Bożenko, tulipany piękne, inne kwiaty również, kawiarenka urokliwa, wpraszam się na kawę.
A poza tym wyłaź z tego dołka, słońce, kwiaty, wiosna, głowa do góry i do przodu, pozdrawiam serdecznie
i radosnych, spokojnych świąt życzę.
Amanogawa, pierwszy rok kwitnienia w moim ogrodzie. Nie wiem dlaczego - strasznie trudno ją sfocić tak, by prezentowała się na zdjęciu choć trochę tak pięknie jak w realu…
Aaa zapomniałam Ci napisać Sylwuś, że o nasionach przy wizycie zapomniałam, ale wysiałam Ci ślaz Mystic Merlin.
O ile go będziesz chciała do swojej łąki.
Może jakby go tak wsadzić taką grupą np. 10 roślin, to da radę choć częśc?
Dziękuję
Ciężko to złapać, zdjęcie powyżej było z rana. A teraz dam z popołudnia. Te tulipany się otworzyły, a trawy falowały. Nie mogłem się napatrzeć
Tulipany Exotic Emperor jeszcze w pąkach
Tulipany Foxtrot mnie zaskoczyły, najpierw jasnozielone, potem coraz bardziej malinowe. W sumie nawet mi pasują. Wyglądały jak zatopione w tych trawach.
A tak jest w donicach "L" przy tarasie
Dwie rączki chwastów dalej i 2h palenia dotarliśmy do warstwy sprzed dwóch lat. Połowa spalona, jeszcze któregoś dnia powtórzymy, może.
Ale fajnie jest odgruzować działkę trochę. Rabata przy wejściu czystsza o podagrycznika (choć to bardzo nierówna walka). I góra ściętych miskantów, malin i jeżyn.
To dzisiejsze zakupy plus hosta z działki
Hakone muszę wykopać żeby je oczyścić bo przegrywają z chwastami
Deszcz na pewno potrzebny chociaż ciutek popadało kilka dni temu. Magnolia rośnie na rabacie po prawej stronie tarasu, w tej dalszej niższej części. Trochę dalej jest kratka z twoja trzmieliną coloratus. Przy okazji robienia zdjęć magnolii uwieczniłam mikrodywanik sangwinarii. Dzisiaj pięknie rozkwitła.
Bardzo ładne kwiaty z krepiny, na pewno będą pasowały do romantycznej altany. Deserek do zgapienia . Też robię, ale nie mam takich zdolności do upiększania jak ty.