Milus a ja myślę kilka razy kogo by zatrudnić aby mi pomógł. Potem myślę, że nic nie zrobię bo jak zacznę pokazywać to więcej czasu stracę i w dodatku dużo gadam a czas leci. Trudno potrwa to dłużej ale zrobię sama.
Potwornie zimno u nas teraz -3.
A to różnica 2020 lewa i obecnie o tej samej porze
A tutaj porównanie oczka
Przy wrzosach 2020 i poniżej 2021. Mało tego bażanty sobie zrobiły tam kąpielisko ziemne. Gniazda porobiły.
Wczoraj byliśmy na snowboardzie, dziś mięśnie bolały trzeba było się poruszać. Jeśli nie to jutro chodziłabym stękając
Zamówiłam jeszcze jeden transport zrębek Buahaha ale tym razem każę gościowi wjechać na działkę żebym nie miała góry na froncie
Niech sobie leżą i się komostują
W słońcu było naprawdę fajnie i dobrze nam się pracowało
Wymyśliłam że tu pod dereniami chcę zrębki też żeby chwasty nie rosły. Bok wyłożę kartonami na wierzch znowu grubo zrębek. Będzie dużo lepiej wyglądało
Tu kalina sztywnolistna jeszcze ma zwieszone listki.
A tu, patyczki hortensji bukietowej Limelight, ściętej 2 tygodnie temu. Mają się ukorzeniać. Zobaczymy co z tego będzie. Przydałyby się dla mojej synowej i syna bo będą mieli za kilka lat swój ogród. Robię to pierwszy raz z tymi hortensjami.
W zeszłym roku latem ścięłam kilka niesfornych gałązek hortensjom ogrodowym. Zrobiłam z nich sadzonki i posadziłam w doniczce. Ukorzeniły się wszystkie. Jesienią już je rozsadzałam do doniczek. Ciekawa jestem czy przezimowały. Dzieciakom też by one się przydały..
Po południu zrobiłam mały spacer po ogródku. Oto zdjęcia ze spaceru.
Tulipanowe przedszkole jeszcze śpi.
Wstępnie postawione skrzynie z poziomkami. Ale gdy będzie cieplej to trzeba je zestawić, wymienić ziemię w skrzyniach i na nowo posadzić poziomki. I trzeba również trochę zbić te skrzynie bo się rozlazły. I pomalować.
cisy z pierwszego i drugiego zdjęcia to ta sama odmiana Hillii (cis pośredni Hillii) tylko jedne bardziej a drugie mniej rozrośnięte. Hillii mam też przed domem - tylko o wiele większe.
Ale byłam wczoraj w jednej szkółce, a dziś już w ostatniej...i kupiłam Taxus baccata (cis pospolity).
Przywiozłam do domu 3 szt. do wizualizacji reszta przyjedzie w poniedziałek albo we wtorek. Mąż już się cieszy na sadzenie
W imieniu dziewczyn dziękuję za życzenia