Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek Ewy 12:04, 16 kwi 2015

Do góry
Dziś eM wyskoczył z aparatem abym mogła zobaczyć co dzieje się w ogródku.
Moja maleńka magnolia zechciała zakwitnąć, tulipki lada dzień też pokażą kolorki.

Co z tym ogródeczkiem począć 11:07, 16 kwi 2015

Do góry
Wypije kawusie i wyjdę troszkę pocykać fotek mojej wiośnie .
Moja magnolia mi zakwitła ,a szafirki chyba zastrajkowały , nie chcą zakwitnąć .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 16 kwi 2015

Do góry
Plany:
zmiana placu zabaw na coś modern dla dzieci- pomysłow brak

taras do odświeżenia

elewacja do odświeżenia

zmiana rabtayki z tojeścią

donice przed wejscie nowe- robię sam bo mopj emuś goni w piętkę, idzie mi jak krew z nosa. takie długie z rur jak w domu będą ino w kolorze metalowej donicy

dzieciom kupic środki nasenne bo mnei wykończą

ZMiana klonów na nowe prawidłowe- te co rosną i sa już duże okazały sie srebrzystymi i nagrywam ginnale jak Magnolia zaprojektowała wielopniowe. niestety tylko maęł są dostępne . ryczec mi sie chce :

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:50, 16 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

wg mnie jak się tnie bez żalu to jest dobrze. Moje mają czwart sezon, a mam i rok starsze i sa ok.
Pędy drewniałe są w środku, a na zewnątzr czapa z listków- jak w kulach bukszpanowych.

o to fajowo. wierzę że i umnie tak będzie a tak serio to mysle że to kwestia odmiany i cięcia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:44, 16 kwi 2015

Do góry
Madzia-klikaj i nie zatanawiaj sie za wile bo szkoda czasu, zycie nie poczeka
fotek tyłów brak- jeszcze duzo do zrobienia.

Marta, karlocia,magnolia- Rozplenice podgrzewam, no pewnie i mikanty też już maja spore przyrosty tegoroczne. a wy nie podgrzewacie?
Ogródek Rumiankowej 10:30, 16 kwi 2015

Do góry
Witam Cię agaott dziękuję za sugestie. O wrzosach i wrzoścach właśnie myślę

Kilka dzisiejszych i archiwalnych zdjęć z telefonu. To są zdecydowanie moje kolory... wszystko jest na froncie, musi więc pasować kolorystycznie do rabaty z różanecznikami.

Wiosennie przy samym budynku (obwódka jest zrobiona na razie tylko z przodu na odcinku kilku metrów, ale jest ). Wysypana korą, nie wiem, czy będę chciała to zmieniać na kamienie. Teraz jest kora i szyszki z racji niskiej ceny

Mam tu barwinka i serduszkę różowo-białą.

1,5 roku po posadzeniu zakwitła również Magnolia. Miała być Alexandrina, przysłali Lennei. W sumie to nawet lepiej Kolor mi się bardzo podoba

Muszę jej dopiero zrobić ładną obwódkę, mam nadzieję, że nie pokaleczę korzeni...
Kocur sąsiadów wyjątkowo upodobał sobie ocieranie się o nią

A tak było wokół niej jeszcze niedawno
Obwódkę chyba zrobię po zewnętrznym obrysie krokusów? Czy bliżej pnia?

Kosaćce też już się schowały, ale zdjęcie wrzucę

Zeszłoroczne działania ze skarpą - obecnie lawenda jest obszerniejsza (ale jeszcze sucha, dopiero łapie kolor) i doszło 20 sadzonek karmnika ościstego, kilka kamieni itd. planuję jeszcze posadzić dzwonek karpacki w niebieskim kolorze pomiędzy lawendami i różami.
To jest skarpa frontowa, równoległa do domu. Druga skarpa jest prostopadła do tej, planuję podobne nasadzenie + górą ekran ze szmaragdów i jakieś kulki bukszpanowe itd.

Igiełkowy ogródeczek 09:44, 16 kwi 2015

Do góry
Jedna magnolia już kwitnie:

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 09:37, 16 kwi 2015

Do góry
Przesyłam zdjęcia drugiej strony (prawej) i tył działki (20 m.szer.). Z tyłu myślałam o takim leśnym zakątku, gdzie będą duże iglaste drzewa, brzozy (są za sosnami, przy siatce 9 szt.od prawej strony). Posadziłam tam od lewej: 2 srebrne świerki, sosna bośniacka, 2 sosny czarne, wejmutka, 2 jodły koreańskie, a na korze jest już magnolia - drzewo, bordowa.
Zdjęcia zaczynają się od strony tarasu, prawa strona, rośnie tam wierzba hakuro
Proszę nie zwracać uwagi na "trawnik" w trakcie wymiany
wymyśliłam takie jęzory z kory, przynajmniej tak to wygląda z lotu ptaka, ponieważ jest to duża powierzchnia i tej kory musiałabym mieć toooony!
Myślicie, że powinnam z tyłu przy siatce posadzić iglaki w szpalerze?
Makowo na Kociewiu 09:18, 16 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Jeszcze chciałam napisać, że nie ogarniam, nie ogarniam forum wchodzę na ulubione wątki ale jest ich tyle, że aby zostawić ślad musiałabym nic innego nie robić tylko czytać i pisać na forum. Kochani od kiedy zaczęła się wiosna jestem w kompletnym niedoczasie i chcę wszystkich przeprosić, jestem z Wami pamiętajcie o tym
tak wyglądał magnolia 15 kwietnia 2014

2 tygodnie do tyłu jesteśmy

Ależ się szykuje spektakl wybuchu kwitnienia
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:17, 16 kwi 2015

Do góry
Piękna ta biała magnolia. Widać dobrze jej u ciebie. Zdjęcia sasanek śliczne. Masz dojrzały i piękny ogród.
Ogród pod trzema dębami 08:50, 16 kwi 2015

Do góry
Dziewczyny dobrze piszą, to magnolia gwiaździsta stellata, mam ją drugi rok.

Co do trawnika poza wertykulacją na wiosnę i zaraz po niej nawożeniu oraz koszeniu co 7-10 dni nic z nim nie robię.
W podlewaniu też jestem oszczędna, tylko przy upałach latem co dwa dni podlewam.
Nawet jeśli trawa osłabnie po pierwszym deszczu znowu szaleje.
Nawozy sypię osmocote, bo nie lubię tych kuleczek w trawie, poza tym nie ma ryzyka wypalenie trawy jak mi się źle sypnie. W tym roku na około 300 m2 trawy 10 kg wysypałam.
Myślę, że cały sekret trawnika to to, że ziemia pod była przygotowana, a trawa z rolki.
Panowie mówili, że bardzo ważny jest dobry dostawca, bo bywało, że trawniki im po roku padały i trzeba było wymieniać.
Od razu piszę, że nie wiem gdzie zamawiali.
Makowo na Kociewiu 23:34, 15 kwi 2015

Do góry
Ale piękna i duża magnolia Moja to mały krzaczek , który nic nie rośnie mam wrażenie , na szczęście kwitnie

p.s. zaganiana jesteś tym bardziej dzięki za informację w sprawie brzóz

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:40, 15 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Twoje kwiaty są jak z pocztówek

Dziś o Tobie myślałam.. a raczej o Twoich magnoliach.. zaczynają

Moja forsycja już jak potffór.. ale w tle magnolia sąsiadki zaczyna dawać pokaz

Ooo słabo ja widać na foto ...
Makowo na Kociewiu 22:36, 15 kwi 2015

Do góry
Jeszcze chciałam napisać, że nie ogarniam, nie ogarniam forum wchodzę na ulubione wątki ale jest ich tyle, że aby zostawić ślad musiałabym nic innego nie robić tylko czytać i pisać na forum. Kochani od kiedy zaczęła się wiosna jestem w kompletnym niedoczasie i chcę wszystkich przeprosić, jestem z Wami pamiętajcie o tym
tak wyglądał magnolia 15 kwietnia 2014

2 tygodnie do tyłu jesteśmy

Ogród pod trzema dębami 22:11, 15 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Marta a mnie zachwyca ta magnolia- znasz może jej nazwę?
trawnik też mnie zachwyca, ale ile pracy trzeba włożyć w jego utrzymanie- to już wiem

wg mnie to magnolia stellata, ale lepiej niech Marta potwierdzi
Nieforemny ogród na przodzie 21:59, 15 kwi 2015

Do góry
Widoczków ciąg dalszy...właściwie to ubytków po zimie
Padły mi żurawki pod katalpą, uchowała się JEDNA

Kolorów nabiera rabata przy wjeździe i magnolia pokazuje na co ją stać

Makowo na Kociewiu 21:42, 15 kwi 2015

Do góry
magnolia George Henry Kern zaczyna

miodunka

Ogród Loczka 20:25, 15 kwi 2015

Do góry
Było:

Jest: pojawiła się moja ulubiona magnolia żółta

Ogród Magdalenka 20:17, 15 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Magnolia już cieszy oczy a co to za rzeźba czy to jakiś wodny akcent? pozdrowka wiosenne Magdalenko

Aniu , to rzeźba , interpretacje dowolne

pozdrawiam ciepło
Ogród Magdalenka 20:14, 15 kwi 2015

Do góry
Magnolia już cieszy oczy a co to za rzeźba czy to jakiś wodny akcent? pozdrowka wiosenne Magdalenko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies