużo a hortensje dopiero wchodzą do ogrodu i na pewno znajdą swoje miejsca - na tej rabacie też
inne propozycje pooglądam ,,, bo nie znane mi zupełnie

ale ty kupiles hortensje ogrodowe chyba...bukietowe to zupelnie cos innego
Działka wkoło Lubczyka :) 10:07, 19 kwi 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)

W oryginale obok rozplenic, gdzie jest azalia były horti, które dam ale z drugiej strony! W sumie słuszna uwaga, skoro horti przeniesione to i rozplenice też powinnam nie dawać tu, tylko dalej to w takim razie zostawię samą tawułę i rabata wyrówna mi się do róż

Tak mi się wydaje bo tawuły zasłonią trawy i będą słabo rosnąć z braku słońca. Jaka ma być magnolia? A mam - Gene - piekna. A nie chcesz ją dać na środek między tawułami?

Tak na szybko, bo muszę lecieć do dzieci - jak magnolia będzie w kształcie drzewka to z tyłu za nią może być też tawuła a jak w formie krzewu to nie ale trzeba by było dać coś żółtego przed nią.

Ps trochę zwiększyłam ilość rozplenic
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:35, 19 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

dlaczego ona taka duza juz u ciebie ??
moja dopiero pąki lisciowe otwiera..

a jaką magnolię kupiłaś ?

Tylko ta taka duża, pozostałe 3 ledwo startują. Widocznie inna odmiana. Magnolia Soulangea, cudna
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:13, 19 kwi 2015

Do góry
Marta juz wczoraj od razu posadziliśmyA, zawsze zapominam napisać, że ładny avatarek

Mirelko mnie bardzo cieszą ogrodowe zakupy, szczególnie jeśli są udane

Wiuniu dziękuję

Aguś Ty wiesz najlepiej co powinno mi wzejśćFajnie gdybym jednak miała stipkeFotki zrobię później

Ilonko od rana pierwsze co zrobiłam to biegusiem zobaczyć moje drzewka
Jak cieszy taki widokZdjęcia zrobię jak wyjdę na ogród, bo z okna z góry jakos nie oddaja tego efektu

na razie wstawię zdjęcia z wczoraj.

I męża magnolia i teraz dumam gdzie ja wsadzić,hm.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:11, 19 kwi 2015

Do góry
Żeby nie było - wiosna jest, ale widać ją raczej z bliska, tylko i nadal ciemierniki grają pierwsze skrzypce spośród kwitnących

Agrest będzie, i może choć jedna płaska brzoskwinia odm Saturn - sadzona rok temu Płot nie chce zarosnąć bluszczem

Nowa magnolia i szafirki

Ogród u stóp klasztoru 00:27, 19 kwi 2015

Do góry
Moja magnolia ma tylko oczka, miejsca po szczepieniu brak więc uzbrajam się
Na rarytas czekam Renia mówi, ze u Ciebie ogród-ideał. Jakoś inaczej sobie nie wyobrażam Twojego garden
Buziak :*
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:26, 18 kwi 2015

Do góry
Zaglądam na magnoliowe cuda U mnie stara magnolia dopiero w pąkach, u góry już bardziej zaawansowanych. Musiałabym na drabinie jej fotki zrobić. Różowa sasanka podbiła moje serce
Pomysł na ogród 21:54, 18 kwi 2015

Do góry
magnolia jest ładna jak kwitnie i mam jedną przed domem
w pozostałym czasie nie wygląda za bardzo oględnie
traw mam już naprawdę dużo a hortensje dopiero wchodzą do ogrodu i na pewno znajdą swoje miejsca - na tej rabacie też
inne propozycje pooglądam ,,, bo nie znane mi zupełnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies