Dokładnie tak sporo pracy przed nami.
A dopiero połowa zrobiona.
Aura niesprzyjająca w tym tygodniu. I prace stanęły.
Zimnica i deszczyk popaduje trochę. Czekamy na cieplejsze dni.
No tak, drzewa sporo. Do kominka przyda się
To wszystko jeszcze karczowanych terenów.
Pozdrawiam
Aniu w tym roku kupiłam w sumie 4 drzewa i 2 spore krzewy, więc u mnie też w końcu będzie to najwyższe piętro. U mnie prace ogrodowe przez to zimno i lekcje zdalne dzieci też trochę stoją, ale cóż musi tak być. Powiedz mi jeszcze czy znasz odmianę tej swojej pięknej hortensji debolistnej? Wszędzie piszą że one wola półcień a u Ciebie na słońcu i jest super, więc jestem ciekawa jaka to.
Aniu wiem co to jest nadmiar drzewa. Od kilku tygodni tnę ibrozdrabniam. Mam sterty rozdrobnionego igliwia i bede obsypywac.
Te grubsze też do kominka.
Jadę zaraz zobaczę co tam się dzieje na działce. Padało cały tydzień pewnie w oczkach pełno wody w studzienkach też.
Mam sadzenie lilii i jeszcze nawożenie bylin.
EM chce zrobić kanciku ciekawe czy da rady jak tak mokro.
Dziękuję.
Dziś znowu pada deszcz i nic ogrodowo n ie można podziałać .Ani porządkowo. Przeszłam tylko po ogrodzie . I tyle.
Na porządeczek całkowity jeszcze trzeba poczekać.
Chłodno, mokro ale wiosna idzie do przodu
Jagody kamczackie
liliowce
Powojniki
O, a jakie drzewa kupiłaś Iwonko ? I jakie krzewy ?
Aż mnie zaciekawiłaś co tam natworzyłaś z tymi piętrami. Dla mnie i tak masz już pięknie.
Ja na razie kupiłam kilka drzewek owocowych. Trochę też poprzesadzałam roślin. I coś się zmienia.
Oj u mnie prace przez to zimno i brak czasu stoją też w miejscu.
N ie wiem jaką mam odmianę hortensji dębolistnej.
Sadzonki młodej teraz nie mam. Mogę ci jaką gałązkę przysypać ziemią ?
Dokładnie tak. Moja z braku cienistego miejsca rośnie na pełnym słońcu i jak widziałaś daje sobie świetnie radę
O to masz też sporo pracy. No cóz ogrody wymagają i takiej pracy z drzewem.
Ja jeszcze kruszarki do drzewa dnia mam
Do kominka dużo się przyda.
Oj mokro. U mnie bynajmniej tak jest. I wody w stawie też pełno .
I ja mam pracy ogrodowej dużo. A dziś dzień wolny i nic przez ten deszcz nie mogę podziałać
Piwonie
obrazki włoskie mam je kilka lat ale nigdy mi niezakwitły Ale z liści też ładnie wyglądają
Aniu jestem w szoku, u Ciebie wiosna dużo szybciej, już prawie kwitnące tulipany, szafirki, u mnie jeszcze chwilę na takie widoki trzeba czekać. Kupiłam 3 jarząbki Autumn Spire Flanrock, 1 Amanogawe, 1 derenia Milky Way, Palibina na pniu i 2 malutkie fortegille. Dzisiaj niedawno skonczylismy sadzić.