Biały jest trochę mało wiosenny, moje chłopaki ciągle głosują za żółtym ale nie mogę się zmusić (chociaż w tym roku sa zółte bratki
Nad górką ciągle się zastanawiam. Początkowo chciałam tam zrobić ekran z cisów ale jakoś widzi mi sie tam większa ściana, szkielet. Jak na razie obstawiam serby, mam 2 u siebie i bardzo je lubię.
Myślałam zeby posadzic 2 może 3. Na ich tle magnolia gwiazdzista bedzie sie ładnie prezentować.
Mój drugi typ to choiny kanadyjskie.
Sylwia,
Brzozy już zastaliśmy w ogrodzie. Posadzili je poprzedni wóaściciele. Jak już pisałam moja sąsiadka chce żebym je wycięła, bo jej śmiecą. A one przecież dają taki ażurowy cień.
Magnolia kwitnie chwilę a potem będzie chyba ciemno (bo chyba to zacieniony zakątek?). Nieśmiertelne ogrodowiskowe hortensje Limki kwitną od ok połowy lipca na zielono/biało. Może róże okrywowe (mało wymagające) .....
Moje brzozy tez juz były na tej działce i nigdy niepozwole zeby znikneły bardzo je lubie daja niepowtarzalny klimat
Ty mozesz przyciac im gore to niebeda tak smiecic i nie beda przeszkadzac sasiadom
pozdrawiam
Kwitnie pierwsza, jak wszystko jeszcze śpi
Zakątek rzeczywiście ma wschodnie i późne popołudniowe słońce. Z tego powodu brałam pod uwagę choiny kanadyjskie bo są bardziej ażurowe.
Mam w zanadrzu 2 hort. nie limki, jakieś inne aIe nie pamiętam jak sie nazywaly (ale podobne)
Tylko te moje juz sa straaaaasznie wysokie.
Podcinam gałęzie od dołu. Na szczeście u sąsiadów rosnąl tuje - co prawda nie cięte - więc dużych prześwitow nie ma