Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mrokasia 14:23, 27 cze 2025

Haniaaaaa, pokaż swoje Aldeny
Gruszka_na_w... 13:09, 28 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Haniaaaaa, pokaż swoje Aldeny

Zdjęcia robione telefonem prawie w samo południe nie w pełni oddają to, co widzą moje oczy, ale bujność kwiecia dojrzeć można.

Trudno zrobić zdjęcie pojedynczemu krzewowi, bo wokół nich jest sporo innych roślin. U mnie rosną wraz z bordowolistnymi penstemonami i firletką omszoną. Później dochodzą zwykłe jeżówki, a jeszcze później astry.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 13:19, 28 cze 2025

Mniam!

Ja nie mogę uchwycić tego co wyczynia gaura.
Gruszka_na_w... 13:27, 28 cze 2025

LIDKA napisał(a)
Mniam!

Ja nie mogę uchwycić tego co wyczynia gaura.

Do uchwycenia subtelności i głębi trzeba mieć dobry aparat. Dla jakości zdjęcia ważne jest też dobre oświetlenie. W pełnym słońcu warto by było mieć aparat z możliwością założenia filtru. Za stara już jestem na takie inwestycje.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makao 15:37, 28 cze 2025

Kurcze myślałam że to prawoślaz już u Ciebie kwitnie a to róża. Fajna
Juzia 17:04, 28 cze 2025

Makao napisał(a)
Kurcze myślałam że to prawoślaz już u Ciebie kwitnie a to róża. Fajna

Też się przez chwilę głowiłam co to