Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Mój 4 arowy azyl... 22:42, 11 lip 2013

Do góry
O świetna stronka, teraz bardzo mi się przyda dziękuje.
No z liliami bawie się już od 6 lat więc troszke się nauczyłem na własnych błędach i niewiedzy.
Jak na razie tylko raz 3 lata temu straciłem 30 cebulek na jednej rabacie przez jakąś dziwną chorobe grzybową, do dzisiaj nie wiem co to było mimo, że reszta lili na innych rabatach miała się bardzo dobrze.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:34, 11 lip 2013

Do góry
Kulki tak idealne, że wyglądają jakby strzyżone były komputerowo Perfekcja.
Czy ta lawenda gigant to z jednej rośliny czy z kilku posadzonych obok siebie
O ile dobrze widze to nowe żurawki Obsidian, w słońcu nie powinno być z nimi żadnego problemu.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 11 lip 2013

Do góry
To się zagapiłem 5 dni i już 25 stron do nadrobienia.

Fotki z piętra mnie powaliły, dla mnie ideał, cudo.
Powtarzam się, ale jestem ogromnie zachwycony i to taki efekt w zaledwie 3 lata.
Przyjazny ogród 22:26, 11 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj Mariusz
Świetną masz kolekcje liliowców i to w takich ilościach. NIesamowity widok.
Niezła rabatka z irysami w przyszłym roku będzie co podziwiać.
Nowe rabaty powstały w ekspresowym tempie, gdybym ja miał tyle miejsca

To nie jest dużo miejsca, wydaje się, nieco ponad 20 arów ogródka, to nie ma się gdzie rozpędzić, ale jest jeszcze drugie raz tyle przylegającego pola uprawnego, tak więc perspektywy poszerzania upraw roślin ozdobnych są, i dobrze...
Mój 4 arowy azyl... 22:22, 11 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękna juka
Czy Grandiflora jest wysoka ??

Co do lili to już kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem, że po przekwitnięciu trzeba ściąć przy ziemi co jest błędem bo cebula nie będzie mogła się tak dobrze odbudować po kwitnieniu i zamiast być coraz większa może marnieć z roku na rok. Po kwitnieniu powinno usunąć się nasienniki i lilie zostawić do momentu, aż zaczną żółknąć. Przesadzać powinno się co 3-4 lata i nalepiej własnie robić to jesienią we wrześniu i na początku października. Przesadzanie po kwitnieniu nie jest zalecane co znam z autopsji

W tym roku juki mało pędów wypuściły, bo w bezśnieżną zimę sporo rozet przemarzło i teraz stopniowo się odnawiają. Niedługo wstawię kolejne fotki tych, co zaczynają kwitnąć
Grandiflorę mam od jesieni, to niewielki jeszcze krzaczek. Mam ją pierwszy raz i jeszcze nic o niej nie wiem. Chyba tylko to, co wycztałam w necie A jest ponoć wielka! Zobacz tu:http://hydrangeas.blogspot.com/search/label/Grandiflora%20pan.

Za informacje o liliach dzięki Nie mam zbyt wielkiego z nimi doświadczenia. A z lilią królewską nieustający kłopot
Przyjazny ogród 22:18, 11 lip 2013

Do góry
Witaj Mariusz
Świetną masz kolekcje liliowców i to w takich ilościach. NIesamowity widok.
Niezła rabatka z irysami w przyszłym roku będzie co podziwiać.
Nowe rabaty powstały w ekspresowym tempie, gdybym ja miał tyle miejsca
Liliowiec - Hemerocallis 22:13, 11 lip 2013

Do góry
Exotic Treasure

Siewka

Scary Mary

Siewka
Mój kawałek raju II 22:07, 11 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Rozwar już kwitnie?? Moje to jeszcze daleko w lesie.
Piękne liliowce

Łukasz rozwary kwitną już 2 tydzień ale może u mnie cieplej
Mój kawałek raju II 22:05, 11 lip 2013

Do góry
Rozwar już kwitnie?? Moje to jeszcze daleko w lesie.
Piękne liliowce
Mój 4 arowy azyl... 22:04, 11 lip 2013

Do góry
Piękna juka
Czy Grandiflora jest wysoka ??

Co do lili to już kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem, że po przekwitnięciu trzeba ściąć przy ziemi co jest błędem bo cebula nie będzie mogła się tak dobrze odbudować po kwitnieniu i zamiast być coraz większa może marnieć z roku na rok. Po kwitnieniu powinno usunąć się nasienniki i lilie zostawić do momentu, aż zaczną żółknąć. Przesadzać powinno się co 3-4 lata i nalepiej własnie robić to jesienią we wrześniu i na początku października. Przesadzanie po kwitnieniu nie jest zalecane co znam z autopsji
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:56, 11 lip 2013

Do góry
Ostatnio strasznie dużo zdjęć robie Codziennie przed śniadankiem zwiady co dzisiaj zakwitło .

