Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 17:55, 13 lut 2013

Mira,
tak szukam tego a. - nie znalazłam. Nie zdecydowałam się na zakup internetowy, bo to oznacza, że kupiłabym jeszcze całą masę roślin. A tego nie chcę (jestem świadoma co mówię). Zamierzam bowiem, jak i TY, zrobić porządek z tym, co mam i po prostu opanować rabatę bylinową. Albo zrobić kolejną.

I ja o bratkach już bardzo myślę: w tym roku wsadzę je do jednakowych donic terakotowych i ustawię wzdłuż kamiennej ścieżki w zielniku. Tak sobie obmyśliłam. Nie mam sprecyzowanego koloru. Myślę, że na początek wiosny żółty będzie dobry z zielenią ziół ledwie wystających z ziemi. Warunek - tych bratków musi być dużo. Bratki lubię i zawsze mam. Bardzo lubię.

Pszczelarnia 17:58, 13 lut 2013

mira napisał(a)
ponieważ zrobiła się okazja jubileuszowa to wstawiam ogrodowiskową hotrensje którą kupiłam własnie z rekomendacji ogrodowiska

mam 2 krzaczki - jeszcze małe

i ławkę angielską znalazłam i mnie cieszy

jesienna róża

Jeszcze ja: a więc bardzo podobnie. Ja szukałam ogrodów angielskich. I hortensji co nie przemarzają. A ławka już była tylko dopełnieniem.

Pozdrawiam w tę Uroczystość.

Bogdzia 19:50, 13 lut 2013

Wpadłam zobaczyc czy zdecydowałaś sie stracic trochę kasy na lilie i widze ze tak. Gratulacje z okazji roczku na Ogrodowsku.
Dzidka 21:16, 13 lut 2013

Skoro ulubione, to dołączam do gratulacji.

Anabell 22:56, 13 lut 2013

Miro! miło mi ,. zaglądam do Ciebie w rocznicę pobytu w Ogrodowisku. Masz już większy staż , ja jeszcze nie mogę ogarnąć wszystkich , staje się to większym problemem, coraz więcej czasu przy kompie.......ale Wasze ogrody to cudeńka coraz ładniejsze.
Przeszłam Twoich stron 30. Piękna aleja , tak lubię po wyjściu z domu znaleźć się w zieleni , trawka pod nogami.
Swierkowy żywopłot jak długo rośnie? Godny uwagi, a tawułki wczesne to dobry pomysł, bardzo wcześnie kwitną i po kwitnieniu można przyciąć ,nie poszerzają się , a kwitnienie co rok jest. Pozdrawiam .
mira 23:55, 13 lut 2013

Gosiu witaj - powiadasz że dech zapiera ? to miłe, mi na pewno dech zapiera po robocie w ogrodzie a stolik ten sam - fajny - bardzo go lubię

Ewa mam w planue podział mojej karpy agapanta - to plan - więc jak wyjdzie to Ci odsadzę

Bogdzia dzięki za namiary na lilie - jeszcze nie zamówiłam bo nie mogę się zdecydować, a jak zamówię to mam nadzieję że nie stracę kasy

Dzidka no białych mi się chce - one sa tak wysokie czy mi się wydaje

Anabell witaj, na ogrodowisku z czasem jej krucho - jak dyscypliny nie wprowadzisz to koniec z Tobą - tu można gonić cały dzień, mój świerkowy żywopłot pewnie już ma z 10 lat ale był sadzony z sadzonek kupionych w szkółce leśnej i były to 20 cm patyczki

a teraz dalej bratkowo - bo to już trzeba zdecydować się na kolor choć przy zakupie zmienia się decyzje , ja bym pomieszała pomarańczowe z żółtymi - ale one są gołe bo nie maja radosnych buziek

te mają

a te nie mają

a te mają i to strasznie głupie miny stroją

mira 00:09, 14 lut 2013

no i mamy Walentynki - więc moż życzeń wszystkim przesyłam
niestety nie mam czerwonych kwiatów w ogrodzie - zresztą świadomie, jednak zmienilam zdanie i kilka wprowadzę - kupiłam bardzo ciemną róże Bacarole i zobaczymy

tak więc Walentynkowo bratkowo

a bratki wypożyczyłam z klombu w Jastarnii - jaki tam był piękny zapach

aldonaz 00:36, 14 lut 2013

Trafiłam na rocznicę i Walentynki. Podoba mi się Twój ciemiernik - trochę inny niż mój. Dostałam od kuzyna takie drobne bratki, a teraz mam je wszędzie.
Pozdrawiam więc walentynkowo i bratkowo

Celina 14:42, 14 lut 2013

A ja walentynkowo- piwoniowo

hanka_andrus 15:14, 14 lut 2013

Dołączam swoją walentynkę! Coraz bliżej wiosny!