Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:52, 15 lut 2013

Magda70 napisał(a)
Bogdziu...ja gdzieś wyczytałam, że matematyki uczyłaś?? Nie pomyliłam się? Mi bardziej na polonistkę "wyglądasz"
Wierszyk jak zwykle boski

Marna ze mnie polonistka, matematyczka o wiele lepsza.To prawda jestem mgr matem i byłam postrachem wielu osób kiedy pracowałam (jak każdy matematyk), ale tez bardzo dobrym n-lem że powiem nieskromnie ale wyniki same mówiły za siebie.A teraz jestem emerytką i jest mi z tym bardzo dobrze.
Bogdzia 12:57, 15 lut 2013

Dorotko , Bozenko , Aniu,Danusiu, Aniu studio i Marto , dzięki za pamięc o mnie. Ponieważ to święto nie wszyscy obchodzą więc ja wczoraj wchodziłam tylko do osób które były u mnie by komus nie robic niepotrzebnego kłopotu, a u Was nie byłam bo poszłam wcześniej spac, dziś musiałam wstac przed piątej rano. Dziękuje za pamięc i zyczę wszystkiego najlepszego.
Bogdzia 13:01, 15 lut 2013

Martek napisał(a)
Bardzo ładnie Bogdziua,ale wybacz cyt.:"Dziury i szpary nerwowo przeglądają ."to się troszkę uchachałam ))))))))))))))))))))

Kocham Cię Bogdziu Tobie również zawsze wiosny w serduchu !!!

Marto nie wiem co Tobie chodzi po głowie bo mam dwie wersje co mogło Cię tak ,,uchachac". Nie będę zgadywała która z nich, a może jeszcze jakaś inna tak Cię rozbawiła ,ale ponieważ jestem wielką zwolenniczką śmiechu to bez wzgledu na powód ciesze sie ze bylo Ci wesoło .Pozdrówka przesyłam.
popcorn 13:07, 15 lut 2013

Uśmiałam się z Waszej wymiany zdań Bożenko nie wiedziałam że byłaś matematyczką! Po Twoich bajkach myślałabym że jeżeli nauczycielką, to raczej polonistką

pozdrawiam serdecznie!!

Bożenko czemu lilie martagon są takie drogie? Dobrze Ci rosną w gruncie, nie przemarzają? Jak już kupię chciałabym trochę się nacieszyć..

dzięki
Bogdzia 13:27, 15 lut 2013

popcarol napisał(a)
Uśmiałam się z Waszej wymiany zdań Bożenko nie wiedziałam że byłaś matematyczką! Po Twoich bajkach myślałabym że jeżeli nauczycielką, to raczej polonistką

pozdrawiam serdecznie!!

Bożenko czemu lilie martagon są takie drogie? Dobrze Ci rosną w gruncie, nie przemarzają? Jak już kupię chciałabym trochę się nacieszyć..

dzięki

Karola , dobrze rosna , nie marzną i nawet się rozmnażają (wolno) . Niestety brzydko pachną, ja nie mam wyczulonego wechu ale inni twierdzą że przepoconymi skarpetkami. W ogrodzie nie czuc ich zapachu , trzeba by specjalnie wąchac. Przypuszczam ze są drogie bo to lilie prawie całkowicie wyniszczone w przyrodzie.Są to oryginalne gatunki botaniczne i chyba troche potrwa zanim bedą bardziej dostępne niz dziś, zresztą wszystkie gatunki kolekcjonerskie takie dla koneserów nawet jak brzydkie to jednak drogie. Mnie sie podoba ich naturalistyczny wygląd i dlatego chcę ich miec jak najwięcej ,ale poskrzypki lubia je o wiele bardziej niż inne lilie.
an_tre 13:35, 15 lut 2013

Bogdziu pozdrawiam i życzę miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 13:36, 15 lut 2013

A ja dodam, że wolno rosną.... i się nie rozmnażaja tak szybko jak inne... Mi podobają sie również liście Są bardzo ozdobne.
Bogdzia 13:38, 15 lut 2013

an_tre napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam i życzę miłego dnia

Aniu dzięki. Mam ochotę trochę ich dokupic ale gdzie to sadzic????
Bogdzia 13:40, 15 lut 2013

asc napisał(a)
A ja dodam, że wolno rosną.... i się nie rozmnażaja tak szybko jak inne... Mi podobają sie również liście Są bardzo ozdobne.

Co do tego ze sa bardzo ozdobne to zależy co kto lubi bo ich kwiaty sa dużo mniejsze od innych lilii, tak jak wszystkich odmian rosnących naturalnie w przyrodzie. Ja jednak uważam że są piekne .
Milka 13:41, 15 lut 2013

Takie super bajki i wiersze, może pisać tylko matematyczka
przeczytałam, obejrzałam, jestem na bieżąco pozdrawiam Bożenko