Ostatnio cały czas coś przesadzam i zmieniam. Nie są to duże zmiany, ale ważne, że wygospodarowałem sobie miejsce na dwie hortensje. Muszę się troszke więcej dowiedzieć na ich temat.
Kolejne dwa jałowce poszły won z rabat, bardzo nie lubie tych iglaków.

To kilka żółciutkich żurawek na początek
Electra

Lime Marmelade

Pear Crisp

Delta Dawn

Żuraweczka Sunrise Falls
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 11 lip 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)

To prawdziwe szleństwo. A te wyjątkowo mi się podobają.
Pozdrawiam

Mnie rózwnież zachwyciły, kwitną pierwszy raz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:47, 11 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Łukasz wpadłam na liliowe szaleństwo pooglądać no ładniutkie u mnie też jest teraz szał codziennie coś nowego zakwita i liliowce powtarzają co do jednorocznych kompozycji zaglądaj do naszej Danusi pozdrawiam

Już myślałem, że zaczęło się na dobre, ale liliowce postanowiły troszke zwolnić i musze czekać
Już znalazłem kilka ciekawych kompozycji u Danusi. W przyszłym roku trzeba zrobić kilka, ale porządnych kompozycji, a nie jak teraz pełno byle czego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:45, 11 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Lilie i liliowiec. cudne , Takiego liliowca cudnego jeszcze nie widziałam ale lilie w tej ilości robią również niesamowite wrazenie. Masz racje ze tu mozna do woli z ludzmi pogadac o roślinkach co w realu i innym środowisku jest dosc trudne.Pozdrawiam serdecznie.

Kwiaty bardzo dziękują Z tego liliowca zrezygnowałem składając zamówienie w zeszłym roku, ale dostałem go w gratisie i bardzo mnie to cieszy bo ma piękne kolory.
Chciałbym mieć więcej takich plam lili, ale niestety nie na moim małym terenie i chęci posiadania wieeeelu odmian
Mój kawałek raju II 18:57, 11 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wszystkie kwiaty piękne Aniu, ale mnie najbardziej zachwycił ten różowy powojnik.
Jest przecudny Jaka to odmiana??
Łukasz to Ville de Lyon, bardzo obficie kwitł był olbrzymi którejś zimy mi mocno zmarzł, chciałam wywalić, ale zobaczyłam, że korzenie żywe więc przesadziłam i odbił, kwitnie 2 rok, po przemarznięciu
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:48, 11 lip 2013

Do góry
Sebek - muszę w pierwszej kolejności uporządkować gruz pobudowlany z części rabaty brzózkowej jak nie będzie deszczu to się za to dzisiaj biorę

Polichlorek
- również nie mogę się doczekać .... przebieram nogami i mam nadzieję , że deszczu już dzisiaj nie będzie to zabiorę się za sprawę

Agnieszka
- a tak mi się nic nie chciało .... impuls przyszedł nadle .... pomysły wcześniej były .... teraz tylko działać

Malkul
- wreszcie widzę buzię od wiosny trawnik musi sobie radzić sam .... jest mocno zniszczony a momentami go wogóle nie ma ... stan opłakany jednym słowem .... Do tej pory zwalczałam wszystko na trawniku Staranem lub Fernando .....pomagało jak będę w swoim sklepiku to zapytam o jakiś inny lepszy specyfik lub sąsiada jak spotkam bo wymienił na inny specyfik i również z dobrym skutkiem działa

Luki - dzisiaj odwiedziłam jedno miejsce ..... jednak masz rację i się da .... dzisiaj ponownie dosiadam do rysunków .... zainspirowałam się po dzisiejszej wizycie tym ...

Mój kawałek raju II 09:57, 11 lip 2013

Do góry
Wszystkie kwiaty piękne Aniu, ale mnie najbardziej zachwycił ten różowy powojnik.
Jest przecudny Jaka to odmiana??
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:47, 10 lip 2013

Do góry
Pomysł z lustrem w gabionie bardzo ciekawy i myśle, że jednak wykonalny. Nie jestem pewien czy chodzi o wsadzenie lustra do kosza gabionu czy zamocowanie na koszu, ale przy użyciu odpowiedniej ramy na lustro powinno to być możliwe.
Chyba, że źle myśle Bardzo mnie to teraz zaintrygowało i czekam na efekty kombinowania
Rododendronowy ogród II. 21:13, 10 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Znam tą piękną lilie, zapach jest przepiękny, ale mimo wszystko nie polecam wnoszenia do domu aż mdli od tej słodkości zapachu

Łukaszu nie biore ich do domu bo zapach zbyt mocny , czuc go nie tylko w ogrodzie ale i na ulicy.Szczerze mówiąc wolę kwiaty w ogrodzie niż w wazonie to tak jak ptaki na wolności a nie w klatce.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:22, 10 lip 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Piękne brzozy Z takimi wielkimi okazami efekt będzie powalający.

obyś miał rację przy nich będzie lustro .... właśnie od rana ślęczę nad rysunkami i myślałam , że da się wstawić w gabiona ale się nie da ..... kombinuję dalej ... zaraz mam naradę techniczną z M
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies