Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:17, 04 kwi 2014

Do góry
Joaska napisał(a)
Dziewczyny zachorowałam na brzozy.... w rabacie rozchodnikowo-rozplenicowej je widzę...3 sztuki .... no i wczoraj "przejazdem " byliśmy w Kostomłotach i som,....piękne .....w 2 ch rozmiarach no i ten większy oczywiście biały pieniek miał ..... ale cena ... ja nie wiem .... zbankrutuje .... bo wydatki ogrodowe rosną ... tu cisy vel choina na ogrodzenie ..... o ogrodzeniu docelowym nie wspomnę ..... no nie wiem,lamp do chałupy nie kupię , będą kable i żarówki .... chyba że te mniejsze kupić i czekać lat ileś tam na białe pnie .... oj gdybym ja wiedziała, że brzozy będę chciała to bym te małe ze 3 lata temu kupiła i już by były wielkie!

Pnie bieleją po dwóch latach...ponoć Ja na swoich widzę, że od dołu już coś się zaczyna dziać.
I szybko rosną...więc długo czekać nie będziesz musiała.

Brzozy, rozplenice i rozchodniki mówisz???? Hehehe...A mi wyspę odradza.... cwaniak
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:27, 04 kwi 2014

Do góry
Dziewczyny zachorowałam na brzozy.... w rabacie rozchodnikowo-rozplenicowej je widzę...3 sztuki .... no i wczoraj "przejazdem " byliśmy w Kostomłotach i som,....piękne .....w 2 ch rozmiarach no i ten większy oczywiście biały pieniek miał ..... ale cena ... ja nie wiem .... zbankrutuje .... bo wydatki ogrodowe rosną ... tu cisy vel choina na ogrodzenie ..... o ogrodzeniu docelowym nie wspomnę ..... no nie wiem,lamp do chałupy nie kupię , będą kable i żarówki .... chyba że te mniejsze kupić i czekać lat ileś tam na białe pnie .... oj gdybym ja wiedziała, że brzozy będę chciała to bym te małe ze 3 lata temu kupiła i już by były wielkie!
Początki w Kruklandii 22:21, 03 kwi 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
OK, mój projekt

Jak już mają być brzozy, to dałabym je na poszerzoną rabatę, ale wiem, że Ty chcesz te swoje zakamarki mieć .

No co ja zrobię, że lubię ścieżki i zakamarki i drzewa na środku???

Jutro ostatni raz będę biegać ze sznurkiem czy wężem i spróbuję z tym kółkiem coś pomyśleć... ostatni raz! hue hue
Początki w Kruklandii 22:18, 03 kwi 2014

Do góry
OK, mój projekt

Jak już mają być brzozy, to dałabym je na poszerzoną rabatę, ale wiem, że Ty chcesz te swoje zakamarki mieć .
Początki w Kruklandii 21:49, 03 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dlatego ja bym rabatę poszerzyła bez żadnej nery czy płucka ,posadziła brzozy i kulki w nich .
Mam jakieś uprzedzenie do wysp czy podrobów ,rabata to rabata ,aligancka

Ale się nie da tak... no nie da...
Początki w Kruklandii 21:09, 03 kwi 2014

Do góry
Dlatego ja bym rabatę poszerzyła bez żadnej nery czy płucka ,posadziła brzozy i kulki w nich .
Mam jakieś uprzedzenie do wysp czy podrobów ,rabata to rabata ,aligancka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:40, 03 kwi 2014

Do góry
noemi napisał(a)
Magnolie teraz czarują, są piękne Marzenko widziałaś nową odsłonę nasadzeń przy CH Magnolii ? … same kule, magnolie , brzozy i cisy … można się zapatrzeć i nie zjechać na czas z ronda
u mnie właśnie przeszła pierwsza burza

Madziu takie nasadzenia były tam od zawsze. Traz z powodu budowy przesadzili je na rondo. Moja rabata kuchenna jest nią zainspiraowana. Chyba mypuszę sie wybrać na zakupy

U mnie grzmi... A ja godzine podlewałam..... EMA5
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:34, 03 kwi 2014

Do góry
Magnolie teraz czarują, są piękne Marzenko widziałaś nową odsłonę nasadzeń przy CH Magnolii ? … same kule, magnolie , brzozy i cisy … można się zapatrzeć i nie zjechać na czas z ronda
u mnie właśnie przeszła pierwsza burza
U Oci ... 20:31, 03 kwi 2014

Do góry
Teraz mój dylemat. Miejsce na brzozy + ognisko.

Myślałam aby rozmieścić to w lewym rogu. Najlepszym rozwiązaniem byłoby tu półkole i po sprawie. Tylko, że mi koła, półkola nie pasują. Trzeba by to w jakimś kwadracie lub prostokącie umieścić wysypanym kamykami.

Zdjęcie kiepskiej jakości ( pod słońce) i power point mi nie działa.

Planowałam początkowo zrobić identycznie jak ma Gabisia, ale zabierze mi to za dużo miejsca, dlatego chce umieścić to jednak w rogu.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:16, 03 kwi 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Trawnik rzeczywiście pięknie już podrósł
A kula i brzozy - no bjjjjutifullll!
A graby bym ciachnął....nawet mimo płakania - niech się zagęszczają od razu

Trawka cudnie zielona wschodzi
W tym roku nawoziłam florowitem do trawników.
Zobaczymy jak się spisze…

Sebku, dzięki za sugestię - ciachnę!
Kondziowy ogrod cz II 20:00, 03 kwi 2014

Do góry
iwona_synoradzka napisał(a)
Witam
Zauważyłam na Twoich zdjęciach brzozy i wrzosowisko - piękne!
Taki zakątek u mnie w ogrodzie mi się marzy.
to trzeba wykonać hi hi hi
Kondziowy ogrod cz II 18:53, 03 kwi 2014

Do góry
Witam
Zauważyłam na Twoich zdjęciach brzozy i wrzosowisko - piękne!
Taki zakątek u mnie w ogrodzie mi się marzy.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 18:27, 03 kwi 2014

Do góry
Trawnik rzeczywiście pięknie już podrósł
A kula i brzozy - no bjjjjutifullll!
A graby bym ciachnął....nawet mimo płakania - niech się zagęszczają od razu
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:44, 03 kwi 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)
W sumie nie mam co pokazywać, bo jeszcze nic w tym miejscu nie ma, ale posadziłam dwie brzozy.
Kula będzie w innym miejscu jednak, a tutaj trawowisko plus coś - ale jeszcze nie wiem co….

Za brzozami posadziłam zaczątki żywopłotu grabowego i wyjątkowo jak na mnie, wybrałam wariant oszczędnościowy i sadzonki po 3 złote.
i tutaj pytanie - CZY JA MOGĘ GO JESZCZE PRZYCIĄĆ?????
Czy muszę czekać do czerwca?

Wiem, że żywopłot jest za blisko płota, ale ryzyk-fizyk, zobaczymy co będzie jak już go nie będę mogła od ogrodzenia przycinać.
Eksperyment taki.

Gabi jakie to brzozy????
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 15:50, 03 kwi 2014

Do góry
W sumie nie mam co pokazywać, bo jeszcze nic w tym miejscu nie ma, ale posadziłam dwie brzozy.
Kula będzie w innym miejscu jednak, a tutaj trawowisko plus coś - ale jeszcze nie wiem co….

Za brzozami posadziłam zaczątki żywopłotu grabowego i wyjątkowo jak na mnie, wybrałam wariant oszczędnościowy i sadzonki po 3 złote.
i tutaj pytanie - CZY JA MOGĘ GO JESZCZE PRZYCIĄĆ?????
Czy muszę czekać do czerwca?

Wiem, że żywopłot jest za blisko płota, ale ryzyk-fizyk, zobaczymy co będzie jak już go nie będę mogła od ogrodzenia przycinać.
Eksperyment taki.
Początki w Kruklandii 14:31, 03 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

HMMMM!!!
to sadź te brzozy na środku!
tylko zrób wysepkę a nie nerę

Hahahaha.... ale mnie rozbawiałaś!!!!
Dobra...postaram się żeby wysepka była...wysepką a nie nerą, ani płuckiem, ani żadnym innym podrobem

Za godzinę powinnam iść sadzić Słonko nawet jakieś wyszło....ale pewnie zajdzie przez godzinę. Na moje nieszczęście oczywiście
Początki w Kruklandii 14:27, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

ALe ja lubię właśnie drzewa na środku. Jakbym mogła to bym w lesie mieszkała
Po co mi wyspa....jak będzie plaskata?
Robię wyspę, żeby mieć więcej miejsca dla drzew, żeby trochę pomniejszyć tę patelnię, którą teraz mam.

Wrzoścom w rogu za ciemno. A róże??? Róże nie dla mnie

HMMMM!!!
to sadź te brzozy na środku!
tylko zrób wysepkę a nie nerę
Początki w Kruklandii 14:23, 03 kwi 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

To tym bardziej sadziłabym drzewa wysokie w rogu a nie na środku. Bezpieczniej, jak coś Ci się odwidzi. Ja jestem za laskiem w rogu rabaty, zostaw tam świerki, brzozy i trawy, wrzośce...
no i ławeczka...

a jak się upierasz dodatkowo na jakiś organ wewnętrzny, to posadź coś niższego, takie, żeby można było ewentualnie przesadzić za jakiś czas, jak się znudzi.

zród np rabatę z miskantami lub róże w żywopłocie bukszpanowym, ....

ALe ja lubię właśnie drzewa na środku. Jakbym mogła to bym w lesie mieszkała
Po co mi wyspa....jak będzie plaskata?
Robię wyspę, żeby mieć więcej miejsca dla drzew, żeby trochę pomniejszyć tę patelnię, którą teraz mam.

Wrzoścom w rogu za ciemno. A róże??? Róże nie dla mnie

Początki w Kruklandii 14:16, 03 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

No ja wiem, że będę zmianiać....ale drzew to chyba nie będę przesadzać???
Chociaż kto wie...ze mną to nie wiadomo

To tym bardziej sadziłabym drzewa wysokie w rogu a nie na środku. Bezpieczniej, jak coś Ci się odwidzi. Ja jestem za laskiem w rogu rabaty, zostaw tam świerki, brzozy i trawy, wrzośce...
no i ławeczka...

a jak się upierasz dodatkowo na jakiś organ wewnętrzny, to posadź coś niższego, takie, żeby można było ewentualnie przesadzić za jakiś czas, jak się znudzi.

zród np rabatę z miskantami lub róże w żywopłocie bukszpanowym, ....
Początki w Kruklandii 14:06, 03 kwi 2014

Do góry
To zostawiam trzy brzozy na wyspie...ale ją powiększę jeszcze.
A w rogu zostaje jodła balsamiczna i ławka i obok modrzew pendula... i takie tam inne pierdoły...

Chyba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies