Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Anulajda w raju 23:36, 28 kwi 2016

Do góry
Chyba wiem gdzie posadziłam ale na 100% powiem po week-endzie
Jakie bys nie miała te rabaty i tak mam mniejsze od Twoich
A te jałowce to nie jak takie zwykłe rosną tylko w formie kulistej bardziej?
Też mam fastigiatę ... ale nie wiem czy czasem go nie przesadzę
Na Łowieckiej 23:36, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ja płukałam wywarem z pokrzyw włosy

Ja też Tak samo jak wiele miesięcy wcierałam w nie sok z czarnej rzepy. Śmierdzi to to okrutnie ale efekty warte są cierpienia. Żadne gotowe kosmetyki z rzepą nie dały takich efektów jak świeżo wyciśnięty sok.
Na Łowieckiej 23:33, 28 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)

I co? jakiego efektu należy się spodziewać ?

wzmocnienia włosów wtedy to działało teraz ... sama nie wiem chyba nie mam czasu
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:31, 28 kwi 2016

Do góry
A jeszcze chciałam zapytać czy rozplenice u Ciebie ruszyły? bo ja o swoje zaczynam się martwić ... w sumie to tylko one i zawilce się nie popisały
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 23:29, 28 kwi 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)

Ten wielki ma z 10 lat, w tamtym roku był własnie przesadzony na to miejsce. Na pewno Twoje się przyjmą. Wiadomo jakie było lato, upały przez miesiąc i susza przez 3. A rośnie i nic mu nie jest

To mnie uspokoiłeś
Ogólnie YM a co do hortek właśnie?
Anulajda w raju 23:26, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ty masz duże rabaty ... jednak więcej miejsca A tulipanowca masz zwykłego czy fastigiatę? Patrzę na Twoje zimozielone i dochodzę do wniosku, że one sa jednak bardzo potrzebne w ogrodzie - robią naprawdę dużą robotę Muszę o nich pomyśleć jeszcze w jednym miejscu

PS I co to jest za żurawkami?
PS Wiesz co? pytałaś mnie o Elegant Lady i powiedziałam Ci, że ich nie mam a ... wczoraj przejrzałam moje notatki dot cebulowych i ... okazuje sie, ze posadziłam 56 sztuk!!! tylko zabij ... nie wiem gdzie? Ale jestem zakręcona

Już Ci odpowiadam Zakręcona hehe.... ale też tak miałam wsadziłam tulipany i w ferworze sadzenia nie zapisałam jakie
Rabaty wyglądają na duże ale uwierz brakuję miejsca, ta pokazana to zdjęcie z zeszłego roku jest rogowa to może sprawiać wrażenie dużej,teraz już tak nie wygląda
Tulipanowiec to fastigiata a za żurawkami rosną jałowce limeglow
Na Łowieckiej 23:25, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

I co? jakiego efektu należy się spodziewać ?
Na Łowieckiej 23:25, 28 kwi 2016

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:01, 28 kwi 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Chciałam napisać, że byłam wczoraj po bukszpany ale widzę, że Ty już po zakupach
Moje źródło też jest w tej chwili częściowo wstrzymane, na około rok, dwa bo młode muszą podrosnąć i się zagęścić. Poza tym prawie wszystkie bukszpany w mszycach.. Prosiłam tą Panią, żeby stożki wyprowadzała bo ma większość kulek. Takie mniejsze można jeszcze kupić. No ale takie wielkie jak kupiłaś to by musiała z prywatnych zasobów wykopać. Aż ciekawa jestem czy by się zgodziła. Może za dobrą cenę? Ile dałaś za swoje? Ja nie miałam kasy więc przywiozłam tylko jeden stożek i dwie kulki. Po resztę może pojadę jeszcze w połowie maja.

Taka okazja się trafiła więc trudno było nie skorzystać
Idę zobaczyć czy są u Ciebie zdjęcia nowych nabytków ...
cena na priv
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 28 kwi 2016

Do góry
Luteczka napisał(a)
Reniu, szkoda, że Cię w sobotę nie będzie

a mirabelkę też sobie posadziłam, taki sentyment z dzieciństwa

Bez ławeczek we wgłębniku też kiedyś do Ciebie zajadę bo mi się bardzo podoba twój ogród a nie ma to jak na żywo oglądać

Ja też zapraszam na kawkę

Miłe , to co piszesz serdecznie zapraszam a za zaproszenie dziękuję i na pewno skorzystam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 28 kwi 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Te świdośliwy na prawdę duże są i ładne. Bardzo bardzo mi się podobają. Muszę poważnie się zastanowić czy wsadzić u siebie klona na pniu czy może jednak ŚŚ.

A jedno i drugie się nie zmieści?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 28 kwi 2016

Do góry
Agatek napisał(a)

no faceci już tak mają, że najpierw dla zasady są na nie a później podoba im się

Ja musiałam to oczami wyobraźni widzieć a on naocznie żeby się do tego przekonać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 28 kwi 2016

Do góry
as226 napisał(a)
Kochana wow, cudownie pozdrawiam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:52, 28 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Niesamowity ten wgłębnik!

Dziękuję Marzenko
Trochę pracy nas jeszcze czeka ale na pewno jest już bliżej końca
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 28 kwi 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Tu się nie ma co śmiać. Sama mam mirabelki i też myślę o założeniu z nich żywopłotu. Wysieję spady do rowku i powinno zadziałać Mam miłe wspomnienia z tymi śliweczkami. Jak byłam mała to mieliśmy pod blokiem sad. Pewnie taki zdziczały bo prawie same mirabele tam rosły. Ile to się życia tam spędzało! A potem jakaś mądra głowa wymyśliła że to idealne miejsce dla rekreacji dla mieszkańców i... wycięli wszystko, teren zrównali i założyli"park". Nie widziałam nikogo na tej pustyni pośród metrowej wielkości patyczków... Ech to uszczęśliwianie ludzi...

Ale za to teraz możesz sobie u siebie stworzyć taki sad mirabelkowy z takim aerałem to nawet dużo większy niż ten z blokowiska
Ogród z pergolą 22:12, 28 kwi 2016

Do góry
Nie widzę dobrze, ale wydaje mi się, ze fajne te obeliski będą
RH zrób wg receptury Bogdzi
Hortki podlewaj ... bo pamiętasz? mi też wydawało się, że za sucho jest ... grujeczniki również i nowe drzewa Upierdliwe to jest ... ale na początku trzeba i już
Moja codzienność - ogród Oli 21:26, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Pięknie Olu jest u Ciebie Nowa rabata jest fajną kontynuacją ... graby duże zieloniutkie Sesleria robi kolor na rabatach. Jaką korę kupiłaś (jeśli możesz zdradzić)?
A ten widok na ściankę i altanę ... extra
Równiutko, czyściutko, a przy tym rośliny zadbane ... i chyba nie odnotowałaś strat po zimie?
Brawo

yyy kora od Małej Mi nie pamietam producenta, poprzednia była z drew-kor czy jakoś tak

straty po zimie hmmmm
dwie stipy
miskanty cabaret za stożkami nadal śpią...
brązowe trawy też pod znakiem zapytania..
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:48, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Podziwiam za donice i kule
Korci mnie zrobić taką kule tylko skąd tu taki klosz załatwić a najlepiej trzy?
wysłać Ci?
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:29, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Czytam, ze u Ciebie pogoda nie teges ... u mnie z rana było też nieciekawie ale teraz już słonko pięknie przygrzewa Od razu żyć się chce
Słoneczka dużo życzę i miłej zabawy
trochę padało i po deszczu też zrobiła się trochę ładniej - mam nadzieję, że do weekendu się wypogodzi, bo mam plany ogrodowe
Moja "przyziemna" :) pasja 19:47, 28 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

z potencjałem

Mam nadzieję, że coś fajnego wyjdzie .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies