Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Majowo nie tylko w maju

Majowo nie tylko w maju

Mila 18:08, 06 maj 2014

Selly napisał(a)

Przepiękne zdjęcia

Selly, dziekuję. Wszystkie zdjęcia robię telefonem, to bardzo przyśpiesza ogrodowiskowanie
Mila 18:43, 06 maj 2014

EdytaB napisał(a)
Cudny tem biały, przymierzam się do takiego na wiosnę 2015, a zestawienie różu z żółtym boskie , mialam kiedyś takie i się zachwycałam.
Co z górką? Masz już plan?

Biały jest trochę mało wiosenny, moje chłopaki ciągle głosują za żółtym ale nie mogę się zmusić (chociaż w tym roku sa zółte bratki

Nad górką ciągle się zastanawiam. Początkowo chciałam tam zrobić ekran z cisów ale jakoś widzi mi sie tam większa ściana, szkielet. Jak na razie obstawiam serby, mam 2 u siebie i bardzo je lubię.
Myślałam zeby posadzic 2 może 3. Na ich tle magnolia gwiazdzista bedzie sie ładnie prezentować.
Mój drugi typ to choiny kanadyjskie.

Liczę na wasze podpowiedzi w kwestii górki
Mila 18:50, 06 maj 2014

mynarka napisał(a)
u ciebie tez jest bardzo ładnie
widze brzozy w oddali u siebie tez mam ale w zeszłym roku obciełam czubki i czekam az sie ładnie zazielenia (mam do nich sentyment)
pozdrawiam

Sylwia,
Brzozy już zastaliśmy w ogrodzie. Posadzili je poprzedni wóaściciele. Jak już pisałam moja sąsiadka chce żebym je wycięła, bo jej śmiecą. A one przecież dają taki ażurowy cień.
EdytaB 19:09, 06 maj 2014

Magnolia kwitnie chwilę a potem będzie chyba ciemno (bo chyba to zacieniony zakątek?). Nieśmiertelne ogrodowiskowe hortensje Limki kwitną od ok połowy lipca na zielono/biało. Może róże okrywowe (mało wymagające) .....
mynarka 19:32, 06 maj 2014

Moje brzozy tez juz były na tej działce i nigdy niepozwole zeby znikneły bardzo je lubie daja niepowtarzalny klimat
Ty mozesz przyciac im gore to niebeda tak smiecic i nie beda przeszkadzac sasiadom
pozdrawiam
Mila 19:33, 06 maj 2014

Kwitnie pierwsza, jak wszystko jeszcze śpi
Zakątek rzeczywiście ma wschodnie i późne popołudniowe słońce. Z tego powodu brałam pod uwagę choiny kanadyjskie bo są bardziej ażurowe.
Mam w zanadrzu 2 hort. nie limki, jakieś inne aIe nie pamiętam jak sie nazywaly (ale podobne)
Mila 22:41, 06 maj 2014

mynarka napisał(a)
Moje brzozy tez juz były na tej działce i nigdy niepozwole zeby znikneły bardzo je lubie daja niepowtarzalny klimat
Ty mozesz przyciac im gore to niebeda tak smiecic i nie beda przeszkadzac sasiadom
pozdrawiam

Tylko te moje juz sa straaaaasznie wysokie.
Podcinam gałęzie od dołu. Na szczeście u sąsiadów rosnąl tuje - co prawda nie cięte - więc dużych prześwitow nie ma
Mila 21:08, 07 maj 2014

Dojechał..... mój wymarzony

Buczek jak ta lala
mynarka 23:43, 07 maj 2014

Piekniusi
Selly 08:06, 08 maj 2014

NO, na prawdę piękny okaz. Gdzie go wsadzisz ?