Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Liliowo i kolorowo:) 21:00, 15 lut 2013

Do góry
Witaj Danusiu
Przeczytałam tytuł i wsoczyłam od razu do Ciebie
Lilie to też mój "odlot"
Ale daleko mi do Twojej kolekcjii! Pozdrawiam Cię serdecznie i będę zaglądaći podglądać

Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 19:00, 15 lut 2013

Do góry
Dziekuję Danusiu, pewnie dopiszę lilie do listy zakupów na wiosnę
Mieszczuch na wsi, czyli jak rodzi się i spełnia marzenie... 18:55, 15 lut 2013

Do góry
Odnośnie lilii, bo widziałam u Irenki.

Poczytaj tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/195-lilie-gwiazdy-letnich-rabat
Liliowo i kolorowo:) 18:53, 15 lut 2013

Do góry
mira napisał(a)
dziękuję za serduszka, te białe najbardziej mi się podobają
widzę że nie tylko lilie są Twoją specjalnoscią - róże piękne - czy na tym zdjęciu z biała różą jest też liliowa ? masz więcej zdjęć tej róży ?

pozdrawiam

Witam Mira! za tą białą różą z tyłu to są w pergoli w donicach wiszące surfinie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:47, 15 lut 2013

Do góry
Irenko, a dokupiłaś lilie w jakimś konkretnym kolorze czy kolorach do tej rabaty angielskiej, dobrze myślę? Czy był jakiś inny plan jeszcze?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:46, 15 lut 2013

Do góry
Witaj Irenko. Muszę popatrzeć na lilie, myślałam, źe jeszcze czas na zamawianie a tu już trąbicie, źe trzeba szybciutko
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 15 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Piękne lilie i liliowce, szczególnie ten pierwszy liliowiec. Gdzie zamawiałas lilie? Ja zamówiłam 49 ale ani jednej pełnej.

ten pierwszy wyjątkowy, ale jeszcze młody, potem będę się dzielić
rany, aż 49, no to ja nie tak dużo a miałam chęć na martagon, taki śliczny kolor, nowość
podaję stronkę
http://lilypol.pl/lilie-orientalne-pelne-c-58.html

Większosc lilii też kupiłam u nich -38szt w tym wszystkie lilie martagon oprócz pierwszej bo ją mam .
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:05, 15 lut 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne lilie i liliowce, szczególnie ten pierwszy liliowiec. Gdzie zamawiałas lilie? Ja zamówiłam 49 ale ani jednej pełnej.

ten pierwszy wyjątkowy, ale jeszcze młody, potem będę się dzielić
rany, aż 49, no to ja nie tak dużo a miałam chęć na martagon, taki śliczny kolor, nowość
podaję stronkę
http://lilypol.pl/lilie-orientalne-pelne-c-58.html
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:53, 15 lut 2013

Do góry
Ogródeczek jagody99 15:26, 15 lut 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Podziwiam piękny domek i ogródek przed nim! Lilie Star gazer! Cudowne, ale ono mocno pachną!

Haniu tak masz racje mocno pachna i wiecej ich na taras nie postawie czasami szczegolnie wieczorami
czulam sie jak w domu pogrzebowym ha ha ha
pozdrawiam i dziekuje za nazwe przynajmniej wiem jak sie nazywaja
Ogródeczek jagody99 14:18, 15 lut 2013

Do góry
Podziwiam piękny domek i ogródek przed nim! Lilie Star gazer! Cudowne, ale ono mocno pachną!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:18, 15 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Zajrzałam wczoraj na stronę cebule-kwiatowe.pl
Lubię ich za dobrej jakości towar, szybką wysyłkę i gratisy - zawsze
Mają teraz sporo nowości, w tym lilie martagon, niedrogie piwonie, ciemierniki (tez rozne odmiany, nie tylko helleborus niger), parę trawek...

naklikałam oczywiście, gratis wysyłka kurierska przy zakupach 200 zł... łapię się

Allium - Czosnek Siculum 5/+ 3 szt. 1.67 zł
Lilia martagon Rose 12/+ 1 szt. 17.20 zł
Pennisetum - Rosplenica Magic 6.13 zł
ZESTAW LILIA AZJATYCKA NISKA 10.78 za 5 szt
Miscanthus - Miskant Maleparthus I wybór 1 szt. 6.22 za kłącze
ZESTAW ECHINACEA - JEŻÓWKA 23.24 zł za 5 szt w tym Green Jewel
ZESTAW HOSTA - FUNKIA "2" 22.31 zł za 5 szt
ZESTAW PIWONIA "1" 28.63 zł za 5 szt
ZESTAW HOSTA - FUNKIA "1" 17.29 zł za 5 szt - innych niż wyżej
ZESTAW HELLEBORUS - CIEMIERNIK 43.33 zł za 5 szt - po 1 z odmiany
Hosta Empress Wu - Funkia olbrzymia I wybór 1 szt. 7.90 zł za kłącze
Irys reticulata - Irys żyłkowaty 5/+ 10 szt. 1.83 zł

Jeszcze nie kupuję, czekam do marca, bo i tak nie mam gdzie trzymać, a sadzić nie ma jak bo za zimno i ziemia zmarznięta...

Oni chyba na razie jeszcze nie wysyłają.
Rododendronowy ogród II. 13:27, 15 lut 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Uśmiałam się z Waszej wymiany zdań Bożenko nie wiedziałam że byłaś matematyczką! Po Twoich bajkach myślałabym że jeżeli nauczycielką, to raczej polonistką

pozdrawiam serdecznie!!

Bożenko czemu lilie martagon są takie drogie? Dobrze Ci rosną w gruncie, nie przemarzają? Jak już kupię chciałabym trochę się nacieszyć..

dzięki

Karola , dobrze rosna , nie marzną i nawet się rozmnażają (wolno) . Niestety brzydko pachną, ja nie mam wyczulonego wechu ale inni twierdzą że przepoconymi skarpetkami. W ogrodzie nie czuc ich zapachu , trzeba by specjalnie wąchac. Przypuszczam ze są drogie bo to lilie prawie całkowicie wyniszczone w przyrodzie.Są to oryginalne gatunki botaniczne i chyba troche potrwa zanim bedą bardziej dostępne niz dziś, zresztą wszystkie gatunki kolekcjonerskie takie dla koneserów nawet jak brzydkie to jednak drogie. Mnie sie podoba ich naturalistyczny wygląd i dlatego chcę ich miec jak najwięcej ,ale poskrzypki lubia je o wiele bardziej niż inne lilie.
Rododendronowy ogród II. 13:07, 15 lut 2013

Do góry
Uśmiałam się z Waszej wymiany zdań Bożenko nie wiedziałam że byłaś matematyczką! Po Twoich bajkach myślałabym że jeżeli nauczycielką, to raczej polonistką

pozdrawiam serdecznie!!

Bożenko czemu lilie martagon są takie drogie? Dobrze Ci rosną w gruncie, nie przemarzają? Jak już kupię chciałabym trochę się nacieszyć..

dzięki
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:58, 15 lut 2013

Do góry
Zajrzałam wczoraj na stronę cebule-kwiatowe.pl
Lubię ich za dobrej jakości towar, szybką wysyłkę i gratisy - zawsze
Mają teraz sporo nowości, w tym lilie martagon, niedrogie piwonie, ciemierniki (tez rozne odmiany, nie tylko helleborus niger), parę trawek...

naklikałam oczywiście, gratis wysyłka kurierska przy zakupach 200 zł... łapię się

Allium - Czosnek Siculum 5/+ 3 szt. 1.67 zł
Lilia martagon Rose 12/+ 1 szt. 17.20 zł
Pennisetum - Rosplenica Magic 6.13 zł
ZESTAW LILIA AZJATYCKA NISKA 10.78 za 5 szt
Miscanthus - Miskant Maleparthus I wybór 1 szt. 6.22 za kłącze
ZESTAW ECHINACEA - JEŻÓWKA 23.24 zł za 5 szt w tym Green Jewel
ZESTAW HOSTA - FUNKIA "2" 22.31 zł za 5 szt
ZESTAW PIWONIA "1" 28.63 zł za 5 szt
ZESTAW HOSTA - FUNKIA "1" 17.29 zł za 5 szt - innych niż wyżej
ZESTAW HELLEBORUS - CIEMIERNIK 43.33 zł za 5 szt - po 1 z odmiany
Hosta Empress Wu - Funkia olbrzymia I wybór 1 szt. 7.90 zł za kłącze
Irys reticulata - Irys żyłkowaty 5/+ 10 szt. 1.83 zł

Jeszcze nie kupuję, czekam do marca, bo i tak nie mam gdzie trzymać, a sadzić nie ma jak bo za zimno i ziemia zmarznięta...
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 09:19, 15 lut 2013

Do góry
Zuza - Ty dziś już byłaś w empiku? Bo ja też z galerii starówka dopiero wróciłam, może się minęłyśmy W netto rzucili takie torby z cebulami kwiatowymi (na jesieni też one były z tulipanami, krokusami itp) - są pogrupowane kolorystycznie (torby różowe, białe, żółte czerwone i fioletowe) w cenie 12.99 za torbę - tak kusi oczy, ze szok Wzięłam na razie jedną - różową - a w niej 10 cebul mieczyków. dwie lilie. 13 iksji i 25 czosnków ostrowskiego
Ale się rozpisałam )
A w ogóle to nie mogę napatrzeć się na Twoje rośliny i tą skarpę! Wszystko takie dorodne a jaka przemiana na przestrzeni tych lat!
Pozdrawiam !
Liliowo i kolorowo:) 23:59, 14 lut 2013

Do góry
dziękuję za serduszka, te białe najbardziej mi się podobają
widzę że nie tylko lilie są Twoją specjalnoscią - róże piękne - czy na tym zdjęciu z biała różą jest też liliowa ? masz więcej zdjęć tej róży ?

pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 23:25, 14 lut 2013

Do góry
Witam Walentynkowo
Widzę,że jesteśmy sąsiadkami...fajnie jest nas coraz więcej!
Lilie piękne
Liliowo i kolorowo:) 01:41, 14 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Na Walentynki My jesteśy zakochani zawszew ogrodach

Witam, fajny ogród już dojrzały , a lilie zachwycają no i ta róża !! piękna jak się nazywa??
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:55, 13 lut 2013

Do góry
Gosiu witaj - powiadasz że dech zapiera ? to miłe, mi na pewno dech zapiera po robocie w ogrodzie a stolik ten sam - fajny - bardzo go lubię

Ewa mam w planue podział mojej karpy agapanta - to plan - więc jak wyjdzie to Ci odsadzę

Bogdzia dzięki za namiary na lilie - jeszcze nie zamówiłam bo nie mogę się zdecydować, a jak zamówię to mam nadzieję że nie stracę kasy

Dzidka no białych mi się chce - one sa tak wysokie czy mi się wydaje

Anabell witaj, na ogrodowisku z czasem jej krucho - jak dyscypliny nie wprowadzisz to koniec z Tobą - tu można gonić cały dzień, mój świerkowy żywopłot pewnie już ma z 10 lat ale był sadzony z sadzonek kupionych w szkółce leśnej i były to 20 cm patyczki

a teraz dalej bratkowo - bo to już trzeba zdecydować się na kolor choć przy zakupie zmienia się decyzje , ja bym pomieszała pomarańczowe z żółtymi - ale one są gołe bo nie maja radosnych buziek

te mają

a te nie mają

a te mają i to strasznie głupie miny stroją

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies