Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 19:42, 28 kwi 2016

ivo napisał(a)
Jagódko u mnie to samo niby slońce takie ciepłe ale jak zawiało to masakara- jakby z Syberii Ładne to zdjęcie z tej szerszej perspektywy Jak skończysz murki będzie super !

U mnie dziś słonecznie było dość długo, ale nadal zimno, straszny wiatr.

Powoli postępują przygotowania przed tynkowaniem ściany, a mianowicie usuwanie winorośli. Niestety nie mogę pomagać, bo się leczę w ciepłym domu, wyszłam tylko na 15min kilka zdjęć zrobić.
Jagodaa 19:44, 28 kwi 2016

MartaR napisał(a)
witam .podpatruje i kibicuje. Pomysly swietne a w jakim celu to obnizanie systemu korzeniowego ?

Dziękuję.

Aby drzewko mogło rosnąć w płaskiej doniczce i pewnie też to przyczynia się do karłowacenia.
Jagodaa 19:44, 28 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Jagódka Ty to dobra jestes w redagowaniu ...profeska

Jagodaa 19:45, 28 kwi 2016

miss_house napisał(a)
...oj, jaki ciekawy wątek kiedyś na discovery leciała seria GrandDesigns o projektach z polotem... lubiłam to oglądać. Teraz tv nie mam... ale do Ciebie z chęcią będę zaglądać Powodzenia!

Ja uwielbiałam Wielkie Projekty . Szkoda, że mój do takich nie należy .
Jagodaa 19:46, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)

U mnie niestety taka sama sytuacja

Dziś już widziałam, że lekko pękają .
Jagodaa 19:47, 28 kwi 2016

ren133 napisał(a)

z potencjałem

Mam nadzieję, że coś fajnego wyjdzie .
Jagodaa 19:47, 28 kwi 2016

polinka napisał(a)
Jagoda, u Doorenbosów to normalne, że tak pózno pojawiają się liście?

Raczej tak, u wszystkich jeszcze śpią. Nawet to tak nie przeszkadza, bo one bez liści też pikne .
Jagodaa 19:51, 28 kwi 2016

beta napisał(a)
Jagoo...super się zapowiada c.d tej betonowej donicy ...i rozmarzyłam się jak wspomniałaś o deskach a,la leżanka na niej
czytam, że kręgosłup niedomaga...współczuję...ale trzymam kciuki...będzie dobrze...tylko nie forsuj się zbytnio...
buziaki

A tak sobie tam czasem leżałam w niewygodzie na ławce i teraz siedząc i myśląc stwierdziłam, że może lepiej pod tym daszkiem zamiast schowka na drewno zrobić właśnie leżankę z poduchami, pewnie nie od razu będzie tak przytulnie i z wszystkimi detalami, ale stopniowo się uda .

Dbam, jestem w domu na l4, leżę, siedzę dużo mniej, chodzę, staram się rozruszać mięśnie, bo od jutra już niestety długie godziny w pracy. Odpukać, uelastyczniłam się przez ten 3-dniowy czas.
Jagodaa 19:54, 28 kwi 2016

bdan napisał(a)
Jagoda przychodzę z rewizytą, chętnie by się przycupneło, zeby poobserwować, ale u Ciebie tez ziąb. Dbaj o ten swój kręgosłup, boto nie sa żarty. Ja dzisiaj robię wolne od prac na dworze, bo rozchorowac się można, więc odpuszczam i na forum siedzę. Mąż ja wróci to na pewno będzie marudził, że sam tam walczy a ja nic nie robię.

Choć mu tłumaczę, że siedzenie na ogrodowisku jest dla mnie pracą, bo tu powstaje często mój ogród, i po 8 godzina pracy przy komputerze, też mi komputer i oczy dają się znać, to ta argumentacja nie przemawia

Danusiu, ja często reprymendę dostaję, że od jednego komputera wracam do drugiego, ale zawsze mnie ciągnie na Ogrodowisko, bo przecież tyle się tu dzieje , odrywam się od codzienności, ale niestety zdrowe to nie jest .
lindsay80 19:56, 28 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)

Raczej tak, u wszystkich jeszcze śpią. Nawet to tak nie przeszkadza, bo one bez liści też pikne .

U mnie już się pojawiły pierwsze listki, ale na 5 brzóz 3 z listkami a 2 opóźnione, dziwne bo na jedne rabacie rosną.

Zdrówka życzę, dobrze, że już jutro piątek, to znowu w weekend odpoczniesz i w końcu ciepełko do nas zmierza.